Slavni britanski voditelj Džoni Irvin (48) saopštio je javnosti da se bori sa rakom u terminalnoj fazi. Poznato tv lice koje je publika zavolela kroz šou programe "I Escaped to the Country", "What's Cooking? From the Sainsbury's Kitchen", "Dispatches", "A Place in the Sun: Home or Away?"... podelio je svoju priču kao bi podstakao ljude da, kako kaže, iskoriste svaki dan najbolje moguće.

Voditelj je da ima rak otkrio slučajno, tako što mu se zamaglio vid tokom vožnje. Otišao je na proveru, a onda ga je dočekala poražavajuća prognoza - ima rak pluća koji se raširio na mozak

Nedelju dana od tog trenutka, rekli su mi da imam još šest meseci života. Morao sam da odem kući, kažem svojoj ženi, koja je bila s našim tek rođenim blizancima, da će ostati sama. To je bilo poražavajuće, a sve što sam mogao jeste da joj se izvinim. Osećam se odgovornim za sve što se događa – priznao je Džoni.

Voditelj je dugo skrivao od javnosti u kakvom je stanju, sve dok nije došao trenutak da obelodani pravo stanje stvari.

Sada je, međutim, došlo do tačke da se osećam kao da krijem neku prljavu tajnu, kao da na leđima nosim neki nevidljivi teret. Nadam se da ću skidanjem tog tereta inspiriati ljude koji su u sličnoj situaciji, kojima nije ostalo mnogo života, da iskoriste svaki dan na najbolji mogući način, da im pomognem da vide da, čak i kada umiru, mogu da žive dobar život. Jednog dana će me sve sustići, ali dajem sve od sebe da se to dogodi što kasnije. To dugujem svojoj supruzi i sinovima. Neki ljudi u mojoj situaciji imaju listu želja, ali ja želim samo da kao porodica uradimo zajedno što je više moguće – podelio je voditelj.

Džoni Irvin sa suprugom Džesikom ima dvogodišnje blizance Rafu i Kormaka i trogodišnjeg sina Reksa, a ističe da nije siguran još koliko će živeti – iako zna da to nije mnogo.

On se, međutim, trudi da nauči da živi sa svojom bolešću umesto da čeka kraj.

Zadajem sebi male ciljeve, stvari zbog kojih želim da budem tu. Navikao se da govorim sebi da ne planiram unapred jer možda neću stići ništa da ostvarim. Ali sada želim da planiram, želim da stvara uspomene i uhvatim ove trenutke sa svojom porodicom. Stvarnost je takva da će moji dečaci odrastati ne poznajući svog oca i to mi lomi srce – istakao je on.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!