Suđenje slavnoj pevačici Šakiri konačno se završilo i to nagodbom, nakon što je priznala optužbe i pristala da plati kaznu od 7,3 miliona evra, što je više od 50 odsto duga koji je imala.

Takođe, platiće i 438.000 evra kazne kako bi izbegla trogodišnju zatvorsku kaznu, s obzirom da je tužilaštvo zatvorsku kaznu zamenilo finansijskom, prenosi Rojters. 

Šakira je izbegla zatvorsku kaznu.
Oscar BERROCAL / AFP / Profimedia 

Podsetimo, najpre je u julu saopštilo da će tužilaštvo tražiti zatvorsku kaznu od osam godinai dva meseca, kao i finansijsku kaznu od 24 miliona evra za Šakiru, koja je u julu 2022. godine odbila ponudu tužilaštva da se nagodi.

Navodi se da je ona, dok je živela u Španiji, provodila veći deo godine u Barseloni i da spada u kategoriju stanovnika zemlje.

Ističe se i da je imanje u Barseloni koje je kupila u maju 2012. godine bio njen dom, gde je 11 godina živela sa bivšim fudbalerom Barselone, Žerardom Pikeom, sa kojim ima dvoje dece.

Šakira je dobar deo vremena provodila u Barseoni dok je bila sa Pikeom i njihovom decom.
Mega / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kako je pisalo u optužnici, pevačica je za to vreme navodno koristila offshore kompaniju sa sedištem u drugoj državi kako bi izbegla plaćanje poreza.

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Šakira danas izgleda potpuno drugačije nego na početku karijere.

Pročitajte još: "NAJGORA JE IDEJA DELITI BINU SA ŠAKIROM" Džej Lo mislila da je veća zvezda, a sada joj PEVAČICA udarila ŠAMAR realnosti

Bonus video:

ESPRESO TIKTOK: Pike u sukobu sa iznerviranim fanovima Šakire Espreso

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!