Vanbračni sin princa Alberta, Aleksandrer Grimaldi, nedavno je bio zvezda Nedelje mode u Parizu, a najveće mlade holivudske zvezde gotovo su se takmičile koja će se pre naći u njegovom društvu. 

Mladić koji je pažnju šire javnosti naglo skrenuo bombastičnim intervjuom definitivno je svima stavio do znanja da je rešen i sam da postane svetska zvezda, a čini se da mu za sada to više nego dobro ide. 

Sprema se da se preseli u Njujorku, gde će upisati postdiplomske studije ili na NYU ili na univerzitetu Fordham, a kada je reč o nekim daljim planovima, jasno je da nema nameru da doveka bude poznat samo kao "vanbračni sin princa Alberta".

"Moj otac je princ i šef države, ne mogu sebe da zamislim u toj ulozi. S druge strane, ako neki prestižni brend od mene traži da budem njegov ambasador i odgovara mi taj imidž, zašto da ne?", rekao je nedavno u intervjuu, a neke teme kojih se dotakao i dalje su glavna tema medija i javnosti. 

Iako nema službenu funkciju u porodici, Aleksander bi voleo bude globalni ambasador Monaka.

"Budući da sam član ove porodice, postoji prirodni pritisak koji dolazi sa tim. Ali ima li dodatnog pritiska? Ne, ne, stvarno. Mislim da samo moram da radim svoj posao i poštujem svoje nasleđe i svoju porodicu na dostojanstven način. Ali smatram se vrlo uglednim i vrlo ljubaznim, tako da mislim da ću opravdati svoje ime".

Blizak sa ženom koju najtužnija princeza ne podnosi

Takođe je otkrio da provodi dosta vremena sa polusestrom Jasmin Grimaldi (31), koja je takođe, kao i on, vanbračno dobijena, ali i da se trudi da vidi blizance Žaka i Gabrijelu koje je princ dobio u braku sa suprugom Šarlin.

Blizak je i sa polubraćom iz bivšeg braka svoje majke. Ispričao je da svi razmenjuju poruke u posebnoj grupi gde raspravljaju koji fudbaler im je omiljen.

Aleksandre je blizak sa decom princa Alberta.
pritnscreen/instagram 

"Najmlađi (misli na Žaka i Gabrijela) premladi su da bi imali telefon pa će im trebati nekoliko godina", dodao je i potom otkrio da se redovno druži i sa kumom za koju kaže da je neizmerno zabavna, što ne bi bilo ništa čudno da nije u pitanju Stefani od Monaka, sestra princa Alberta koju princeza Šarlin ne podnosi, ako je verovati pisanju tamnošnje štampe. Posebno što je navodno pokušala da okrene blizance protiv rođene majke kada je boravila u jednoj psihijatrijskoj bolnici u Švajcarskoj.

"Dosta smo bliski. Proteklih nekoliko godina zajedno smo odlazili na večere i ručkove, kako bismo proslavili moj rođendan sa mojim rođacima. Bila je uz mene kao kuma i tetka", objasnio je Aleksandre.

Dotakao se i Nomi Kembel sa kojom se zabavljao njegov otac

Zanimljivo je i to da, to što je je bio u centru pažnju dalo mu je šansu da se druži sa supermodelima. Tako je sreo i očevu bivšu ljubavnicu Naomi Kembel koju Šarlin takođe ne voli, iako je njen bivši dečko pokuašao da joj pomogne kada ju je Albert navodno zatvorio u psihijatrijsku kliniku. 

Aleksandre je upoznao i Naomi.
CHRIS CHEW / UPI / Profimedia 

Aleksandre ju je opisao kao "veoma ljubaznu i pristupačnu""Bilo je sjajno upoznati je. Bila je jako otvorena i nekako me je zagrlila kao... rođaka. Dala mi je mali savet: samo da budem oprezan sa svima naročito jer se pojavljujem u javnosti", otkrio je Aleksandre, čime mu je jasno stavila do znanja šta ga sve čeka ako bude deo svetskog džet-seta.

"Otac me je priznao, moji roditelji nisu počinili preljubu"

Aleksandre je ranije u intervjuu za Point de Vue rekao da je njegov otac dobronameran i da sebe smatra srećnikom. Uz očevu podsticaj počeo je da 2022. koristi prezime Grimaldi, a zadržao je i prezime svoje majke.

"Kad sam ja rođen, moji roditelji nisu bili u drugom braku i nisu počinili preljubu. Korišćenje reči "nezakonit" sin je uvredljiv. Osoba nosi ime svog oca kada je priznata od rođenja. Moj otac me je dobrovoljno priznao, nisu ga ni sudija ni novinari prislili na to".

Time je bilo jasno da Aleksandre nema nameru da ćuti o svojoj porodici, niti da dozvoljava narativ koji mu je nametnut. 

Ljubavna priča Alberta i Nikol

Podsetimo, Albert je još na početku veze sa Šarlin ušao u odnos s nekadašnjom stjuardesom Nikol Kosta, međutim, iako je bio ludo zaljubljen u nju, vezi se protivio njegov otac. Nikol je ostala u drugom stanju, a tek je 2005. otkrila da je otac njenog sina upravo princ Albert. 

Nikol Kosta sa sinom Aleksanderom.
TRB / Backgrid USA / Profimedia 

On je inicijalno negirao vezu s njom, ali je na kraju sud odredio da se obavi test očinstva – koji je pokazao da Nikol nije lagala o tome da je princ preljubnik. Ona se za sve ove godine redovno oglašavala, a poslednji put je to uradila nedavno kada je istakla da zna da je "omiljenija u narodu od Šarlin". Navodno je dodala i da zna da bi "Albertu bila bolja žena", te da joj je muka da "Šarlin glumi mučenicu".

Nikol smatra da javnost nije naklonjena "najtužnijoj princezi" i zbog njenog ledenog stava i odsustva bilo kakve topline, pogotovo na javnim događajima. Inače, okidač za bes Nikol bio je postupak Šarlin prema njenom sinu sa kojim Albert danas ima dobar odnos.

"Što se tiče Šarlin, ne volim da nas upoređuju. Ipak, treba da se podržavamo. U našoj situaciji diplomatija bi trebala da prevlada. Ali tokom njenih susreta s mojim sinom doživela sam stvari koje su me šokirale. Na primer, kada Albert nije bio tamo, Šarlin je premestila sobu mog sina u krilo za sobarice. Kao majka, ne mogu to da opravdam", ispričala je jednom prilikom i otkrila stranu princeze koju niko nije očekivao. 

ŠArlin je navodno omražena u narodu.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Pročitajte još: PRINC POZIRA SA LJUBAVNICOM I VANBRAČNIM SINOM KOG MU JE ŽENA SMESTILA SA POSLUGOM: Zli osmeh BIVŠE princezi so na ranu

Bonus video:

INA GARDIJAN PLEŠE NA KONCERTU ALEKSANDRE PRIJOVIĆ Instagram/inagardijan

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!