Slavni britanski voditelj Džoni Irvin (48) u novembru prošle godine saopštio je javnosti da se bori sa rakom u terminalnoj fazi. Poznato tv lice koje je publika zavolela kroz šou programe "I Escaped to the Country", "What's Cooking? From the Sainsbury's Kitchen", "Dispatches", "A Place in the Sun: Home or Away?"... podelio je svoju priču kao bi podstakao ljude da, kako kaže, iskoriste svaki dan najbolje moguće.

Voditelj je da ima rak otkrio slučajno, tako što mu se zamaglio vid tokom vožnje. Otišao je na proveru, a onda ga je dočekala poražavajuća prognoza - ima rak pluća koji se raširio na mozak. 

Sada je ponosi otac na svom Instagramu objavio fotografiju sa najstarijim sinom koje je mnoge potresla.

"Poslednja vožnja sa Reksom do jaslica", stoji u opisu fotografije, na kojoj vidimo voditelja kako nasmejano pozira sa dvojicom sinova.

Iako su mnogi njegovu objavu protumačili da zbog bolesti on više nije u mogućnosti da se posveti sinovima, zapravo se radi o tome da dečak prelazi u stariju grupu i da sada kreće u vrtić.

Mnogi su mu u komentarima ostavili poruke podrške i istakli koliko mu se dive zbog pozitivnosti koju širi, uprkos situaciji u kojoj se nalazi.

Džoni je u početku nije želeo da otkrije javnosti da je bolestan 

"Ipak, sada je došlo do tačke kada se osećam kao da imam neku prljavu tajnu, kao da imam nevidljivi teret na leđima. Nadam se da ću uklanjanjem tog tereta inspirisati ljude koji su u istoj situaciji, kojima su dani odbrojani, da iskoriste svaki dan na najbolji način, da im pomognem da vide da možete da živite dobar život, čak i ako umirete. Jednog dana, ovo će me sustići, ali činim sve što mogu da taj dan dođe što kasnije. Dugujem to mojoj ženi i sinovima. Neki ljudi u mojoj situaciji imaju liste želja, ali ja samo želim da uradimo što više možemo kao porodica", iskren je Irvin.

Niko sa sigurnošću ne može da mu kaže koliko vremena mu je ostalo, ali kako je ispričao on se trudi da provede što kvalitetnije svoje zajedničke trenutke sa porodicom umesto da čeka kraj.

"Postavljam male ciljeve, stvari zbog kojih želim da budem tu. Stekao sam naviku da govorim sebi da ne planiram unapred, jer možda neću biti dovoljno dobro da to realizujem. Ali sada - sada želim da pravim planove. Želim da pravim uspomene i uhvatim ove trenutke sa svojom porodicom, jer je realnost takva da će moji dečaci odrastati, a da neće poznavati svog oca i to mi slama srce", zaključio je Irvin.

Bonus video:

Žena ostavila bolesnog muža Tiktok/_kim_beyer_

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!