Astrološkinja Tamara Pokorni i ovoga puta za Wanted! otkriva šta nas očekuje u narednom periodu, čemu ćemo biti skloniji i koliko su nam važni postupci u toku ovog meseca...

Sledi nam vreme u kom ćemo videti stvari kakve uistinu jesu.

Na samom početku oktobra dočekali smo Venerin prelazak iz teatralnog znaka Lava u ekstremno umni znak Device. Venera je predstavnica ljubavi, lakoće i umetnosti življenja, dok je Devica analiza, ona je mozak operacije. Ona stalno kalkuliše, primećuje i sumnja. Traga, nalazi, rastavlja. Ispravlja, pa opet sastavlja. Ona je perfektna ili bar takva želi da bude.

A kada spojimo zanosnu Veneru sa Devicom koja ima potrebu da razume odakle se stvara sav taj venerijanski ljubavni haos, dobijemo energiju koja stalno pokušava razumeti ljubav i njenu svrhu. Ma samo kada bi Devica mogla i nju malo da rastavi, očisti iznutra, pa zaviri da sazna odakle je došla, zašto je došla i dokle misli da ostane tako haotična i zanesena. Svakako ćemo tu Devicinu energiju osećati celog oktobra u delu muško ženskih odnosa.

Akcenat je stavljen na analiziranje i ljubavnu ukočenost koja vodi u skidanje ružičastih naočara i viđenje ljubavne situacije sa mentalnog dela. Velika količina kritike i samokritike može narušiti naš mir u narednom periodu, jer Venera u Devici je u svom padu i nema tu mogućnost da zasija svojom venerijanskom lakoćom. Nju to čak i ne zanima, ona je hladna i mentalna, i svakako da će nas ta energija usisati u narednom periodu.

Velika je istina da u ovoj godini haosa i nemira nam fali malo analize i racionalnosti.

Toj analizi ekstremno pomaže Merkur koji je 27. septembra ušao u znak Škorpije. Svi ćemo se pretvoriti u mini detektive i njuškala, koji intuitivno osećaju istinu.

Zato duboko pratite svoj unutrašnji glas, jer dugo smo hodali po magli. Ovaj Merkur je skeptik, izuzetne inteligencije. On ništa ne prepušta slučaju i sve mora biti pod njegovom umnom kontrolom. Teške reči, uvrede, rad na traumama i razumevanje istih su sada na tapetu.

Merkur u Škorpionu od 14. oktobra kreće retrogradno i biće retrogradan sve do 4. novembra uz kratko vraćanje u znak Vage, i za to vreme nas čekaju razne manipulacije, spletke, nerazumevanje, lažne diplomatije i neistine. Zato je jako bitno da budemo povezani sa sopstvenom intuicijom i verujemo ličnom osećaju. Tišina je ta koja će nas dovesti do istine, a sa tom istinom nastavljamo dalje u naredni period bez straha.

Svakako da će za labilnije retrogradan Merkur u Škorpionu probuditi strah od smrti, gubitka, bolesti i virusa koji vlada, dok će mudriji iskoristiti taj period za postupno analiziranje kako sebe, tako i sveta oko sebe. I sa tom spoznatom istinom koračati stabilnije u naredni period.

Ova godina je bila jako turbulentna, mnoge stvari isplivavaju na površinu, a ova analizatorska energija nam je odlična potpora za put ka istini. Ova Škorpionska energija koja nam dolazi iz retrogradnosti daće nam podršku da umno svarimo godišnja dešavanja na koja niko nije ostao imun, da sagledamo srž svega i sa tim saznanjem razlučimo u svojoj glavi koji je put popločan za nas.
Jako je bitno da ostanemo obazrivi na sve informacije koje dopiru do nas, ali isto tako i da pripazimo na sopstvene reči koje u narednom periodu mogu biti negativno ekstremne.

Vreme ja da stvari vidimo onakve kakve ustinu jesu. Vreme je za istinu.