Astrološkinja Tamara Pokorni otkriva da se trenutno nalazimo u periodu stagnacije, ali da je strpljenje ključ ka zadovoljstvu koje će nastupiti.

Svima nam je potreban vazduh, bistrina i sređenost uma, jer ova godina nas je sve dobro uzdrmala.

Da li je vreme za buđenje?
Nije još!
Kaže Mars jer još je retrogradan.

Da li je vreme za ispravne odluke?
Nije još!
Kaže Merkur jer još je retrogradan.

I dalje hodamo po magli, naše telo i um bi da trče, da se oslobode, ali magla je pregusta i ne dozvoljava nam da upotrebimo svu svoju snagu. A snage je previše, jer predugo stagniramo.

Volje je previše, jer predugo stagniramo!
Nakupilo se iznutra milion ideja, milion namera, ali blokada je i dalje tu.

Poverenje se izgubilo, strah je prisutan. Više ne verujemo ni u sopstvene odluke. Dezinformacije se šire, retrogradan Merkur u Škorpiji je dobio pojačanje, u konjukciji je sa Suncem u Škorpiji. Manipulativne vesti svakog dana, drama igra svoju poznatu ulogu. Strah od virusa i ograničenja opet nam ulazi u kosti. Sluđenost u velikom broju, neizvesnost lebdi u vazduhu. Sve je pod velom tajne i sve je jasno, a ništa više nije jasno.

Retrogradan Mars je i dalje u kvadratu sa Saturnom, Jupiterom i Plutonom u Jarcu. Oni haraju već dugo vremena i drže nas sve u stagnaciji. Mars bi se borio, u punoj je snazi, ali retrogradnost ga navodi da bukti iznutra dok ne eksplodira od sebe sam i tom eksplozijom poruši sva ograničenja koja nam se nameću cele godine.

Sunce i retrogradan Merkur prave opoziciju sa Uranom i sve manipulativne dezinformacije koje nam pristižu sa svih strana bi ovaj Uran sproveo kroz pobunu. Ali, Uran je u padu i gubi na svojoj snazi.

Mars kreće direktno 13. novembra, godina se bliži kraju. Promene nam tek stižu. Mars će biti spreman da pokosi svaku nepravdu koja mu se nađe na putu. I iz tog razloga možemo očekivati u narednom periodu dosta pobuna protiv autoriteta. Na globalnom i individualnom nivou.

Telo će se razdrmati, krv će nam se zagrejati. Akcija će se dešavati.

Merkur nam takođe 4. novembra kreće direktno. Mozak će se izdići iz mulja, videće bistrije, misliće jasnije. Merkur pravi kvadrat sa ekipom iz Jarca koja uporno pokušava da nas drži u stagnaciji. Razumećemo tu lekciju koja nam se servira cele godine.

Istina je da sada spavamo, istina je da smo puni unutrašnjih nemira, frustracija, besa, jer snage imamo i ideje imamo. Ali prečke su na sve strane, ni telo neće da sluša. Nikako da se razbudi, nikako da oseti životnu strast i da slobodu sprovede u delo.
Bliži nam se Novembar, Merkur i Mars kreću direktno i vode sa sobom želju za akcijom.

Venera iz Device napokon ulazi u Vagu i donosi nam njenu kreativnu lepršavost u svom ovom sivilu koje nas okružuje mesecima. Probudićemo zagrljaje voljenih, težićemo balansu u partnerskim odnosima. Venera u Vagi će nas podsetiti na ljubav i toplinu, jer period kroz koji smo prošli nas je naterao da zanemarimo svrhu života, a to je ljubav.