Linda Evanđelista bila je jedna od najlepših žena svih vremena. Nema modnog brenda za koji nije radila, niti naslovnice časopisa na kojoj nije bila. Bila je deo čuvene "petorke" zajedno sa Sindi Kraford, Naomi Kembel, Klaudijom Šifer i Kristi Tarlington, i kako je svojevremeno i sama priznala, nije ustala iz kreveta za manje od 10.000 dolara.

Prepoznatljiva po kratkoj kosi, Lindu su obožavali na svakom koraku, međutim, manenkenka nije ni sanjala da će je jedan pogrešan potez obeležiti za čitav život. Ona se podvrgla tretmanu coolsculping, neznajući da spada u onih retkih 1 posto kod kojih može da se javi paradoksalna hiperplazija masnog tkiva, retka nuspojava koja joj je zauvek uništila lice i telo.

Gérard JULIEN / AFP / Profimedia, Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia Slavna manekenka nekad i sad

Nakon toga je imala i dve neuspele liposukcije, a nakon godina i godina skrivanja od ljudi, u poslednje vreme Evanđelista se konačno može videti u javnosti bez maske.

Paparaci su je uslikali u na ulicama Njujorka u ležernom izdanju i to samo par dana nakon što se saznalo da je njen bivši suprug, inače francuski agent Žerald Mari, vodio prljave seksualne poslove iza svoje modne agencije gde je navodno silovao 13 manekenki koje su imale samo 14 godina jer je mislio da su "device nefotogenične", a davao im je i kokain kako bi ostale mršave.

Njega nazivaju i Harvijem Vajnstinom modne industrije, a Linda koja je sa njim bila 6 godina u braku, izjavila je pre nekoliko meseci da nije znala za dela za koja ga optužuju, iako veruje ženama koje su svedočile.

Žerald Mari optužen je za zlostavljanja.
PASCAL GUYOT / AFP / Profimedia 

Žeralda je tužila prošle godine i bivša supruga glumca Mikija Rurka Kare Otis, nekadašnje veliko ime u svetu mode koju je francuski agent kako kaže silovao kada je imala samo 17 godina, a kasnije je prodavao bogatim muškarcima.

Keri suton progovorila je o zlostavljanju koje je trpela od strane supruga Linde Evanđeliste.
Aurelia MOUSSLY / AFP / Profimedia 

Kada je reč o slučaju Žeralda Marija, u pitanju je bila javna tajna. Svi su znali sve, ali su ćutali. Stravične optužbe odnose se na razdoblje između 1980. i 1989. godine, a upravo je u tom periodu "Elite Models" pokrenula karijere slavne petorke.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!