Slavni britanski voditelj Džoni Irvin (48) kojeg je publika zavolela kroz emisije "I Escaped to the Country", "What's Cooking? From the Sainsbury's Kitchen", "Dispatches", "A Place in the Sun: Home or Away?"... i mnogim drugim projktima, u novembru prošle godine otkrio je javnosti da se bori sa rakom pluća u terminalnoj fazi.

Bolest je otkrio slučajno, kada mu se zamaglio vid tokom vožnje. Otišao je na proveru, a onda ga je dočekala poražavajuća prognoza - ima rak pluća koji se raširio na mozak. 

"Nedelju dana od tog trenutka, rekli su mi da imam još šest meseci života. Morao sam da odem kući, kažem svojoj ženi, koja je bila s našim tek rođenim blizancima, da će ostati sama. To je bilo poražavajuće, a sve što sam mogao jeste da joj se izvinim. Osećam se odgovornim za sve što se događa", priznao je Džoni.

Podsetimo, on sa suprugom Džesikom ima trogodišnje blizance Rafu i Kormaka i četvorogodišnjeg sina Reksa. Voditelj koji svakodnevno ističe da nije siguran još koliko će živeti – iako zna da to nije mnogo, se trudi da živi sa bolešću umesto da čeka kraj. 

Tako se nedavno, na zaprepašćenje mnogih vratio i poslu, te se čak uključivao u BBC Morning Live, a svaki slobodan trenutak koristi za aktivnosti sa decom, čak i kada to može da ima daleko ozbiljnije posledice. 

Tako je nedavno jedna njegova objava rasplakala mnoge. Irvin se fotografisao sa sinovima i suprugom u prirodi, a opis fotografije otkrio je pravo stanje stvari.

"Verovatno je trebalo da ostanem unutra sa infekcijom grudnog koša, ali bih iskusio previše FOMO-a da sam propustio posetu ujaku. Ponekad mi treba podstrek i da vidim kako momci uživaju u branju jabuka, a i bundeve su bile odlične"

Pojašnjenje: FOMO - anksioznost jer se uzbudljiv ili zanimljiv događaj trenutno dešava negde drugde, dok se osećate izostavljeno ili zaboravljeno.

Upravo je to bio pokazatelj koliko se slavni voditelj plaši ne toliko smrti, koliko onoga što će uslediti kada ga nema, i mogućnosti da ga sinovi zaborave. 

"Zadajem sebi male ciljeve, stvari zbog kojih želim da budem tu. Navikao se da govorim sebi da ne planiram unapred jer možda neću stići ništa da ostvarim. Ali sada želim da planiram, želim da stvara uspomene i uhvatim ove trenutke sa svojom porodicom. Stvarnost je takva da će moji dečaci odrastati ne poznajući svog oca i to mi lomi srce" istakao je Irvin nedavno, a njegova izjava rasplakala je mnoge.

Nažalost, njegov "izlet" u prirodu, imao je svoje posledice, te je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja mora da se posveti infekciji, te je čak posetio i slanu sobu kako bi lakše disao. 

Ipak, vedar duh ga nije napuštao zbog čega su mu mnogi čestitali, slali oduševljene poruke, i ohrabrivali ga da nastavi da se bori. 

Bonus video:

"TO JE TIHA BOLEST, UVIDI SE TEK NAKON SMRTI" Kardiolog o hipertenziji: Često nema simptoma, a prvi znaci su OBIČAN UMOR! Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!