Kada su početkom godine Lisa Bonet i Džejson Momoa otkrili da se razvode, mnogi su bili u potpunom šoku. Oni su važili za jedan od najskladnijih parova današnjice, a zajedno su proveli dugih 16 godina. Vest su otkrili na svojim mrežama uz reči da "oslobađaju jedno drugo". 

"Odlučili smo da s javnosti podelimo vest da se rastajemo. Delimo ovu vest ne zato što mislimo da je to jako važna vest, već da bismo mogli dostojanstveno i iskreno da nastavimo sa svojim životima", napisali su i dodali:

"Ljubav među nama nastavlja da raste i razvija se na načine na koje želi. Oslobađamo jedno drugo kako bismo postali ono što učimo da postanemo. Na taj način učimo decu što je sve moguće", stoji, između ostalog, u objavi.

Lisa bonet i Džejson Momoa objavili su da se razvode u januaru.
JIM RUYMEN / UPI / Profimedia 

Međutim, nakon samo par nedelja, objava je uklonjena sa njihovih profila zbog čega se povela priča da se par ipak pomirio, ali je malo nakon toga Momoa viđen u društvu nove devojke sa kojom je raskinuo na kratko tokom leta, da bi početkom jeseni ponovo obnovili romansu. 

Sa druge strane, od kako su prekinuli brak, Lisa koja danas puni 55 godina se uopšte ne pojavljuje u javnosti. Zanimljivo je da je Momoi često pravila društvo njena ćerka iz prvog braka - Zoe Kravic koja sa glumcem ima fantastični odnos. Ipak, Lisa mesecima već ne napušta svoje imanje, i fokusirana je na decu koju je dobila sa čuvenim Akvamenom. 

Inače, jedno vreme se šušakalo da je njihov brak "pukao" zbog čuvene "rasturačice brakova" i bivše žene Džonija Depa, Amber Herd. Lisa je navodno bila bolesno ljubomorna na nju, a na sve načine je pokušavala i da je otpuste iz nastavka filma "Aquaman 2". 

Džejsonu Momoi je navodno brak uništila Amber Herd.
Shutterstock 

Zapravo, kako su često pisali strani mediji, Lisina bolesna ljubomora je u više navrata bila glavni razlog zašto su joj pucale veze, ali ne samo to - ona je bila i poznata kao neko ko je izuzetno nasilan prema svojim muškarcima, a nije tajna da je se čak i Momoa plašio, što je i sam priznao u pojedinim intervjuima, opisujući je kao "lepu, ali zastrašujuću".

Podsetimo, Lisa i Džejson upoznali su se 2005. u jednom klubu. Lisa je tada već bila poznata glumica koja se proslavila kao Denise u popularnoj seriji "The Cosby Show", a 12 godina mlađi Džejson slavu je stekao glumeći Khala Droga u "Igri prestolja" i filmu "Aquaman".

"Imao sam osam godina i video sam je na TV-u. Pomislio sam: 'Mama, želim jednu takvu. Pratiću je ostatak svog života i osvojiti je", rekao je glumac 2017. godine koji zbog svog odnosa s ženom često nazivan najvećim papučarem Holivuda.

Njih dvoje bili su 12 godina u braku, a par ima dvoje dece - sina Nakou-Wolfa (12) i ćerku Lolu (14).

Džejson Momoa je sa Lisom dobio dvoje dece.
Ian West / PA Images / Profimedia 

Svojevremeno je priznao da je bio prestravljen pre njihovog prvog izlaska, a da je njegova ljubav iz detinjstva priznao joj je tek kad se udala za njega.

"To sam joj priznao tek kada smo se venčali i dobili dvoje dece. Nisam hteo da misli da sam je uhodio da bismo bili zajedno i da misli da sam lud", objasnio je glumac, koji se često nalazi na vrhu lista najsekseplinijih muškaraca na svetu.

Za Lisu Bonet, koja je u tom trenutku imala 38 godina i jedan brak iza sebe, prvi susret s Džejsonom prošao je malo manje filmski. "Ne mogu reći da je to bilo 'to' od prvog trenutka kada smo se videli, ali od dana kada smo se upoznali smo zajedno", izjavila je za Porter magazin.

Inače, Lisa, koja je u prošlosti važila za jednu od najlepših i najsenzualnijih glumica, pre Momoe bila je u braku sa Lenijem Kravicom od 1987. do 1993. godine. 

Sreli su se na koncertu, a pevač je tada bio veren. On i Lisa počeli su da se druže, a iskrice su bile toliko jake među njima, da je njegova verenica primetila da se između njih javlja nešto više od prijateljstva i raskinula verdibu.  

Leniju je bila velika inspiracija, ali je ipak došlo do razvoda. On joj je kasnije posvetio i čitav album "Mama Said", a mnogi su već tada bili sigurni da je do raskida došlo jer je Lisa bila previše dominantna i zapovednički tip. 

Ipak, sa Lenijem je ostala u sjajnim odnosima, ponajviše zbog ćerke Zoi koja je danas jedna od najtalentovanijih i najlepših glumica. 

Strani mediji su pisali i da su u nekom trnutku pokušali da se pomire, ali razlike su ipak bile prevelike. Inače, muzičar je bio blizak i sa njenim novim suprugom Momoom.

Zanimljivo je da iako je Lisa bila na "lošem glasu" zbog svoje prgave naravi, svi bivši su je obožavali, čak i kada je prema njima bila loša.

Lisa Bonet je često bila na lošem glasu zbog ponašanja prema muškarcima.
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!