Pre tačno 10 godina, 29. decembra 2013. legenda Formule 1, Mihael Šumaher, doživeo je stravičnu nesreću u francuskom odmaralištu Meribel, kada je glavom udario u stenu dok je skijao van staze. 

Iako je nosio kacigu, povrede su bile veoma teške, te je helikopterom odmah prebačen u bolnicu. Nakon dve operacije, Šumaher je stavljen u medicinski indukovanu komu na šest meseci kako bi smanjili oticanje mozga.

Šumaher je prebačen u drugu bolnicu u Lozani, u Švajcarskoj, nakon što je izašao iz kome 2014. i nakon 250 dana mu je na kraju dozvoljeno da se vrati u svoj dom na Ženevskom jezeru.

Mihael Šumaher doživeo je nesreću na skijanju.
Malosio/Fotogramma/Ropi / Zuma Press / Profimedia 

Usledile su godine kada je Šumaherovo stanje bilo strogo čuvana tajna, a njegova porodica je svela javne izjave na minimum.

"Zajedno smo, živimo zajedno kod kuće", rekla je tada 52-godišnja Korina, Šumaherova žena koja je ovu nesreću opisala kao nešto što nikad nije mogla ni da sanja u najgoroj noćnoj mori.

"Mi radimo terapiju, činimo sve što možemo da Mihaelu bude bolje i da mu bude udobno, i da jednostavno oseti našu porodicu, našu vezu. Mnogo nam nedostaje, ali on je još uvek ovde..."

Porodični prijatelj je otkrio za medije da je Mihael živ samo zahvaljujući Korini i njenoj požrtvovanosti:

"Proveo sam dosta vremena sa Korinom otkako je Mihael doživeo ozbiljnu nesreću na skijanju", rekao je on nemačkom listu Bild.

Korina Šumaher se brine o svom suprugu najbolje što može.
Youtube 

"Ona je sjajna žena i vodi porodicu. Nije to očekivala. To se desilo iznenada i nije imala izbora. Ali ona to radi odlično. Ja joj verujem, ona veruje meni. Zahvaljujući radu njegovih lekara i saradnji Korine, koja je želela da preživi, preživeo je – ali sa posledicama."

Doduše, nikome nije jasno u kakvom je zaista stanju Mihael Šumaher, iako je jasno, prema rečima retkih koji su mogli da vide slavnog šampiona, da je Korina videvši da je stanje njenog supruga sve gore odlučila ono što je najbolje za njih - da ćute, makar to značilo da to što njegova porodica ne daje dodatne detalje stvori još više fame oko celog slučaja. Zbog tajni i tišine, stvaraju se priče koje nisu tačne.

"Paralizovan je i ima problema sa pamćenjem," priznao je jedan njegov prijatelj.

Pročitajte još: SVIMA OČI PUNE SUZA ZBOG ŠUMAHEROVOG SINA: Objavio fotku iz porodičnog doma - zbog jedne Bosanke ništa više nije isto

Korina Šumaher je odlučila da ćuti o detaljima stanja supruga.
Shutterstock 

Međutim Korina je za Netfliksov dokumentarac rekla zašto ne priča o detaljima zdravstvenog stanja njenog muža: "Pokušavamo da nastavimo kao porodica onako kako je Mihael voleo i još uvek čini, i nastavljamo sa svojim životima. Veoma mi je važno da on može da nastavi da uživa u svom privatnom životu što je više moguće. Mihael je nas uvek štitio, a sada mi štitimo njega."

Sada je njegov brat Ralf Šumaher nagovestio da njegov brat Mihael možda nikad neće da se oporavi od nesreće, jer "ništa više nije kao što je nekad bilo" uproks svim visokotehnološkim medicinskim tretmanima.

"Nedostaje mi Mihael iz starih dana. Život je s vremena na vreme nepravedan. On je imao mnogo sreće tokom života, a onda je došla ova tragična nesreća koja je sve promenila," rekao je njegov brat za Daily Mail.

Bonus video:

"CRNE TAČKE" GLAVNI UZROK SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U SRBIJI?! Stručnjak za saobraćaj: Postoji način da se one lako utvrde i otklone Kurir teleivizija

Izvor: Kurir Stil/Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!