Sećate li se kada je Instagram podrazumevao isključivo objave? Kada nisu postojale takozvane „priče“ koje traju 24 sata? Tada smo, velika većina nas, instalirali Snapchat aplikaciju koja je bila prezanimljiva jer smo mogli da objavimo nešto na samo par sekundi.

Ubrzo je tu ideju preuzeo i Instagram, a sada su storiji glavni akcenat ove društvene mreže.

Izolacija je učinila svoje i susreli smo se sa novom aplikacijom TikTok koja je zaista drugačija od svih ostalih. Kako su ljudi previše vremena provodili kod kuće zbog izolacije koja je usledila virusom korona, tako je TikTok dobijao sve više i više vernih korisnika. Hteli da priznamo ili ne, mnogobrojni snimci ljudi, ali i onih poznatih, izmamili su nam osmeh na lice.

Instagram je uvođenjem nove opcije odlučio da „odmami“ što veći broj korisnika sa TikTok-a i privuče na svoju društvenu mrežu. U redu je da se noviteti konkurencije prate, ali da li ovo zapravo predstavlja kopiju? Krađu možda?

Bilo kako bilo, nova opcija nosi naziv „Reels“ i sastoji se od snimanja videa u trajanju od 15 sekundi, koji pruža mogućnost njegovog kreiranja. Uz to su, naravno, dodati specifični alati poput zvučnih i vizuelnih efekata.

Opcija je od danas dostupna u preko 50 zemalja, a pristupa joj se na istom mestu na kom želite da snimite stori.

Podsetimo, TikTok je u Indiji već neko vreme zabranjen, dok je njegovo opstajanje u Sjedinjenim Američkim Državama pod znakom pitanja, iako tamo poseduje preko 80 miliona korisnika.

Srbija se još uvek ne nalazi na lista zemalja u kojima će „Reels“ biti dostupna, ali to ne znači da ne morate da se pripremite za nju.

U videu detaljnije pogledajte kako nova opcija funkcioniše.