Zasigurno najmisterioznija smrt u Holivudu je smrt Britani Marfi i njenog supruga Simona. Nakon što su preminuli u razmaku od 5 meseci od istog uzroka, sve sumnje su pale na njenu majku

Da je živa, glumica Britani Marfi bi ovih dana proslavila 45. rođendan, ali ona je preminula u decembru 2009. godine, u 32. godini.

Britani Marfi umrla je u 32 godini.
Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Naime, glumica je tog 20. decembra 2009. godine pronađena na podu kupatila bez svesti, a iako je majka odmah pozvala hitnu pomoć, nije joj bilo spasa. Zvanična obdukcija pokazala je da je reč o hroničnoj upali pluća i srčanom udaru, što je i danas pod znakom pitanja, a mnogi sumnjaju da je njena smrt nameštena.

Upravo je ovaj slučaj nagnao najbliže članove njihovih porodica da se zapitaju šta se dogodilo. Njen otac smatra da je smrt bukvalno izrežirana, te da je ubijena otrovom za pacove. Britani je navodno podržavala Džuliju Dejvis koja je davala izjave protiv Ministarstva unutrašnjih poslova i posedovala kompromitujuću dokumentaciju, te postoji i teorija da je ubijena po naređenju vlade.

Britani Marfi sa mužem Sajmonom.
Shutterstock 

Mnoge kontroverze i dan danas su povezane sa njenom smrću. Mnogi su za njenu smrt optužili njenog supruga Sajmona Mondžeka jer su ga smatrali sociopatom i patološkim laživljcem.

Njen suprug optužen je za smrt

Zašto? Simon je nakon smrti svoje supruge spavao sa njenom majkom u istom krevetu i prema mnogim navodima njih dvoje su bili ljubavnici.

Cela priča se dodatno zakomplikovala kada je Simon umro na skoro isti način kao i Britani, samo pet meseci kasnije.

Britani Marfi i njen muž koji je optužen za njeno ubistvo.
Paul Hawthorne / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Tada su svi počeli sumnjati da Šerom Marfi stoji iza ubistva svoje ćerke i zeta.

Glumičin otac, Angelo Bertoleti optužio je svoju bivšu ženu Šeron za smrt njihove ćerke.

"Pre svega Šeron treba da bude ispitana. Neka vam ona objasni zašto je postala glavni naslednik u testamentu naše ćerke i zašto je Simon potpuno isključen iz tog testamenta. Neka vam ona objasni zašto je testament promenjen nakon što su Britani i Simon hteli da se presele u Njujork i dobiju dete. Neka vam Šeron objasni šta bi za nju značilo da se prvi put nakon nekoliko decenija sama izdržava nakon što bi se Britani odselila. Neka objasni zašto je na aukciji prodala Bitanijin veš, pasoš i odeću. Mnogo je neodgovorenih pitanja. Od troje ljudi koji su živeli u toj kući, samo je jedna živa i profitirala je finansijski." rekao je on tokom jednog intervjua.

Na pitanje da li smatra da je za smrt njegove ćerke odgovorna njegova bivša žena, Angelo je odgovorio: "Da, smatram!"

Gde je danas Šeron Marfi?

Šeron se od Angela razvela 1977. godine, odmah nakon rođenja njihove ćerke Britani. Šeron je sama odgajala dete, da bi se zbog nje preselila u Los Anđeles i omogućila joj da ostvari svoj san i postane glumica. Šeron je dva puta imala rak, a Britani se sve te godine brinula o njoj.

Šeron Marfi sa ubijenom ćerkom.
Youtube 

2009. godine Šeron je bila ta koja je našla Britani u kupatilu u kući gde su njih dve živele sa Simonom. Pet meseci kasnije Šeron je pronašla i Simona mrtvog u kući u kojoj su živeli zajedno i to od skoro istih uzročnika. Bilo je izveštaja da se crna buđ smatra uzrokom smrti dvoje nesrećnih ljudi, ali je kasnije to negirano.

Godinama nakon Britanine smrti, Šeron je uglavnom živela povučeno. Ali 2012. godine ju je bivši muž optužio za ubistvo ćerke i zeta, te je tražio da se ponove toksikološki nalazi.

Međutim, slučaj je brzo odbačen i sve glasine su ponovo nestale, a Šeron je nastavila da živi mirno i bez medijske pompe.