Stara izreka kaže - ako nemaš šta pametno da kažeš, ćuti, no čini se da za istu nije čula holivudska glumica Elizabet Olsen, inače poznatija kao starija, i daleko manje uspešna sestra Olsen bliznakinja

Ova slavna lepotica u više navrata je izazvala bes javnosti, a uspela je i da se zameri ljudima sa ovog podneblja kada je javno izvređala Srbiju i Srbe. 

Od komentara da su "Srbi užasno bučni", pa sve do "saveta" da "niko ne treba da ide u Srbiju", ali i da naša "zemlja postoji samo 13 godina", Elizabet Olsen pokazala je apsolutno nepoštovanje jedne zemlje i naroda, uz sve to iznela u javnost niz netačnih informacija.

Elizabet Olsen sa sestrama Ešli i Meri-Kejt.
LNC / Andrew Kaye / Camerapress / Profimedia 

Ona je u jednoj emisiji izjavila: "Zapravo tamo nema ničeg jedinstveno srpskog, jer su oni tek oko 13 godina svoja zemlja. Oni nemaju ništa svoje, samo uzimaju od onih koji su u nekom momentu zauzeli njihovu zemlju. Posebno je interesantno što tamo ništa nije njihovo, jer je zemlja nastala tek pre 13 godina, oni su kombinacija svih onih koji su vladali njihovom zemljom pre toga".

Inače, ona je u Srbiji provela četiri meseca tokom 2012. godine dok je snimala film "In Secret", a javnost o tome nije bila obaveštena.

Ipak, očigledno je da je glumica Elizabet Olsen zaboravila šta je pričala, jer je tada napisala nekoliko poruka na svom Twitter profilu iz koga se vidi da po čitav dan snima film u Beogradu i da joj se grad veoma sviđa.

No, njen Instagram i Twitter nalog u međuvremenu su obrisani jer je glumica svojevremeno bila umešana u rasistički skandal.

Elizabet Olsen je izvređala Srbe.
Shuterstock 

Ona je izvređala Rome koristeći pogrdne reči, a situacija je tim gora što je njena najpoznatija i verovatno najveća uloga, lik Vande Maksimof, poreklom Romkinja, pa je to samo dolilo ulje na vatru.

Kako su, za razliku od njenih sestara, velike uloge često zaobilazile Elizabet, ona je neretko prihvatala sve što joj se nudilo, te nije imala problem ni da se skine do gole kože, te je zbog takvih scena veoma popularna i na stranicama "za odrasle".  

No, napravićemo ipak još jedan mali osvrt na njenu ulogu veštice Vande koja je ubijena u "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" iz 2022. 

Olsenova je dobila priliku da još jednom oživi taj lik ali u animiranoj verziji MCU serije, "What If...?". Ona se pojavljuje samo u jednoj epizodi, što je iznenadilo mnoge koji su iznenađeni što joj je ova šansa uopšte i data. 

Pročitajte još: AMERIČKOG GLUMCA SA 14 SLALI NA HIPNOZU JER JE GEJ Roditelji ga se stideli a onda je otišao u Beograd i sve se promenilo

S obzirom da je oduvek sebe uzdizala i predstavljala kao jednu od najboljih glumica, činjenica da jedva dobija uloge samo je pokazala da njen talenat ipak nije na nivou za koji tvrdi, a njena gluma veoma često je okarakterisana kao "osrednja".

Elizabet Olsen nije poznata po dobroj glumi.
USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia 

Zapravo, iako ostvarenja u kojima igra i ono čega se dohvati u samom startu dožive veliki uspeh, već u sledećem trenutku završe na poslednjem mestu, kao što je to bio slučaj i sa njenom knjigom "Hattie Harmony: Opening Night", ali i sa njenim poslednjim ostvarenjem, drama seriji "Love And Death" koja je, istini za volju, visoko ocenjena od strane kritičara, no iako je u početku bila jedna od najgledanijih, sada je gotovo uopšte ne spominje.  

U prilog tvrdnji je i sama zarada, te se Elizabet Olsen može pohvaliti da ima jedva 12 miliona dolara. Kažemo jedva, jer je Elizabet ušla u svet glume mnogo pre svojih sestara Meri-Kejt i Ešli Olsen, a lista ostvarenja u kojima je igrala je duga.

Njene sestre koje su daleko manje igrale na filmu, i koje su se u jednom trenutku prebacile u svet mode mogu da se pohvale sa daleko više novca. Samo Meri-Kejt ima preko 400 miliona dolara na računu, dok Ešli ima nešto manje - oko 200 miliona.

Takođe, obe su, iako su prošle tolike godine i dalje prepoznatljive na svakom koraku, dok se sa Elizabet dešavalo da je paparaci propuste jer prosto ne znaju ko je ona. Čini se da joj je karma žestoko naplatila "dug jezik", iako je evidentno da se u poslednje vreme trudi da drži jezik za zubima i da vodi računa o onome što priča, naročito ako nije dobro upućena u temu.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Vređanje Dženana Muse Kurir

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!