Prema izveštaju "AP", Šakira je zadužena za oko 6,7 miliona evra poreza na prihode iz 2018. godine. Navodno je koristila offshore kompaniju sa sedištem u drugoj državi kako bi izbegla plaćanje poreza.

Ovo predstavlja drugu optužbu protiv poznate pevačice. Prvo suđenje zakazano je za 20. novembar u Barseloni. Tužioci tvrde da nije izmirila porezne obaveze u iznosu od 14,5 miliona evra.

šakiru tuži poreska uprava
Europa Press Reportajes / ContactoPhoto / Profimedia 

Tužioci u Barseloni tvrde da je trebala platiti porez za boravak u Španiji, iako je njen zvanični boravišni status u tom periodu bio na Bahamima.

Šakira navodno utajila 6 miliona evra
Shutterstock 

Nakon pregleda dokaza prikupljenih tokom poslednja dva meseca, tužioci su odlučili da podignu optužnicu. Pevačica je obaveštena na adresi u Majamiju, ali datum suđenja još nije određen. Mediji su kontaktirali Šakirine zastupnike, ali još uvek nisu dali izjavu.

Podsećamo, Šakira je živela u Barseloni do aprila ove godine, kada se vratila u Majami nakon prekida veze sa Žerardom Pikeom.

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Šakira danas izgleda potpuno drugačije nego na početku karijere.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!