Čuveni britanski voditelj Džoni Irvin, preminuo je nakon duge borbe sa rakom koji je sa pluća metastazirao na mozak. Vesti o njegovoj smrti došle su samo nedelju dana nakon njegove poslednje objave na Instagramu, u kojoj je otkrio da ga čekaju radovi po kući, ali i gde je pozvao pratioce da pogledaju njegov novi prilog za BBC. 

Irvin je izgledao poletno, te iako je i tada bilo jasno da je bolest napredovala, činilo se da se dobro nosi sa promenama. 

Naravno, sada njegova objava ima potpuno drugi smisao. "Kakav džentlmen, nije želeo da ode dok ne sredi porodici kuću da ne moraju da misle o tome", "Sigurno je znao da mu je kraj blizu i potrudio se da njegovi najbliži ne moraju da misle o imanju", pisali su ljudi. 

Na Irvinovom profilu osvanula je, nakon njegove smrti, fotografija sa suprugom Džesikom, kao i zvanično saopštenje porodice.

"Teška srca delimo vest o Džonijevoj smrti. Bio je zaista izuzetna duša, hrabro se borio protiv raka sa nepokolebljivom snagom i hrabrošću. Džoni je svojom dobrotom, toplinom i zaraznim duhom dirnuo živote mnogih.

U ovom trenutku, ljubazno molimo za privatnost dok Džonijeva porodica prolazi kroz ovaj duboki gubitak. Njihova tuga je neizmerna, a vaše misli, molitve i podrška su duboko cenjeni.

Dok se sećamo lepih trenutaka koje smo podelili sa Džonijem, proslavimo njegov život koji je živeo punim plućima i nasleđe koje će zauvek ostati urezano u našim srcima. Džoni je možda nestao iz našeg vidokruga, ali njegova ljubav, smeh i sećanja će živeti.

Počivaj u miru, dragi Džoni. Mnogo ćeš nedostajati, ali nikada te nećemo zaboraviti", pisalo je na profilu voditelja.

Ono što je dodatno sve rastužilo i ganulo je činjenica da je Irvin malo pre nego što će preminuti, dao blagoslov svojoj supruzi da nađe novu ljubav i nastavi dalje kada njega ne bude bilo. 

Par se venčao još 2016. godine i dobili su troje dece, Reksa (5) i blizance Rafu i Kormaka koji imaju sada samo 3 godine. I iako se Džoni nadao da će njegova udovica ponovo pronaći ljubav, Džes je otkrila da joj to nije ni na pameti.

Govoreći za The Sun pre Džonijeve smrti, Irvin se zahvalio svojoj supruzi za neverovatnu podršku tokom njegove teške dijagnoze.

Džes, koji se uglavnom drži van pažnje medija, rekla je tada: "Nije mogao da prestane da se izvinjava. Stalno je govorio 'izvini' iznova i iznova, a ja sam mu samo govorila da nije njegova greška."

Razgovarajući o tome da li bi mogla da zamisli sebe u nekoj novoj vezi jednog dana, Džes je rekla: "Mogu jedino da razmišljam o podršci koja će mi biti potrebna i slično, ali kada sam ja u pitanju, moj život su moji dečaci."

"To je dovoljno za mene. Tu moje razmišljanje staje. Užasava me što ću odjednom biti sama u kući, jedina odrasla osoba sa tri mala deteta. Užasno je razmišljati o izgledima da budem samohrana majka i udovica", rekla je nedavno i dodala da se zaljubila u Džonija jer je znala da će on biti neverovatan tata i očekivala je da joj on bude životni partner. Nažalost, sudbina je imala druge planove.

Pročitajte još: "POSLEDNJA VOŽNJA DO JASLICA" Slavni voditelj koji umire od raka objavio sliku sa sinovima koja je svima slomila srce

Podsetimo, britanski voditelj Džoni Irvin kojeg je publika zavolela kroz emisije "I Escaped to the Country", "What's Cooking? From the Sainsbury's Kitchen", "Dispatches", "A Place in the Sun: Home or Away?"... i mnogim drugim projktima, u novembru 2022. otkrio je javnosti da se bori sa rakom pluća u terminalnoj fazi.

Bolest je otkrio slučajno, kada mu se zamaglio vid tokom vožnje. Otišao je na proveru, a onda ga je dočekala poražavajuća prognoza - ima rak pluća koji se raširio na mozak.

"Nedelju dana od tog trenutka, rekli su mi da imam još šest meseci života. Morao sam da odem kući, kažem svojoj ženi, koja je bila s našim tek rođenim blizancima, da će ostati sama. To je bilo poražavajuće, a sve što sam mogao jeste da joj se izvinim. Osećam se odgovornim za sve što se događa", priznao je Džoni.

Voditelj koji je svakodnevno isticao da nije siguran još koliko će živeti – iako je znao da to nije mnogo, trudio se da živi sa bolešću umesto da čeka kraj.

Tako se nedavno, na zaprepašćenje mnogih vratio i poslu, te se čak uključivao u BBC Morning Live, a svaki slobodan trenutak koristi za aktivnosti sa decom, čak i kada to može da ima daleko ozbiljnije posledice.

Tako je nedavno jedna njegova objava rasplakala mnoge. Irvin se fotografisao sa sinovima i suprugom u prirodi, a opis fotografije otkrio je pravo stanje stvari.

"Verovatno je trebalo da ostanem unutra sa infekcijom grudnog koša, ali bih iskusio previše FOMO-a da sam propustio posetu ujaku. Ponekad mi treba podstrek i da vidim kako momci uživaju u branju jabuka, a i bundeve su bile odlične".

Pojašnjenje: FOMO - anksioznost jer se uzbudljiv ili zanimljiv događaj trenutno dešava negde drugde, dok se osećate izostavljeno ili zaboravljeno.

Upravo je to bio pokazatelj koliko se slavni voditelj plašio, ne toliko smrti, koliko onoga što će uslediti kada ga nema, i mogućnosti da ga sinovi zaborave.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

OD OBIČNE GLAVOBOLJE UMIŠLJAJU DA IMAJU RAK! Zašto je HIPOHONDRIJA najteža za LEČENJE? Psihoterapeut Puretić: Sve počinje ODAVDE Kurir TV

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!