Od smrti nekada omiljene glumice Holivuda - Britani Marfi koja bi sada imala 46 godina, prošlo je više od decenije, međutim, i dalje postoje brojna nerešena pitanja vezana za nesrećni slučaj. Sve je upućivalo da je glumica nije umrla "prirodnim sledom okolnosti", kako se isticalo, već da je u pitanju nešto drugo, odnosno da je Marfijeva ubijena, a HBO dokumentarac "Šta se dogodilo Britani Marfi", koji je prošle godine ugledao svetlo dana, bacio je novo svetlo na slučaj.

Naime, glumica je tog 20. decembra 2009. godine pronađena na podu kupatila bez svesti, a iako je majka odmah pozvala hitnu pomoć, nije joj bilo spasa. Zvanična obdukcija pokazala je da je reč o hroničnoj upali pluća i srčanom udaru, što je i danas pod znakom pitanja, a mnogi sumnjaju da je njena smrt nameštena.

Britani Marfi je pronađena mrtva.
Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Upravo je ovaj slučaj nagnao najbliže članove njihovih porodica da se zapitaju šta se dogodilo. Njen otac smatra da je smrt bukvalno izrežirana, te da je ubijena otrovom za pacove.Britani je navodno podržavala Džuliju Dejvis koja je davala izjave protiv Ministarstva unutrašnjih poslova i posedovala kompromitujuću dokumentaciju, te postoji i teorija da je ubijena po naređenju vlade.

Bivši muž glavni osumnjičeni

Inače, glumica je bila udata za problematičnog Sajmona Monjaka, koji je, zvanično, umro od istih uzroka kao i glumica - upale pluća i anemije, u istoj kući, samo pet meseci nakon njene smrti. Novinar koji je pratio čitav slučaj kaže da je uvek mislio da je Simon prevarant koji je koristio Britani, ali da je iskreno bio "slomljen" zbog njene smrti.

Britani Marfi je navodno koristio njen muž.
Shutterstock 

"Čvrsto verujem da je u kući bilo buđi, o kojoj se pričalo, a nikada nije konačno utvrđeno, da je polako trovala Britani i Simona i da su uzimali lekove da bi se izborili sa simptomima. Međutim, postoje teorije zavere o njihovoj smrti, uključujući teorije da je Britani otrovana", priča novinar.

Koristio je zarad novca

Jedno vreme se pričalo i da je Sajmon taj koji je ubio Britani jer ju je koristio zbog novca. Brzo su se venčali, a on je on nje krio da ima dvoje dece, ali ju je i izolovao od porodice, prijatelja i poslovnih kontakata.

Njegova porodica sa druge strane, nije bila zadovoljna kako je Simon prikazan u HBO-ovom dokumentarcu. "Sajmon Monjak nije čudovište kako je prikazano u HBO-ovom najnovijem dokumentarcu", kaže Džejms Monjak, koji smatra da je prevaren što je učestvovao u snimanju "What Happened to Brittany Murphy".

Porodica smatra da Sajmon nije negativac

Simon je optužen da kontroliše Britani, uzima joj novac, ima tajnu decu i na kraju je sprečava da dobije medicinsku pomoć. Njegov brat Džejms, koji je intervjuisan u serijalu o Britani, kaže da je bio razočaran što su filmski stvaraoci prikazali Simona kao negativca.

Džejms kaže da mu je projekat prvobitno bio predstavljen kao istraživačko novinarstvo o smrti para, ali je umesto toga ispao kao senzacionalistički komad.

Džejms je rekao da su se on i njegova majka, koja je takođe intervjuisana, nadali da će dokumentarac pomoći da se otkrije što je zapravo ubilo Sajmona i Britani, ali su učinili da izgleda kao da je Sajmon glavni krivac za njenu smrt.

Bizaran odnos Sajmona i majke Britani Marfi

Kada je Sajmon preminuo pet meseci kasnije, u 41. godini, a uzroci smrti su bili slični, osim što je potvrđeno da lekovi koje je on uzimao nisu mogli da prouzrokuju smrt, mnogi su bili ubeđeni da je krivac za smrt Marfijeve neko drugi. 

Naime, Sajmon je navodno nakon smrti supruge učestvovao na snimanjima s njenom majkom Šeron, a šuškalo se da su njih dvoje ljubavnici, jer su priznali da su spavali u istom krevetu. Nakon što je Sajmon preminuo pod sličnim okolnostima kao Britani, mnogi su počeli da sumnjaju da ih je zapravo ubila upravo Šeron.

I Andželo Bertoloti, otac tragično preminule glumice, optužio je svojevremeno glumičinu majku, Šeron Marfi, za njenu smrt. Tokom intervjua Bertoloti je komentarisao istragu o smrti svoje ćerke i njenog supruga Sajmona Mondžeka i rekao kako bi "pre svega Šeron Marfi trebala da bude ispitana".

"Neka vam ona objasni zašto je postala glavni naslednik u testamentu koji je potpuno isključivao Sajmona. Neka vam Šeron objasni zašto je testament tako promenjen baš nakon što su joj Britani i Sajmon rekli kako se sele u Njujork, gde su planirali da imaju decu. Neka vam Šeron objasni šta bi za nju značilo da se prvi put nakon nekoliko decenija sama izdržava nakon što se Britani odseli. Neka objasni zašto je na aukciji prodala Britanin donji veš, pasoš i odeću. Mnogo je neodgovorenih pitanja. Od troje ljudi koji su živeli u toj kući, samo je jedna živa i profitirala je finansijski", kazao je tada Bertoloti.

Na pitanje smatra li da njena majka ima svoje prste u smrti Britani i Sajmona, Bertoloti je rekao: "Da, smatram", međutim, do dana- današnjeg istraga nije uspela da pokaže da li je zaista Šeron odgovorna ili ima bilo kakvog udela u smrti omiljene holivudske glumice, a Anđelo nažalostnije doživeo da dočeka pravdu i konačno sazna šta se dogodilo njegovoj mezimici s obzirom da je preminuo 2019.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!