Linda Evanđelistasvojevremeno je bila jedna od najtraženijih manekenki sveta. Priča se da nije ustajala iz kreveta bez 10.000 dolara, i gotovo da nema časopisa čiju naslovnicu nije krasila ili brenda čije nije bila zaštitno lice, ali čak ni njena vanserijska lepota nije mogla da joj osigura sreću na planu ljubavi. 

Ona je svojevremeno bila u braku sa Žeraldom Marijem, čuvenim agentom koji je njenu karijeru vinuo u zvezde i izgradio imena Kristi Tarlington, Sindi Kraford, Klaudije Šifer i Naomi Kembel. Međutim, Linda nije mogla ni sa sanja šta se dešavalo iza zatvorenih vrata agencije koju je vodio. 

Naime, Mari je godinama vodio prljave seksualne poslove, podvodio i silovao manekenke od kojih su mnoge bile devojčice od 14 godina, a sve sa izgovorom da su "device nefotogenične". 

Davao im je kokain kako bi ostale mršave, a sve to navodno Linda nije znala iako je bila u pitanju javna tajna. Linda je ipak istupila i pružila podršku žrtvama, ali njen brak je tada već bio gotov. 

Kasnije je sreću pokušala da nađe sa Fransoom Henrijem Pinoom, inače sadašnjim suprugom Salme Hajek. Par je ušao u vezu 2005. koja je trajala 4 meseca, kada su raskinuli. Međutim, Linda je bila trudna i kasnije je na svet donela dečaka Agustina Džejmsa.

Pino je negirao da je otac, sve dok manekenka 2011. nije podnela tužbu protiv njega. Međutim, na kraju se ipak nagodio i priznao da je otac dečaka, ali i otkrio da je tražio od nje da abortira.

Linda je svog naslednika dugo skrivala od očiju javnosti, i na njenim mrežama jedva da se može naći par fotografija sa njim, a sve kako bi Agustin imao što normalnije odrastanje. Međutim, slavna manekenka sada ga je ponovo pokazala i javno čestitala 16. rođendan. 

"Moje srce. Moje svetlo. 16", napisala je uz zajedničku fotografiju, a njeni pratioci bli su oduševljeni objavom.

Mnogi su saglasni da je Agustin slika i prilika majke, te da bi bio veoma uspešan u svetu modelinga. Inače, Agustin danas ima normalan odnos sa ocem, a blizak je i sa njegovom suprugom, glumicom Salmom.

Njegov otac Fransoa je inače francuski biznismen i jedan od najbogatijih ljudi u Francuskoj. U njegovom vlasništvu je kompanije "Kering" koja poseduje veće delove kompanija Guccija, Alexandera McQueena i drugih, te ne čudi što mu je svojevremeno Evanđelista na račun alimentacija tražila neverovatnih 46.000 dolara mesečno za izdržavanje.

Gérard JULIEN / AFP / Profimedia, Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia Slavna manekenka nekad i sad

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!