Čuvena manekenka Linda Evanđelista mesecima se već ne može videti u javnosti. Mnogi su mislili da će nakon fantastičnog povratka na piste kada je nosila reviju brenda Fendi sa kojima je i potpisala unosan ugovor, a i nakon što je pozirala za Vogue, nastaviti tamo gde je stala kada je bila jedna od najplaćenijih modela svih vremena, ali to se nije dogodilo.

Linda Evanđelista nosila je reviju brenda Fendi.
Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Umesto toga, Linda se samo povremeno oglasi na svom Instagramu, a više od 8 meseci ne napušta kuću. Mnogi su zabrinuti da li joj se stanje ponovo pogoršalo nakon pogrešne intervencije CoolSculping, kada je došlo do komplikacija, ali manekenka nije davala odgovor. 

Linda Evanđelista deformisala je telo lošom procedurom.
Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ipak, pre nekoliko dana došlo je do novih informacija kada je reč o grupnoj tužbi protiv Allergan Aesthetics, jedinice farmaceutskog giganta AbbVie koja poseduje CoolSculpting.

Naime, kao što je poznato, Evanđelista se odlučila za ovu proceduru kako bi skinula višak sa određenih delova tela. Međutim, umesto da dobije telo kakvo je želela, Evanđelisti je tada dijagnostikovana paradoksalna hiperplazija masnog tkiva, retka nuspojava koja pogađa 1 procenat ljudi koji su podvrgnuti tretmanu "CoolSculpting", kada proces zamrzavanja izaziva zadebljanje i širenje zahvaćenog masnog tkiva. Posle toga je imala i dve neuspele liposukcije.

Ona je o tome prvi put progovorila u septembru 2021. "Pokušala sam sama to da popravim, mislila sam da radim nešto pogrešno. Dešavalo se da sam prestala da jedem, mislila sam da gubim razum. U junu 2016. konačno sam posetila doktora koji mi je rekao da dijeta i vežba neće pomoći", prisetila se nekada slavna manekenka koja je samo da bi ustala iz kreveta i došla na snimanje dobijala 10.000 dolara.

Linda Evanđelista nekada je bila najplaćenija manekenka.
Gérard JULIEN / AFP / Profimedia 

Nažalost, pre nego što je odradila proceduru, Linda nije bila testirana da li spada u rizičnu grupu, a rezultati su nažalost nepopravljivi. Kompanija je i dalje tvrdila da ovako nešto može da se dogodi jednom od 3.000 ljudi, međutim, čini se da to nije potpuno istina.

Linda Evanđelista krije se mesecima.
Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia 

Naime, u javnosti su se pojavile nove informacije koje su potvrdile da Linda nije jedina oštećena, a u tužbi protiv komapnije, inspekcija je došla do poražavajućih informacija, koje je otkrio Times.

Novinari su pogledali tužbe, medicinske studije, intervjue i interne dokumente i došli do zaključka da bi rizik zapravo mogao biti "znatno veći" i da su ovakvi slučajevi u porastu otkako je CoolSculpting lansiran. Doktori sa kojima je Tajms razgovarao složili su se da vide veći broj onih sa neželjenim efekatima nego 0,033 posto koliko su tvrdili iz Allergan-a. Jedan lekar je 2017. godine predložio da ovakav tip komplikacija zapravo treba klasifikovati kao "uobičajene" ili "česte", a ne "retke", kada je reč o CoolSculptingu.

Međutim, Linda se ni nakon ovog otkrića nije oglasila. Krije se od javnosti, paparaca i medija, a isto radi i sa svojim sinom. Poslednji put pokazala ga je upravo na Instagramu, kada je podelila njegovu fotografiju uz reči: "Moje srce. Moje svetlo. 16", a njeni pratioci bli su oduševljeni objavom. 

Mnogi su saglasni da je Agustin slika i prilika majke, te da bi bio veoma uspešan u svetu modelinga. Da li će tinejdžer krenuti tim stopama, ostaje da se vidi, s obzirom da ne samo što je njegova majka slavna manekenka, već je i njegov otac vlasnik Kering kompanije u čijem su vlasništvu modne kuće Balenciaga, Saint Laurent, Bottega Veneta, Alexander McQueen i Brioni. 

Danas su njih dvojica u dobrim odnosima, ali nije tako bilo uvek. No, da krenemo od samog početka. 

Naime, poznato je da Lindi lansirao karijeru upravo prvi suprug, Žerald Mari, šef čuvene pariške modne agencije Ellite Model koji je bio zaslužan i za karijere Kristi Tarlington, Sindi Kraford, Klaudije Šifer i Naomi Kembel. 

Međutim, Linda nije mogla ni sa sanja šta se dešavalo iza zatvorenih vrata agencije koju je vodio.

Naime, Mari je godinama vodio prljave seksualne poslove, podvodio i silovao manekenke od kojih su mnoge bile devojčice od 14 godina, a sve sa izgovorom da su "device nefotogenične".

Davao im je kokain kako bi ostale mršave, a sve to navodno Linda nije znala iako je bila u pitanju javna tajna. Linda je ipak istupila i pružila podršku žrtvama, ali njen brak je tada već bio gotov.

Kasnije je sreću pokušala da nađe sa Fransoom Henrijem Pinoom, inače sadašnjim suprugom Salme Hajek. Par je ušao u vezu 2005. koja je trajala 4 meseca, kada su raskinuli. Međutim, Linda je bila trudna i kasnije je na svet donela dečaka Agustina Džejmsa.

Pino je negirao da je otac, sve dok manekenka 2011. nije podnela tužbu protiv njega. Međutim, na kraju se ipak nagodio i priznao da je otac dečaka, ali i otkrio da je tražio od nje da abortira.

Linda je svog naslednika dugo skrivala od očiju javnosti, i na njenim mrežama jedva da se može naći par fotografija sa njim, a sve kako bi Agustin imao što normalnije odrastanje. U međuvremenu je obnovila kontakt sa Pinoom upravo zbog sina, koji je danas u sjajnim odnosima i sa polusestrama, kao i sa očevom suprugom, glumicom Salmom Hajek. 

Dečak nema mreže i tek se tu i tamo može videti na nekolicini fotografija koje se nalaze na Instagramu, uglavnom na Lindinom profilu, gde se vidi koliko su bliski. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!