Nakon vesti o smrti glumca Metju Perija, njegov kolega i prijatelj glumac Met Leblank (56), najpoznatiji po ulozi Džoija iz serije 'Prijatelji', viđen je vidno utučen kako se vozi po Los Anđelesu. Zanimljivo je da je početkom ove godine Metju nazvao Meta svojim 'malim bratom'. Leblank je u seriji glumio neodgovornog cimera o kome je brinuo Peri, odnosno Čendler, ali je u stvarnosti situacija bila drugačija.

Bolest ćerke

Metju Peri je imao problema sa zavisnošću od alkohola i droga, uvek je maštao o velikoj slavi, dok je Leblan bio prizemniji. Školovao se za stolara, voleo je motore, a nakon što je napustio koledž otišao je u Njujork i okušao se u manekenstvu. Snimao je reklame za brojne brendove, ali se zbog visine nije pojavio na modnim pistama.

Met Leblank proživeo pakao s bolesnom ćerkom
GVK / Bauer Griffin / Profimedia 

Pre nego što je dobio ulogu u seriji, imao je 11 dolara u džepu. Godinu dana pre završetka snimanja serije, 2003. godine, Met se oženio američkom glumicom Melisom Meknajt (58). Dobili su ćerku Marinu Perl (19), a osam meseci kasnije dijagnostikovan joj je poremećaj mozga. Shvatili su da nešto nije u redu jer bi pala na levu stranu svaki put kada bi pokušala da puzi. Povukao se iz sveta glume i posvetio podizanju deteta.

Nakon što su joj lekari postavili dijagnozu, upozorili su njene roditelje da bi bolest čak mogla da zahvati i glasne žice i da neće moći da govori.

"Rekao sam agentu - zaboravi moj broj"

Met Leblank se odrekao slave zbog bolesne ćerke
RRG / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Met Leblank se razveo od Melise 2006. godine, a do 2011. potpuno se distancirao od medija.

"Ne znam da li je to bila bolest moje ćerke ili činjenica da sam bio previše fokusiran na posao, ali sam osećao da sam pregoreo i da mi treba vremena da se distanciram. Pozvao sam agenta i rekao mu da zaboravi moj broj telefona na nekoliko godina, potpuno sam odustao, srećom, uspeo sam. To su bili trenuci kada sam se osećao kao da ću doživeti nervni slom. Neko vreme nisam morao ništa da radim", rekao je glumac jednom prilikom.

Sa ćerkom se preselio na ranč u Kaliforniji

Met Leblank se preselio na ranč u Kaliforniji sa ćerkom
AO Images, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia 

"Mojoj ćerki je dijagnostikovan problem na mozgu. Bio je to veoma mračan period, ali uspeli smo da ga prevaziđemo. Zar ne kažu da "ono što te ne ubije to te ojača"? Sećam se kada se rodila. Od trenutka kada sam je ugledao, zaljubio sam se, a nikada se ranije nisam tako osećao. Nisam mogao da verujem. U tom trenutku sam znao da me ništa neće sprečiti da je volim", objasnio je.

U međuvremenu, Marina je pobedila bolest i često se pojavljuje na crvenom tepihu sa svojim ocem.

Šta ima? Zašto se "Prijatelji" nisu oglasili povodom smrti Metju Perija? MONDO/Teodora Orlandić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!