Lepa Kare Otis nekada je bila jedna od najpopularnijih manekenki , i to rame uz rame sa Lindom Evanđelistom, Naomi Kembel, Sindi Kraford i drugim prelepim damama tog vremena. Prognozirali su joj blistavu budućnost, i to pod palicom čuvenog Žerarda Marija, osnivača kultne agencije "Ellite", međutim, sudbina je ipak za nju imala druge planove.

Njen život ispunjen je tragičnim događajima, kojima je zajednička jedna stvar - svi muškarci koji su bili deo njene priče su je zlostavljali. 

Kare Otis bila je jedna od najlepših žena svih vremena.
et1 / Zuma Press / Profimedia 

Naime, prošlo je već više od 20 godina otkad se povukla iz sveta modelinga i prepustila scenu svojim slavnijim i uspešnijim koleginicama, Naomi Kembel i Sindi Kraford. Iako je danas 53-godišnja manekenka bila jedna od popularnijih manekenki devedesetih, danas puni stupce samo svojom istorijom ljubavnih brodoloma i zlostavljanja koje je pretrpela.

Keri Suton napustila je modeling zbog zlostavljanja.
Youtube 

Da podsetimo, proslavila se u "Divljoj orhideji", filmu u kom je glumila sa Miki Rurkom, za kog se kasnije i udala. Iako je slovio za seks simbol onog doba, Rurk je bio agresivac sklon opijatima, a svoju je suprugu zlostavljao.

Kare je zapravo bila Rurkova druga žena, a brak im je potrajao čak 6 godina, što je pravo čudo s obzirom koliko im je odnos bio toksičan. Njihov je odnos obeležilo nasilje i stalni pozivi policiji, a u jednom trenu se uplela i socijalna služba u njihov slučaj. Miki je bio optužen za fizičko i porodično nasilje nad Kare, a ona mu je ipak, uprkos svemu, stalno iznova njegove greške opraštala.

Nakon razvoda 1998. je rekla kako smatra da su njeni loši odabiri kada je reč o muškarcima uzrokovani upravo formativnim iskustvima zlostavljanja u tinejdžerskom periodu, a koji su joj narušili sliku o sebi.

Inače, Otis je kao tinejdžerka ušla u svet manekenstva, postala anoreksična i zavisna od kokaina. Uz sve to, Kare je jedna od 13 žena koje su javno istupile i optužile modnog agenta Žeralda Marija da je silovao kada je imala samo 17 godina.

Youtube, Aurelia MOUSSLY / AFP / Profimedia Keri Suton nekad i sad

Prema njenim navodima koje je objavila u svojoj knjizi iz 2011. ‘'Beauty, Disrupted', otkrila je kako ju je vlasnik modne agencije Elite Paris silovao i prodavao bogatim muškarcima i prijateljima. Navodno je Mari smatrao kako su device nefotogenične, pa je silovao devojke od 14 godina, a sve ne bi li što bolje radile za njega.

U to je vreme Mari je bio veren s još jednom divom sveta mode, Lindom Evanđelistom, koja danas kaže da veruje kako je njen bivši počinio ta zlodela, ali da ona tada za ništa od toga nije znala.

On je kriv i za zavisnost od kokaina mnogih manekenki, a kupovao im je drogu kako bi jele što manje i bile što mršavije. Njegova je žrtva bila i nesrećna Kare koju su ta prva životna seksualna iskustva dugoročno obeležila i napravila veliku štetu njenom psihičkom zdravlju.

"Zavisila sam od njega zbog hrane, novca, smeštaja... Držao je čak i moj pasoš. Bila sam u ranjivoj situaciji, a on je imao svu moć', rekla je jednom Otis.

Keri suton rešila je da progovori o zlodelima bivšeg šefa.
Aurelia MOUSSLY / AFP / Profimedia 

Ipak, čini se kako je bivša manekenka ipak uspela da pronađe svoju sigurnu luku, jer se 2005. ponovno udala i to za javnosti nepoznatog inženjera Metjua Satona, s kojim je dobila i dvoje dece, a uz njegovu podršku krenula je u finalnu "osvetu", rešena da bivšeg šefa konačno strpa iza rešetaka.

Mimo toga, danas živi mirnim porodičnim životom i ne voli svetla crvenih tepiha i pozornica – dovoljno je propatila u svetu šou biznisa, pa je zaslužila malo mira i izgleda fantastično, s obzirom da je u jednom trenutku, baš kao i mnoge druge slavne dame, preterivala sa operacijama kako bi sačuvala mladost. Srećom, danas je loš period daleko iza nje, te konačno živi život punim plućima, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku:

Media Punch/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia, Instagram Evo koliko se Kare Otis promenila za sve ove godine.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!