Čini se da su elegantne sunčane naočare s retro prizvukom, poput Celineovog popularnog modela Triomphe, i dalje u fokusu trendseterki. Ipak, velike ovalne forme kakve je nosila Audrey Hepburn sada su zamenile nešto diskretnije, minimalističke stilove koji podsećaju na devedesete i početak 2000ih, te evociraju nezaboravne modne kombinacije ikona poput Sarah Jessice Parker ili Julije Roberts.

Odličan primer su modeli nazvani Regard italijanske modne kuće Miu Miu koji se u poslednje vreme mogu videti svuda. Ove male, okrugle okvire prvo smo videli na dioptrijskim naočarima koje su predstavljene u Miu Miu kolekciji za jesen 2023., predstavljenoj pre nešto više od godinu dana.

Isti model je inspirisao brojne viralne modne trenutke, poput nezaobilaznih salonki sa "kitten" štiklom i sivih kardigana, a ove upadljive naočare sjajno su se uklopile u "štreberski" trend koji je uskoro zavladalo TikTokom, poput "eclectic grandpa" i "office siren" estetike i "librariancorea".

S ovim Miu Miu naočarima početkom godine se pojavila i večita "it" devojka Alexa Chung, a s dolaskom toplijeg vremena sve ih češće viđamo u formi sunčanih naočara. Jednostavne, a opet neodoljivo šik, ove će se naočare bez problema uklopiti u outfite za različite prilike - od potpuno ležernih do nešto doteranijih. Miu Miu Regard naočare trenutno su dostupne u sedam različitih boja, a njihova cena iznosi 370 evra.

 Bonus video

Aksesoar u obliku ruže Instagram/laura_eguizabal

Izvor: fashion.hr/ Wanted A.N.