Iako je prošlo gotovo deset godina od skijaške nesreće u kojoj je teško povređen Mihael Šumaher, legenda Formule 1, svet i dalje ne zna u kakvoj je stanju legendarni trkač. Porodica se na sve načine trudila da sakrije bilo kakve informacije od javnosti, a ono što se zna nije bilo ohrabrujuće. 

Za sve ovo vreme pojavljivale su se brojne informacije počev od toga da je Mihael zapravo poput biljke, do toga da Šumaher sam insistira da njegovo stanje ostane privatna stvar.

Šumaherovo stanje nije poznato već 10 godina.
PATRICK HERTZOG / AFP / Profimedia 

Međutim, da je situacija ozbiljna potvrdio je nehotice niko drugi do njegov sin Mik koji je i sam krenuo stopama slavnog oca. Kako je priznao svojevremeno, najteže mu je što o tome nije mogao da priča sa ocem.

- Tata i ja bismo se razumeli na drugačiji način, jer govorimo sličan jezik. Jezik moto sporta. Imali bismo o čemu da razgovaramo. O tome najviše razmišljam, mislim da bi nam bilo sjajno. Svega bih se odrekao samo da to imam - opisao je Mik tugu koju oseća jer ne može najlepše stvari u životu da podeli sa ocem, čime je jasno potvrdio i to ne toliko dana da Mihael ne može da priča, te da su glasine da je gotovo u vegetativnom stanju istinite.

Mik Šumaher kaže da sa ocem ne može da razgovara o Formuli 1.
SilverHub / Shutterstock Editorial / Profimedia 

U prilog nije išlo ni to već duže vreme njegova supruga Korina ne daje nikakve nove informacije. Irski biznismen i osnivač ekipe koja se nekada takmičila u Formuli 1, Edi Džordan, nedavno je dao intervju za britanski "The Sun" u kojem je govorio o svom prijatelju Šumaheru, kao i njegovoj supruzi.

- Prošlo je gotovo deset godina kako Korina nije mogla otići na zabavu, na ručak... Živi kao zatvorenica jer bi svi sa njom hteli da razgovaraju o Mihaelu u momentu kada je ne treba svaki put podsećati na to - kaže Džordan. On ujedno ne zamera Korini što mu ne dozvoljava da ga poseti. 

- Privatnost je jako važan aspekt za život. Korina je postavila neka pravila. Poznajem je jako dobro, ona je ljupka žena i poznavao sam je kada se udala za Mihaela. U dobrim smo odnosima.

- Na početku sam se trudio da posetim Mihaela, ali Korina je odbila i to s pravom jer previše ljudi je želelo da ga vidi. Žan Tod je dobio privilegiju da ga poseti zbog toga što su bili jako bliski u Ferariju, što je potpuno razumljivo. Nisam mogao otići do njega, rekli su mi: "Edi, volimo te, ali potrebna nam je privatnost i zaštita za Mihaela".

No, sada su se u javnosti pojavile nove informacije koje su potvrdile da je porodica na ivici snage zbog čega su se odlučili na drastičan korak. Iako je nakon boravka u bolnici, Mihael prebačen u porodičnu kuću na jezeru Ženeva, sada uveliko planiraju preseljenje na Majorku u njihov dom koji je renoviran kako bi zadovoljio njegove potrebe i pomogao ukućanima koji brinu o njemu.

Naime, poslednjih godina, Korina je aktivno proširiivala svoje porodično imanje blizu Puerto Andratksa. Sada je otkriveno da porodica Šumaher razmišlja o trajnom preseljenju na ostrvo, gde su proveli zime dok se legendarni trkač oporavljao od teške nesreće na skijanju.

Prema članku objavljenom u nemačkom časopisu Die Bunte, Korinine "velike aspiracije" za budućnost njihove porodice uključuju preseljenje u raskošnu rezidenciju od 27 miliona funti na ostrvu blizu ranča koji bi koristile i ona i njena ćerka Đina Maria koja se, baš poput majke, takmiči u jahanju. 

One će na novom imanju ujedno pokrenuti i nov biznis koji bi trebalo da popravi stanje na njihovom bankovnom računu koje nije bilo najbolje nakon skupih terapija za Šumahera, te planiraju i da uzgajaju konje za trke i takmičenja.

Đina se bavi jahanjem.
printscreen/instagram 

Na imanju bi trebalo da bude 20 konja i svi oni će biti prebačeni iz Švajcarske, gde je ova porodica nedavno oglasila na prodaju vilu u kojoj je živi. Za njih će biti izgrađene štale i trkačke staze, a Đina Marija će imati idealne uslove za trening, posebno tokom zime kada je u tom kraju i dalje sunčano. Pored takmičenja, porodica bi mogla i da zarađuje od uzgoja i kasnije prodaje skupocenih konja. Kako pišu mediji, porodica je već obišla helihopterom ranč, a navodno je sa njima bio i Mihael. 

Đina i Korina uzgajaće konje na ostrvu.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Druge priče kažu da su bile samo Korina i Đina. Ako se uzme u obzir da Mik sa ocem ne može ni da priča na temu Formule, što znači da je neverbalan, u tom slučaju je njegovo stanje gore nego ikad. A ukoliko se presele na ostrvo, nade da ćemo Šumahera ikada više videti ravne su nuli.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!