Slavna glumica Olivija Mun pojavila se na dodeli Oskara pre nekoliko dana i kao i svaki put, hipnotisala je prisutne svojom lepotom. Društvo joj je pravio i partner Džon Mulani, a par nije skrivao koliko se vole, iako im je sam početak bio problematičan jer je komičar bio zauzet.

Ipak, par je opstao i nakon osude javnosti, a Mulani se potrudio da se razvod što pre okonča kako se o Mun ne bi i dalje pričalo kao o "ženi koja rastura brakove".

Oni su kasnije dobili i sina koji je samo dodatno učvrstio njihovu ljubav. Međutim, problemi su tek čekali slavnu glumicu.

Ona je objavila na svom Instagramu da ima rak dojke, te da je zbog toga obavila dvostruku masektomiju.

"U februaru 2023., u nastojanju da budem proaktivnija po pitanju svog zdravlja, uradila sam genetski test koji vas proverava na 90 gena za rak. Bio je negativan za sve, uključujući BRCA (najpoznatiji gen za rak dojke).

I moja sestra Sara je takođe bila negativna. Pozvale smo jedna drugu i čestitale jedna drugoj preko telefona. Iste zime sam uradila mamografiju, i rezultati su bili negativni.

Dva meseca kasnije dijagnostikovan mi je rak dojke.

Olivija Mun na mamografiji.
printscreen/instagram/oliviamunn 

U proteklih deset meseci imala sam četiri operacije, toliko dana provedenih u krevetu da ne mogu ni da izbrojim i naučila sam više o raku, lečenju raka i hormonima nego što sam ikada mogla da zamislim.

Iznenađujuće, plakala sam samo dva puta. Pretpostavljam da se nisam osećala kao da je bilo vremena za plakanje. Moj fokus se suzio i imala sam toliko emocija koliko je bilo potrebno da ostanem bistre glave.

Dozvoljavala sam ljudima da me vide kada imam energije, kada mogu da se obučem i izađem iz kuće, kada mogu da odvedem svog dečaka u park. Zadržala sam u tajnosti dijagnozu i brigu i oporavak i lekove protiv bolova i papirnate haljine sa pregleda.

Morala sam da dođem do daha i prođem kroz neke od najtežih delova pre nego što ovo podelim sa vama."

Olivija Mun ima rak dojke.
printscreen/instagram/oliviamunn 

Glumica je pohvalila svoje lekare rečima: "Činjenica je da su mi spasili život."

"Dr Aliabadi je posmatrala faktore kao što su moje godine, porodična istorija raka dojke i činjenica da sam rodila prvo dete posle 30. godine. Otkrila je da je moj životni rizik bio 37 procenata.

Zbog tog rezultata su me poslali na magnetnu rezonancu, što je dovelo do ultrazvuka, a potom i biopsije. Biopsija je pokazala da imam rak Luminalnog B u obe dojke. Luminal B je agresivan rak koji se brzo kreće.

30 dana nakon te biopsije imala sam dvostruku mastektomiju. Jednog dana sam se osećao potpuno dobro, a sledećeg sam se probudila u bolničkom krevetu posle 10-časovne operacije."

Olivija Mun nakon operacije.
printscreen/instagram/oliviamunn 

Olivija, koja je majka dvogodišnjeg sina Malkolma, napisala je dalje: "Nadam se da će ovo što delim pomoći drugima da pronađu utehu, inspiraciju i podršku na sopstvenom putovanju izlečenja."

Pročitajte još: "BOLUJEM OD NEIZLEČIVE BOLESTI" 5 lekara radilo na tome da shvate šta se dešava sa SLAVNOM GLUMICOM

Glumica je dodala da je "srećna što je uhvatila rak dok još ima opcija".

Takođe se zahvalila i svom suprugu na "neverovatnoj podršci".

"Tako sam zahvalna Džonu za noći koje je proveo istražujući šta svaka operacija i lek znače i koje neželjene efekte i oporavak mogu da očekujem", nastavila je ona.

"Zato što sam bio tu pre nego što sam otišao u svaku operaciju i bio tamo kada sam se probudio, uvek stavljajući uramljene fotografije našeg malog dečaka Malkolma tako da bi to bilo prvo što sam video kada otvorim oči", napisala je glumica na kraju.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

DA LI SU KREME ZA SUNČANJE KANCEROGENE?! Stručnjaci otkrili: Ne morate da se kvarcate na suncu da bi dobili vitamin D  Kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!