Slavni glumac Metju Peri, sahranjen je u subotu na groblju u Los Anđelesu u prisustvu najbližih prijatelja i porodice. Podsetimo, zvezda serije "Prijatelji" pronađena je u besvesnom stanju u svom domu, u đakuziju, a hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt.

Tek sada se saznalo da je dobar deo vremena pred smrt provodio sam, a njegova tragična smrt poslužila je mnogima kao podsetnik da je, kako je pisao u svojim memoarima, uprkos neverovatnom uspehu, bio neverovatno usamljen. Jedini i možda najveći san koji je imao - da se oženi i dobije decu, nikada nije uspeo da ostvari. 

Metju Peri preminuo je u 54. godini.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Mislim da bih bio sjajan", rekao je Peri za People 2022. kada su ga pitali da li bi želeo da ima svoju porodicu i kakav bi bio otac. "Odrastao sam sa mnogo male dece oko sebe, i verovatno je to razlog zašto, ali jedva čekam... Sledeća osoba koju ću zaista shvatiti ozbiljno će biti neko u koga ću biti zaljubljen i neću se plašiti stvari koje su me nekada plašile."

No, tek se sada saznalo od strane najbližih Periju, da pronalazak idealne osobe nije išao podmazano, te da, pred kraj svog života, "nije baš izlazio". "Bilo je tužno to gledati", rekao je insajder za Page Six.

"Bio je tako oštećen. Veći deo svoje karijere borio se sa bolešću", rekao je insajder o Perijevoj deceniju dugoj borbi sa drogom i alkoholom. "Verovatno se osećao kao da nije sposoban da bude voljen."

Glumac je u prošlosti ljubio neke od najlepših žena sveta poput Džulije Roberts, Gvinet Paltrou, Kameron Dijaz, Lizi Kaplan i Valeri Bertineli, no, ipak nije uspeo da se skrasi.

Da u rečima insajdera ima istine dokazuju i memoari glumca u kojima je Peri priznao da je često sabotirao ove veze zbog svoje ogromne navike zavisnosti od droge, alkoholizma, ali i zbog niskog samopoštovanja.

"Čak i u dobrim danima, kada sam trezan i radujem se, to je i dalje sa mnom sve vreme", napisao je. Takođe je krivio svoje porodične probleme što ga sprečavaju da pronađe pravu ljubav.

Podsetimo, Perijeva majka, Suzan Morison, bivša je TV voditeljka u Kanadi i radila je kao sekretar za štampu premijera Pjera TrudoaNjegov otac, glumac, Džon Benet Peri, najpoznatiji je po reklamama za Old Spice i nastupima u emisijama poput "Little House on the Prairiei" i "Murders, She wrote"

Razlog zašto mu veze nisu uspevale

"Proveo sam život privlačeći nedostupne žene", napisao je Peri."Nije potrebna diploma psihologije da bi se shvatilo da to ima neke veze sa mojim odnosom sa mojom majkom."

Jedna od tih neuzvraćenih romansi bila je saDženifer Aniston, koja će kasnije biti jedna od njegovih kolega u popularnoj seriji "Prijatelji"Peri je upoznao Aniston tri godine pre nego što su krenili da sarađuju, a ona ga je odbila kada ju je pozvao da izađu.

Prema njegovoj knjizi, Aniston je rekla da bi mogli da budu prijatelji. "Složio sam jedinjenje tako što sam rekao: ’Ne možemo biti prijatelji!‘", napisao je on.

I dok je Peri priznao da ga još uvek privlači njegova koleginica kada su "Prijatelji" sa snimanjem, dodao je da su "uspeli da uplove pravo u prošlost i fokusiraju se na činjenicu da su oboje dobili najbolji posao koji je Holivud mogao da ponudi."

Svi iz serije "Prijatelji" teško su podneli smrt Metjua Perija.
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Glumčev bliski kolega rekao je za Page Six da je Aniston, zajedno sa njihovim drugim kolegama iz serije neverovatno potresena zbog Perijeve smrti.

"Ona je u veoma lošem stanju. Dženifer je u lošem stanju još od smrti njenog oca pre godinu dana, a približava se prvoj godišnjici", dodao je njihov kolega.

Sa "Prijateljima" je došao uspeh i titula mega-zvezde

Perijeva najpoznatija veza bila je sa Džulijom Roberts, sa kojim je izlazio od kraja 1995. do početka 1996. godine. Glumica je pristala da se pojavi u "Prijateljima" ali samo ako bude mogla da postane deo Perijeve priče.

Džulija Roberts bila je zaljubljena u PErija.
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Taj suptilni predlog je pokrenuo tromesečno udvaranje putem faksa pre nego što su se uopšte sreli ili razgovarali telefonom. Kada su se konačno "smuvali", njihova romansa je bila strastvena, ali i veoma teška, a Peri je taj koji je raskinuo.

"Zabavljanje sa Džulijom Roberts je bilo previše za mene", priznao je Peri u svojoj knjizi. "Stalno sam bio siguran da će raskinuti sa mnom, zašto ne bi? Nisam bio dovoljan; Nikada nisam mogao biti dovoljan; Bio sam slomljen, savijen, neljubljiv. Dakle, umesto da se suočim sa neizbežnom agonijom njenog gubitka, raskinuo sam sa prelepom i briljantnom Džulijom Roberts."

Ređao je propale veze

Još jedna ozbiljna veza bila je sa profesionalnom odbojkašicom i studentkinjom mode Rejčel Dan. Njih dvoje su se zabavljali od 2003. do 2005. godine i zajedno su se pojavili nekoliko puta na crvenom tepihu. Međutim, uprkos dvogodišnjoj vezi, on ne pominje Dan u svojoj knjizi.

