Američki glumac Adam Devenport poslednjih nedelja glavna je tema u medijima s obzirom da je jedna od glavnih zvezda u novom filmu Radoša Bajića "Heroji Halijarda" u kojem igra američkog pilota. 

Zanimljivo je i da je početkom godine dobio srpsko državljanstvo, iako već nekoliko godina živi u našoj zemlji. U Americi je radio kao producent, glumio na of-Brodveju, osvojio Nezavisnu nagradu u Linkoln centru, kao i muzičku nagradu za izvođača godine od Međunarodnog udruženja, te je jasno zašto je sada, kada je Beograd njegov dom, otvorio ovde i školu glume. 

U šali voli da kaže da ga je u Beograd dovela korona, a da su ga ovdašnje gostoprimstvo, kultura i mentalitet naveli da se tu i skući i da se zaista oseća ovde kao da je tu rođen.

"Došao sam sam u Beograd, moja porodica je u Čikagu. Oni su mislili da sam lud što dolazim ovde. Mislim da nisu ni znali gde je Srbija. Svakako sam ih oduševio jer su pretpostavili da ću se vratiti. U poslednje tri godine sam uradio sve ono u šta su drugi sumnjali da ne mogu", rekao je glumac nedavno za Super TV.

Nedavno je pričao i o komplikovanim porodičnim odnosima i činjenici da njegovi roditelji nisu mogli da se pomire da tim da je Adam gej, prenosi Blic Žena.

"Kada sam imao 14 godina, roditelji su saznali da sam gej i poslali me na kliniku, u nadi da će mi terapije i hipnoze pomoći da postanem hetero. Slali su me kod dva različita doktora, ali su obojica ubrzo odustala. Deda je jedan dan došao u moju sobu sa knjigom iz 1950. godine u kojoj stoji da je biti gej mentalni poremećaj, dok mi je ujak sveštenik naočigled drugih govorio da ću otići u pakao", ispričao je glumac svojevremeno za Story, pa dodao:

"Sa svim tim stvarima susretao sam se u najosetljivijim godinama. Na svu sreću, bio sam mentalno jak, pa nikada nisam poželeo da se ubijem. Numerolog mi je svojevremeno rekao da ću se oženiti nekim iz Jugoslavije. Kada sam poželeo da se preselim u Srbiju, bio sam u kontaktu s jednim Srbinom iz Norveške. Mislio sam da je možda on taj momak, nažalost, nije potrajalo. Roditelji zbog mog seksualnog opredeljenja nikada nisu došli ni na jedno moje diplomiranje, niti su mi dolazili u goste kada sam živeo u Los Anđelesu ili Njujorku. Nisam ih video četiri godine, a čujemo se svega pet-šest puta godišnje za rođendane i praznike", iskren je bio Adam, koji je nedavno otvorio vrata svog prelepog stana u Beogradu i kako kaže, nema nameru da se vraća u rodnu zemlju.

"Ovde se osećam se kao kod kuće. Kao što možda znate, imam srpsko državljanstvo od početka godine i to mnogo govori. Rođen sam u Americi i ovde sam od 2020. godine", rekao je nedavno glumac za Super TV.

Branio Srbiju nakon napada Elizabet Olsen

Adam Devenport je bio jedan od najglasnijih i kada se pre izvesnog vremena ponovo povela priča o sramnoj izjavi Elizabet Olsen iz 2014. kada je iznela niz neistina o našoj zemlji, poput da Srbija postoji samo 13 godina, kao i da naš narod nema ništa svoje. Elizabet je snimala film u Srbiji, te ne čudi što je mnoge šokirala ovakva izjava s obzirom da je u početku pričala u superlativu.

"Kad dolazite u nepoznatu zemlju da snimate, koristite dobrobiti te zemlje da bi vaša karijera bila bolja. Svi lokalci sa kojima sarađujete su tu da vama pomognu, kao i vašem projektu", napisao je Adam Devenport tada.

"Filmska zajednica je globalna i ne sme da zna za granice. Naša odgovornost kao glumca je da stvorimo empatiju i razumevanje kroz naše likove tako da publika može da prepozna našu ljudskost uprkos razlikama. Zato sam šokiran što je Elizabet Olsen toliko bezosećajna i ne poštuje drugu kulturu, posebno što je provela izvesno vreme u Srbiji radeći na projektu koji je sama izabarala. Smatram da treba da se izvini Srbima! Takođe je problem što širi netačne informacije. Srbija ne da ne postoji samo 13 godina, kako je Elizabet Olsen rekla, nego je vekovima starija od Amerike iz koje oboje dolazimo!", rekao je glumac u dahu i istakao:

"Mislim da su njene izjave proistekle iz Američkog egocentrizma da sve što nije Holivud, nije vredno. Moramo da javno kritikujemo taj sistem kako bi se nešto promenilo. Mnoge divne filmske priče su ispričali autori širom sveta."

Bonus video:

Zašto Srpkinje vole Crnogorce? Tiktok/mirelaljumic

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!