Salma Hajek proslavila je pre mesec dana 57. rođendan, a kako se čini, lepa glumica koristi svaku priliku da živi život punim plućima. Aktivna je na mrežama, ne propušta velike događaje i Nedelje mode, aktivno snima, ali i pomaže suprugu u upravljanju jedne od najmoćnijih kompanija u modnom svetu - Kering, koja je vlasnik luksuznih brendova kao što su Balenciaga, Saint Laurent, Bottega Veneta, Alexander McQueen i Brioni.

Zanimljivo je da se bogatstvo supruga glumice Fransoe-Anrija Pinoa procenjuje na vrtoglavih 7 milijardi dolara. Ipak, Salmu njegov novac nikada nije preterano zanimao.  

Salma Hajek i njen suprug.
LOIC VENANCE / AFP / Profimedia 

"U životu sam odabrala stav da su troškovi koje sam imala pre braka moji troškovi, a on mi je rekao da zna i da se zbog toga želi da sa mnom venča. Možda i tome možemo delimično pripisati što sve u mom braku izvrsno funkcioniše. Još uvek sam nezavisna, a njemu se to sviđa i jako me ceni zbog toga", otkrila je Salma jednom prilikom. 

Zahvaljujući međusobnom poštovanju i ogromnoj ljubavi, njihov brak je danas jedan od najstabilnijih, no, daleko od toga da je sve oduvek bilo "med i mleko".

Salma Hajek sa mužem i decom.
Perusseau - Da Silva / Bestimage / Profimedia 

Kada je 2006. na velikoj izložbi umetnina u venecijanskoj "Palazzo Grassi" srela najbogatijeg Francuza, Fransoa-Anria Pinoa, niko nije verovao da će taj susret biti sudbonosan. "Počeli smo da pričamo o fudbalu, jer smo oboje ludi za tim sportom", ispričala je glumica svojevremeno.

"A onda smo počeli da pričamo o nauci. Volimo svemir i fiziku, a on je bio tako pametan, šarmantan i zabavan", dodala je. "Shvatila sam da osoba koja se čini kao da nije za mene je zapravo savršen izbor".

Par je uplovio u vezu, a već 2007. godine dobili su ćerku Valentinu Palomu koja je glumici bila prvo, a njemu treće dete. Dve godine kasnije su se i venčali, a odlučili su se za dve svadbene ceremonije - jednu u Parizu a drugu u Venciji.

Nakon rođenja ćerke, Salma je razmišljala o odustajanju od karijere, ali suprug ju je ohrabrio lepim rečima i snažno podržao njen povratak: "Ne želim da budem lišen tvog rada. I ja to želim da te gledam. A svet još nije video najbolje od tebe. Dakle, ne možeš prestati", prisetila se za Allure suprugovih reči i dodala kako je Fransoa-Anri bio u pravu.

Afera

Međutim, iako joj je bio podrška u ključnim trenucima, ovaj brak ipak nije bio lišen skandala. Naime, saznalo se da je Pino imao aferu sa jednom od najlepših žena tog vremena - Lindom Evanđelistom.

Linda Evanđelista imala je aferu sa Pinoom.
Gérard JULIEN / AFP / Profimedia 

Linda je ranije okončala brak sa Žeraldom Marijem, šefom čuvene pariške modne agencije Ellite Model, koji je bio zaslužan kako za njenu karijeru, tako i za karijere Kristi Tarlington, Sindi Kraford, Klaudije Šifer i Naomi Kembel

No, Linda nije ni sanjala da je njen suprug zapravo bio silovatelj i zlostavljač žena, a ponajviše mladih, maloletnih ili jedva punoletnih manekenki. Poznato je da je silovao devojčice jer su "device nefotogenične". Evanđelista je javno stala uz žrtve, a slomljena nakon braka pala je na šmek Pinoa. 

Par je ušao u vezu 2005. koja je trajala 4 meseca, kada su raskinuli. Međutim, Linda je bila trudna i kasnije je na svet donela dečaka Agustina Džejmsa.

Pino je negirao da je otac, sve dok manekenka 2011. nije podnela tužbu protiv njega. Međutim, na kraju se ipak nagodio i priznao da je otac dečaka, ali i otkrio da je tražio od nje da abortira.

Linda je svog naslednika dugo skrivala od očiju javnosti, i na njenim mrežama jedva da se može naći par fotografija sa njim, a sve kako bi Agustin imao što normalnije odrastanje. U međuvremenu je obnovila kontakt sa Pinoom upravo zbog sina, koji je danas u sjajnim odnosima i sa polusestrama, kao i sa očevom suprugom, glumicom Salmom Hajek.

Kako je reagovala Salma na aferu?

Glumicu je ovo saznanje slomilo, te je ovaj skandal dugo pokušavala da drži u tajnosti, ali na kraju je ipak rešila da progovori na ovu temu, pa poručila kako joj nije jasno zašto je manekenka četiri godine ćutala o ocu svog deteta. Salma je na kraju mužu oprostila prevaru i dala novu šansu njihovom braku i porodici, ali i učinila nešto što bi retko koja žena uradila. 

Salma je bila ta koja je uticala na supruga da bude u kontaktu sa sinom, ali se našla i samoj Lindi o čemu je nekada najlepša manekenka pričala za Vogue. Tako je podelila i slatku priču kako joj je Hajek pomogla da proslave praznike kada je bila bolesna.

Linda je otkrila da joj je Salma pomogla.
Youtube 

"Bila sam bolesna na Dan zahvalnosti, a Salma je uuhvatila avion sa svojom ćerkom, došla ovde i napravila večeru za praznik".

"Rekla sam joj da neću slaviti Dan zahvalnosti; nisam se osećala dobro. A ona je rekla: 'O i te kako hoćeš. Dolazim.' I puf, bila je ovde."

Evangelista je dodala da je Hajek "provela dan u kuhinji", a da su joj deca na kraju pomagala. "Napravila je gozbu - prelep, bogat obrok."

Hajek je tokom godina takođe otvoreno govorila o svojoj velikoj porodici. Davne 2017. rekla je za Red magazin: "Uvek sam želela da imam mnogo dece, a nisam mogla. Moje telo je, kao čudo, imalo jedno. Ogroman blagoslov koji sam imala je to što moj muž ima još troje dece."

Nekoliko godina kasnije, 2021, Hajek je podelila i fotografiju na Instagramu koji pokazuje kako ona i njen pastorak srećno odmaraju na brodu, a na ovom potezu mnogi su joj aplaudirali.

Salma sa sinom Linde Evanđeliste.
Instagram 

Bonus video:

SALMA HAJEK U NIKAD DUBLJEM DEKOLTEU! Zlatni globus pucao od glamura, a ova MEGA ZVEZDA i posle porođaja izgleda BRUTALNO! Kurir televizi

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!