Metju Peri nije u knjizi govorio o bivšoj Rejčel Dan.
Shutterstock 

Njegova najduža veza bila je sa glumicom Lizi Kaplan, koja je trajala od 2006. do 2012. godine. Zanimljivo je da u knjizi nije pomenuo Kaplan po imenu, ali je priznao da je umalo zaprosio zvezdu "Masters of Sex" – ali je bio previše uplašen.

"Često pomislim da sam je pitao, sada bismo imali dvoje dece i kuću sa pogledom... Umesto toga, ja sam neki kreten koji je sam u svojoj kući sa pedeset tri godine, i gleda dole u ​​nemirni okean".

Iako je takođe nije imenovao u svojim memoarima, Peri je spomnuo i glumicu u koju se teško zaljubio, a sa kojom je radio tokom 1999. godine, za koju se spekuliše da je Niv Kampbel, sa kojom je igrao u filmu "Three To Tango".

Kako je pisao, glumica se zaljubila u nekog drugog, ostavljajući Perija slomljenog srca. Peri je i sam naneo mnogo bola, posebno jedinoj ženi koju je ikada zaprosio — Moli Hurvic, koja je 22 godine mlađa od njega.

Metju Peri sa Moli Hurvic.
LP / Coleman-Rayner / Profimedia 

Peri je tvrdio da je bio toliko naduvan u to vreme da se nije sećaoveridbe. "Čekaj... kako sam se verio?" napisao je. "U mojoj kući žive psi. Kako se to dogodilo?"

Glumac je priznao: "Kupio sam joj prsten jer sam bio očajan da će me ostaviti. Nisam želeo da budem ovako povređen i sam tokom COVID-a."

"Bio sam naduvan od 1800 miligrama hidrokodona kada sam je zamolio da se uda za mene… I ona je to znala. I ona je rekla da."

Hurvic, koja je izlazila s Perijem od 2018. do 2020, oglasila se nakon smrti bivšeg verenika na Instagramu: "Iako sam ga volela dublje nego što sam mogla da shvatim, bio je komplikovan i izazivao je bol za kakav nikad nisam znala. Niko u mom životu nije imao veći uticaj na mene od Metjua Lengforda Perija…"

Peri je takođe imao kratkotrajne romanse i flertove sa drugim slavnim ženama, poput Gvinet Paltrou.

U svojoj knjizi, Peri je detaljno opisao kako ju je mazio u ormaru za metle na Vilijamstaun pozorišnom festivalu u Masačusetsu, oko 1994. godine, što je nedavno potvrdila i sama Paltrou. "Vozili smo se van grada da se kupamo u potocima, pili pivo u lokalnom baru na fakultetu, ljubili se na polju duge trave. Bilo je to čarobno leto."

Takođe se "družio" sa glumicom Valeri Bertineli 1990. godine kada su radili na CBS emisiji pod nazivom "Sidnej". Jedini problem? Slavna glumica je u to vreme bila udata za rokera Edija van Halena.

"Tokom snimanja, ludo sam se zaljubio u Valeri Bertineli", priznao je Peri u svojoj knjizi, dodajući da je bio "opsednut" njom. "Početkom devedesetih nije bilo nikog privlačnijeg od Valeri. Ne samo da je bila zapanjujuća i živahna, već je imala i ovaj sjajan, divan smeh."

Njih dvoje proveli i noć Bertinelijevoj kući, i to u trenutku kada je Van Halen spavao u sobi par metara od njih. 

Glumac je navodno izlazio i sa producentkinjom Gabrijelom Alan, Natašom Vagner - ćerkom glumice Natali Vud, direktorkom studija Džejmi Tarses, Heder Grejam, Loren Grejam, Jasmin Blit, kao i sa glumicom Mendi Mur, a fotografije svih žena sa kojima je bio pogledajte u galeriji u nastavku. 

Supplied by LMK / Landmark / Profimedia, Shutterstock Pogledajte ko su sve bile žene u koje je bio zaljubljen Metju Peri.

Poslednja žena sa kojom se video pre smrti

Poslednja žena koja je izašla na sastanak sa Perijem bila je Atina Krosbi. Venecuelanska manekenka i reporterka za zabavu viđena je na ručku sa pokojnim glumcem samo 24 sata pre njegove šokantne smrti, no, kako je istakla, oni su bili samo prijatelji i ništa više.

"Bio je 100% trezan kada je došao", rekla je Krosbi za Fox News Digital"Njegova smrt me razorila, ali sam osećala da je loše govoriti o tome javno, jer pažnja ne bi trebalo da bude na meni, već na njemu i njegovom nasleđu, a on je bio izuzetno povučena osoba i uvek sam to poštovala u našem prijateljstvu", napisala je kasnije na Instagramu.

Kako je istakla, on je uzbudljivo pričao o novim projektima, kao i o dobrim stvarima koje mu se dešavaju.

"Bio je dobrog raspoloženja, jako srećan i živahan", napisala je manekenka. Iako su mnogi sumnjali da je između njih postojalo nešto više, manekenka je istakla da su bili samo dobri prijatelji koji su uživali u razgovoru. Atina je podelila i potpisanu kopiju Metjuovih memoara u kojoj ju je on nazvao "devojkom broj jedan", te da ako se nečemu i nadao sa njom, to nije bilo moguće ostvariti jer nije bila zainteresovana.

Pročitajte i životnu priču Metjua Perija koji je imao sve, a opet je bio nesrećan.

Bonus video:

Šta ima? Zašto se "Prijatelji" nisu oglasili povodom smrti Metju Perija? MONDO/Teodora Orlandić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!