Kažu da svako ima pravo da objavljuje šta god želi na svom profilu na društvenim mrežama. Ipak, Instagram je odlučio da to ne odobrava više. Sećate li se kada je na društvenim mrežama nastala opšta polemika zbog uklanjanja određenih profila?
Njihov sadržaj je prešao granicu pristojnosti, a smernice Instagrama nisu se poštovale.

Verujemo da ne želite da se Vaš nalog na Instagramu obriše, pa kako se to ne bi dogodilo, ovo su pravila koja se moraju poštovati:

POZITIVAN SADRŽAJ

Poznate ličnosti su pravi dokaz koliko negativnih komentara, odnosno hejta, postoji na društvenim mrežama. Izgleda da ih je čak toliko da je prosto teško pogasiti ih sve. Ipak, Instagram je uveo pravilo da će ukloniti profile svima koji šire mržnju, samopovređivanje, terorizam, pornografiju, prodaju nezakonitih lekova, lažne nagradne igre i sl.

AUTORSKA PRAVA

Ukoliko neko objavi sadržaj koji ste vi kreirali, a da to niste dozvolili, Instagram će ga kazniti uklanjanjem profila. Dakle, ne koristite tuđe fotografije bez dozvola, već sami kreirajte kontent.

SKIDANJE LAJKOVA I PRATILACA - NIKAKO

Ukoliko koristite aplikacije za skidanje lajkova, pratilaca i otpraćivanje drugih ljudi, Instagram kažnjava uklanjanjem profila jer su to zabranjene aplikacije.