Postoji li osoba koja ne voli Instagram? Ne, ne pričamo o ljudima koji se nalaze na ovoj društvenoj mreži, trendovima koji se šire brzinom svetlosti pa vam samo zafali da vam ne iskoče i iz frižidera. Pričamo o vremenu koje upravo tu provodite, o informacijama koje tu saznajete, o aktivnostima vama dragih ljudi.

Hteli da priznamo ili ne, bez Instagrama ne možemo, ali… Koliko smo skloni promenama? Kako ih prihvatamo? Remete li nas ili nam olakšavaju?

Sve u svemu, zavisi kakve su. Kada one nastupe, korisnici društvenih mreža podele se u dve grupe: zadovoljne, ali i one koji negoduju. Ipak, naučili smo da je sve stvar navike i da ne treba unapred da sudimo o promenama koje dolaze.

Sada su čelnici najpopularnije društvene mreže na svetu odlučili da testiraju uvođenje nove opcije, a tiče se Instagram storija. Možda se nekima od vas do sada i pojavila ova opcija, ali sigurno je da ćemo je uskoro svi imati.

Naime, sam feed Instagrama izgledaće drugačije zbog trake u kojoj se nalaze storiji. Ona će se sastojati iz dva reda, a ispod nje nalaziće se ponuđena opcija „See all stories“. Klikom na nju, pojaviće se zaseban ekran na kome će se nalaziti svi storiji ljudi koje pratite.

Ova opcija je svoje testiranje započela još u maju mesecu u Americi, a ogromna popularnost storija i masovno korišćenje istih, učinili su da se uvede ovaj novitet. Fejsbuk kompanija je više puta izjavila da su storiji na putu da preuzmu glavnu ulogu kada je reč o feed-u, a to donosi mogućnost da ćete samim ulaskom na Instagram umesto postova naći upravo storije.