Od sve dece Anđeline Džoli i Breda Pita, Šajlo je najčešće tema medija i javnosti. Razlog je uglavnom bilo to što se još kao mala, ponašala kao dečak, pa čak i nosila mušku odeću i tražila da je zovu Džon. Pričalo se da je sve spremno za operaciju promene pola, kao i da je i Bred i Anđelina podržavaju, a onda se sve promenilo prošle godine kada se sa slavnom majkom pojavila na crvenom tepihu, full našminkana i u haljini.

Šajlo se sa majkom pojavila u haljini.
Provvisionato Marco/IPA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Svet nije mogao da se nagleda lepe Šajlo koja je bila savršena kombinacija Džolijeve i Pita, međutim, samo par meseci nakon toga, tinejdžerka je obrijala glavu, čime su se ponovo povela pitanja o njenom rodnom identitetu.

Šajlo je ponovo obrijala glavu.
SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

I dok neki ovako ozbiljnu temu nazivaju pomodarstvom, Anđelina je još u intevjuu iz 2010. objasnila da je Šajlo zaista mislila da je dečak. Tada ju je novinar Vanity Fair-a upitao šta se dešava sa njenom ćerkom.

"Šajlo, smatramo, se oblači kao Crnogorac. Tamo ljudi vole trenerke, obična odela. Dakle, to je odelo sa kravatom i sakoom i pantalonama ili trenerka. Voli da se oblači kao dečak. Ona želi da bude dečak. Pa smo morali da je ošišamo. Misli da je jedna od braće", rekla je tada glumica.

Anđelina je nastavila da brani ćerkin stil u raznim drugim intervjuima. "Mislim da je fascinantna. I nikada ne bih bila roditelj koji bi nekoga prisiljavao da bude nešto što nije. Mislim da je to samo loše roditeljstvo", rekla je za Rojters.

Ona je rekla i da deci "treba dozvoliti da se izraze na koji god način žele, a da ih niko ne osuđuje", dodajući da je to važno iskustvo za njihovo odrastanje.

Mnogi su se pitali i da li je to uticalo da Šajlo bude odgajana kao dečak, a s obzirom da se sve odvijalo u vreme pre nego što je transrodnost postala širokoprihvaćena. Da ne govorimo da su brojni roditelji bili svojevremeno zabrinuti za Šajlo, i čak optuživali Breda i Anđelinu da su je manipulisali. 

Međutim, čini se da je devojčica prerasla svoju dečačku fazu. Čini se da su mediji i javnost prebrzo skočili sa zaključkom da je zapravo transrodna, iako se čini da je samo imala veliku maštu i prošla kroz određene faze, kao i sva deca. 

Šajlo je prerasla svoju dečačku fazu.
Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ali istina je da Šajlo nije dobila nikakve hormonske blokatore ili procedure da bi izgledala kao dečak. Roditelji su joj dozvolili da se ponaša kako želi dok ne shvati pravu istinu o sebi, odnosno ko je i šta želi da bude, a koliko se promenila za sve ove godine, ukoliko ste propustili, pogledajte u galeriji u nastavku:

ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, SL, Bruce / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Anđelina i Bredova ćerka izrasla je u pravu lepoticu

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!