Istina o realnom Šumehorovom stanju verovatno će do kraja života ostati nepoznanica za javnost. Porodica je izričita u tome da čak ni najmanji "update" ne sme da se zna, čak i kada situacije ide nabolje, a nakon brojnih svedočanstava za to je "krivac" niko drugi do Mihaelova supruga Korina. 

Čak i kada je sin Mik krenuo stopama slavnog oca, samo je jednom uspeo da progovori o Mihaelu, i to kada je debitovao u Formuli 1. Kako je priznao svojevremeno, najteže mu je što o tome nije mogao da priča sa ocem.

Mihael Šumaher ne može se videti od nesreće.
Malosio/Fotogramma/Ropi / Zuma Press / Profimedia 

"Tata i ja bismo se razumeli na drugačiji način, jer govorimo sličan jezik. Jezik moto sporta. Imali bismo o čemu da razgovaramo. O tome najviše razmišljam, mislim da bi nam bilo sjajno. Svega bih se odrekao samo da to imam", opisao je Mik tugu koju oseća jer ne može najlepše stvari u životu da podeli sa ocem.

Nakon ove rečenice, mladi Mik nikada više nije govorio o svom ocu po instrukcijama majke. Nažalost, to je samo potvrdilo tvrdnje izvora koji kažu da je legenda Formule 1 godinama poput biljke, te da su njegovi pokreti ograničeni. Posete gotovo da su potpuno zabranjene, što su takođe potvrdili nekadašnji veliki Šumaherovi prijatelji. Međutim, među prijateljima navodno se nalaze i članovi porodice. 

Naime, Mihaelovom bratu Rafaelu navodno je bilo zabranjeno da ga poseti nakon nesreće. Braća nisu godinama razgovarala, a nije poznato da li se situacija promenila. Ipak, Ralf je bio među najglasnijima kada je bilo potrebno da odbrani sestrića nakon nanete nepravde i to samo jer njegov učinak nije onakav kakav se očekivao.

U svet Formule 1 krenuo je sam, prepušten "aždajama" na milost i nemilost, zbog čega je više puta bio na udaru kritika jer njegov učinak nije bio onakav kakav se očekivao, a posebno je bio glasan direktor Hasa Ginter Štajner.

Zbog svega se oglasio Šumaherov brat Ralf i stao u odbranu sestrića rekavši da "da je Mihael tu, Štajner bi se drugačije ponašao".

"Mislim da bi Mihaelovo prisustvo bilo dovoljno. Ali opet, svako radi šta hoće", rekao je nedavno. Sve što se dešavalo samo je vratilo u fokus priču koju je navodno upravo Korina pokušavala da prikrije.

Naime, legendarni Mihael Šumaher je po mišljenju mnogih, najveći F1 vozač u istoriji ovog sporta. Nemačka ikona je osvojila neverovatnih sedam titula šampiona - dve sa Benetonom i pet sa Ferarijem - i 91 pobedu u trkama, što je poslednjih godina samo nadmašio Luis Hamilton.

Ali, Šumaher nije bio jedini talentovani vozač u porodici, negov brat Ralf je takođe imao respektabilnu karijeru u F1 sa Džordanom, Vilijamsom i Tojotom, osvojivši šest Gran prija, sve sa Vilijamsom.

Ralf se pridružio F1 mreži sa Džordanom 1997. godine i braća su bila nerazdvojna tokom svojih ranih godina zajedničkog takmičenja.

Međutim, njihov odnos se na neki period pogoršao zbog razlika između njihovih supruga, Korine, Mihaelove partnerke, i Kore, Ralfove lepše polovine.

U knjizi o Mihaelu Šumaheru "The Edge of Greatness" koju je napisao Džejms Alen, objavljenoj 2007, njegova bivša menadžerka Sabine Kehm rekla je:

"Njihov odnos se pogoršao u poslednje dve ili tri godine. Odrasli su. To je veoma prirodna stvar. Ralf ima porodicu u Austriji, Mihael svoju porodicu u Švajcarskoj".

"Nekada su se sastajali na stazi, ali sada postoji cela situacija sa ženama i, naravno, Mihael brani Korinu, a Ralf brani Koru, tako da tu imaju svoje razlike. Dok je Korina izbegavala reflektore slavnih, Kora je to prihvatila."

"Korina i ja imamo malo kontakta. Odmaramo na različitim mestima, jedva telefoniramo, živimo negde drugde. Šteta zaista, ali Korinina i moja priroda su potpuno različite. Ja sam iskrena, kosmopolitska žena. Nisam od onih koje glume ili paradiraju činjenicom da su Majka Tereza. Moja snaja je zaglavljena sa etiketom da je "savršena" žena u "savršenom" svetu i tako nešto", rekla je Kora.

Navodno su Korini strašno smetali naslovi koji su pratili Rafaela i Koru, i smatrala je da je "iznad svega". Zbog toga su nastale užasne svađe koje je uglavnom započinjala Mihaelova žena konstantnim kritikama i nametanjem kako treba da žive, barem tako pišu strani mediji.

"Ovo je slika koju su Majkl i Korina gradili ceo svoj život, ranč, porodicu. A tu sam i ja koji sam stavljen u drugu kategoriju", dodao je Ralf. 

Inače, Korina je potpuno pokušala da se povuče iz javnosti posle nesreće koja se dogodila njenom slavnom suprugu.

Stanje Mihaela Šumahera je obavijeno velom tajne, a njegov brat Ralf takođe poštuje odluku njegove supruge i ne oglašava se na ovu temu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!