Prošlo je osam godina od kada je Mihael Šumaher prikovan za krevet posle nesreće na skijanju.

Nesrećnim spletom okolnosti udario je glavom u kamen i, iako je imao opremu, doživeo tešku povredu od koje je upao u komu tog 29. decembra 2013. i do danas je u tom stanju.

Nakon što je 15. septembra 2021. godine svetlost dana ugledao dugo očekivani dokumentarac na Netfliksu o jednom od najvećih i najboljih sportista svih vremena, javnost ponovo intrigira cela priča oko Šumahera i njegovog zdravstvenog stanja.

Za sve ovo vreme javnost je dobila informacije o njegovom stanju "na kašičicu", a mnogi su čak optuživali njegovu suprugu Korinu da skriva pravu istinu o svemu.

Poslednji put Šumaher je viđen pre nego što je prebačen u bolnicu, a mnogi su mislili da će se nešto više saznati nakon prikazivanja dokumentarca o njegovom životu.

Poslednja u nizu je da je porodica Šumaher prisiljena da prodaje imovinu koju su stekli kako bi mogli da plate skupo lečenje koje je Mihaelu potrebno da ostane živ.

Zdravstveno stanje Mihaela Šumahera krije se od javnosti.
Youtube 

Ipak, to nije prvi puta da moraju nešto tako da urade, već su ranije prodavali vilu u Švajcarskoj, kao i luksuzni model Mihaelovog Mercedesa. Previše detalja nije izašlo u javnosti, ali navijači širom sveta se i dalje nadaju da će Šumaher ozdraviti.

Najpouzdanije informacije verovatno stižu od Žana Toda, Mihaelovog prijatelja i bivšeg šefa, lekara koji ga leče, stručnjaka koji analiziraju situaciju... a zapravo niko, ne zna u kom je stanju.

Porodica Mihaela Šumahera raspordaje imovinu.
OLIVER MULTHAUP / AFP / Profimedia 

Osim Todovih izjava, poznata je i izjava njegove porodice povodom Šumijevog 50 rođendana (2019) u kojoj je navedeno da "čine sve što je moguće da održe u životu legendu Formule 1", kao i da "Mihael sam insistira da njegovo stanje ostane privatna stvar".

Takođe je poznato da je nekadašnji prvak Formule 1 trebalo da bude na eksperimentalnoj terapiji matičnim ćelijama koji je odložen zbog pandemije, a tim povodom se prošle godine oglasio i neurohirurg Erik Rederer koji je rekao da je "Šumaher u vegetativnom stanju", a onda je dodao dve ohradrujuće činjenice: može da sedi i pravi "bebeće" korake. Ali, nažalost, kako je rekao, ništa više od toga.

Šumaher je u vegetativnom stanju.
Malosio/Fotogramma/Ropi / Zuma Press / Profimedia 

Ova izjava rastužila je mnogobrojne obožavatelje koji su posumnjali da je terapija matičnim ćelijama ipak obavljena, ali da nije imala pozitivan ishod, iako za to nema potvrda za sada.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!