Čuvena plus size manenekenka Ešli Grejam ponovo je uspela da ustalasa strasti na mrežama. Ako je iko na svojoj koži osetio šta znači ona stara da "svetu ne možeš udovoljiti", to je definitivno ona, ali sada se čini da je konačno nije briga. 

Ešli Grejam prozivali su zbog kilograma.
Instagram 

Zamerali su joj kad je mršavija, punija, kad se "otkrije", pokrije... kad ima ili nema celulita, što ima strije, kilograme, vređali, ponižavali, osporavali, ali je ipak uspela da utaba put i drugim plus size modelima. 

Sada je otišla korak dalje i "natrljala na nos" sve ono zbog čega su je toliko vređali godinama. Naime, ona je okačila na Instagram fotografiju na kojoj drži stomak šakama, odnosno "višak" koji su joj zamerali.

Ešli Grejam su često osporavali.
DIGGZY / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Pokazala je kako izgleda njeno telo godinu dana nakon što je rodila blizance, i držeći stomak koji je nakon tri trudnoće mekši i "rastegljiviji" od drugih delova poručila: ovo je u redu! I više nego u redu zapravo!

Grejam nije stavila nikakav opis uz fotografiju, ali nije bilo ni potrebe, jer su njeni pratioci shvatili poruku baš tako kako treba. Normalno, lepo žensko telo, koje je dalo poklon života. Da, tu je "višak", da, tu su "strije", celulit... i to je sve potpuno u redu. 

U komentarima se oglasilo mnogo mama koje su udelile manekenki pregršt komplimenata i zahvalile joj se na hrabrosti, ali i inspiraciji, jer se sada i same osećaju bolje u svom telu.

Sve ovo je usledilo nakon što se Ešli mesecima nalazila na udaru kritika zbog modnih odabira koji su bili seksepilniji nego što je određeni deo javnosti smatrao da treba. Bodyshaming je bio nepodnošljiv, a manekenka se držala hrabro, visoko podignute glave. 

Ona je inače i u prošlosti bila otvorena po pitanju svog tela. "U 30. nedelji, strije su počele da se povećavaju. Pomislila sam u sebi, u redu, Ešli, možeš da se nosiš sa ovim. Već si ih imala  nekoliko, ovo je život. Ti si šampion pa si šampion — koga briga? Ovo će biti sjajan trenutak... Ali onda su počele da se prikradaju još više, i mogli ste da ih vidite kako izlaze iz mojih gaćica, a zatim preko pupka, i ja sam se istopila.... Stalno sam to spominjala mom timu. Bila sam u fazonu: "Ne razumete. Nekada sam bila seks simbol, a sada sam mašina za pravljenje beba i imam strije do pupka. Šta se dešava?", ispričala je jednom prilikom.

Prisetila se da je i nakon porođaja bila borba: "Planirala sam da se vratim na posao posle osam nedelja, ali bila sam olupina, i kada sam se videla u ogledalu, i dalje sam se osećala kao da sam trudna. A ipak radim u industriji koja od mene očekuje da se vratim na posao u telu koje se 'povuklo nazad'—pritisak koji nijedna žena, ni u jednoj industriji, ne zaslužuje da oseti. Uvek sam se borila protiv protiv nepoštenih i nerealnih standarda, a ipak, da budem potpuno iskrena, i ja sam sama očekivala da će se sve vratiti na staro"

Imati strije iznad pupka bila je promena sa kojom se Ešli Grejem posebno borila, i što ju je činilo veoma nesigurnom, te smo veoma srećni što je konačno prihvatila sebe i pokazuje ih u novoj objavi. Život u telu koje se izmenilo je emotivno putešestvije, ali mislimo da se svi možemo složiti da je otvorenost prema realnom stanju i prihvatanje odličan prvi korak.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!