Poslednjih dana svet ne prestaje da bruji o odnosu Megan i Harija koji je navodno na klimavim nogama. Par bi trebalo i da se preseli iz Montesita, a odluku je dodatno ubrzalo otkazivanje ugovora sa Sportify, nakon što je otkriveno da je Megan lažirala većinu intervjua, odnosno da je njen glas samo nasnimljen preko. 

Negativnom imidžu para doprinelo je i konstatno "pljuvanje" po kraljevskoj porodici, kao i laž da su ih paparaci jurili po Njujorku kao nekad Dajanu, zbog čega im je savetovano da ubuduće nastupaju zasebno, te da se sklone od brenda Saseksovih. 

Megan Markl i Hari imaju probleme u vezi.
WAYZ / BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Hari se navodno sprema i na put u Afriku, što će biti idealna prilika da oboje malo razbistre glavu. Pričalo se i da je par pred razvodom, ali izvori bliski Hariju i Megan tvrde da to nije istina. 

Megan je nedavno viđena u javnosti nakon duge pauze, gde je pokušavala da se ponaša kao "sav normalan svet", međutim, ulogu "obične smrtnice" srušio je papareno skup outfit, odnosno aksesoari.

Tako je samo za "aviatorke" dala 1.059 dolara odnosno 943 evra, a povodac za psa koštao je "samo" 114 evra. Međutim, ovako nešto nije iznenađenje ako se uzme u obzir da je Megan oduvek volela skupe komade

Pokloni od Harija

Princ Hari je godinama poklanjao svojoj supruzi raskošne i veoma skupe darove, uključujući nakit i umetnička dela, dajući na to ogromne količine novca.

Tako je za sve ove godine ponela različite komade od kojih se ne zna koji je skuplji. Ipak, vojvotkinja je ostala verna minimalističkom stilu zbog kojih njen nakit nije toliko upadao u oči, no to ne bi trebalo da vas zavara. 

Tako je jednom prilikom nosila viseće minđuše sa citrinom ukrašene pavé dijamatima, a da ne govorimo o njenom omiljenom satu koji je pripadao princezi Dajani brenda Cartier koji je procenjen na neverovatnih 17.800 funti.

Na njenoj ruci u više prilika zasijao je i prsten sa kamenom nežnoružičaste boje, za koji se veruje da je napravlje od "poklonjenih dijamanata sa Bliskog istoka", prenosi "Daily Mail". Često nosi i lep, efektan prsten brenda Birks čija je cena 3.300 funti.

Da Megan obožava i Cartier komade potvrđuje i efektna ogrlica sa priveskom u obliku diska "Foundrae Symbol Disk Drop Necklace" koja košta "samo" 1.045 dolara.

Obožavala je i Dior minđuše od 94.000 dolara, Cartier Juste un Clou ogrlicu od 30,100 dolara, a da ne zaboravimo Lorraine Schwartz Diamond & Onyx Jacket minđuše koje su procenjene na 40.000 dolara.

Verenički prsten sa Dajaninim dijamantima

Možda i najlepši Harijev poklon je verenički prsten od 270 hiljada funti koji je stavio na njen prst kada je pitao da se uda za njega 2017. godine.

Kleknuo je na jedno koleno u svojoj vikendici Kenginston palate, pokazavši tom prilikom prsten sa tri masivna dijamanta. Dva dijamanta su bila iz kolekcije njegove mame, princeze Dajane, a jedan je iz Bocvane, gde se bavio dobrotvornim radom.

Na njihovu prvu godišnjicu braka u maju 2019, Hari je Megan poklonio još jedan prsten, zadivljujući komad koji je bio prekriven dijamantima, koji je svoje mesto našao pored njenog vereničkog prstena.

Dijanin akvamarin prsten

Uoči svog venčanja na ruci Megan Markl zablistao je i poseban poklon od princa Harija. Samo retki nisu primeteili da na desnoj ruci nosi zadivljujući smaragdni prsten od akvamarinapokojne princeze Dajane.

Kao šlag na torti našle su se i dijamantske Cariter minđuše koje koštaju neverovatnih 12.000 funti, a koje je Megan nosila i za dan svog venčanja, te na krštenju sina Arčija. Tada je nosila i Reflection de Cartier narukvicu od neverovatnih 155.000 dolara.

"Krvave" minđuše

Jedan od šokantnijih detalja su takozvane "krvave" minđuše Megan Markl, koje je ona nosila čak nekoliko puta.

Dijamantske minđuše su bile venčani poklon prestolonaslednika Saudijske Arabije, Mohameda bin Salmana. U vreme venčanja nije bilo ništa sporno oko poklona.

Međutim, drugog oktobra 2018, novinar Džamal ​​Kašogi, vodeći disident, namamljen je u saudijski konzulat u Istanbulu, gde je ubijen pre nego što je njegovo telo uklonjeno. Uoči turneje Saseksovih, ubistvo je bilo glavna međunarodna vest.

Već 12. oktobra, četiri dana pre početka turneje, rasle su sumnje da je prestolonaslednik lično naredio ubistvo. Zatim, 20. oktobra, tri dana pre večere na Fidžiju, Saudijska Arabija je priznala da su njeni zvaničnici odgovorni za njegovu smrt.

Sama ideja da Megan ipak ponese te minđuše koje je dobila od nekoga ko je uprljao ruke krvlju je kontradiktorna, naročito ako se uzme u obzir njena borba za prava žena u Saudijskoj Arabiji.

Sukob sa dvorom zbog ogrlice

Kada su stvari počele da postaju zaista ozbiljne, Hari je dao Megan ogrlicu brenda Maia Brener sa slovima M i H. Tada, Megan je bila oduševljena.

Očigledno je bilo da joj se ovaj komad veoma dopao, jer ga je nosila više puta u više prilika dok su boravili u Londonu. Međutim, lanac od 14-karatnog zlata od 300 dolara je izazvao svađu sa kraljevskim pomoćnicima i na kraju je dobila neprijatan poziv iz Kensingtonske palate.

U svojoj biografiji "Pronađi slobodu", autori Omid Skobi i Karolin Durand tvrde da je pomoćnik savetovao Megan da ne nosi taj nakit, jer izgleda jadno, rekavši da bi to samo ohrabrilo štampu.

"Savetovano joj je da je nošenje takve ogrlice samo ohrabrilo fotografe da nastave da traže takve slike — i iznova pišu nove naslove."

Ispostavilo se da je Megan tada odlučila da posluša savete.

Bonus video:

Megan Hari zagrljaj tiktok/@izzychar97

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!