Jedan od najuspešnijih fudbalera današnjice Zlatan Ibrahimović koji danas proslavlja 41. rođendan težak put je prešao dok nije postigao uspeh na kojem mu danas mnogi zavide.

Zlatan nikada nije krio da su ga na početku karijere mnogi osporavali i ponižavali, ali da je njegov najveći trofej upravo u tome što je dokazao da je jedan od najboljih.

"Nikoga nije bilo da mi kaže: "Hej, kako si danas, mali Zlatane?" Mogao sam samo da se solidarišem sa svojim etničkim autsajderima", ispričao je pre nekoliko godina za "Gardijan", prisećajući se detinjstva u malom stanu na četvrtom spratu naselja Rozengard u Malmeu u Švedskoj.

Niko nije verovao da će uspeti

Kao dečak mogao je da vidi sve mane toliko hvaljenog švedskog sistema jednakosti. Uspeo je da se izdigne iz svega toga, da iz geta stigne do svetlosti Pariza.

"Niko nije verovao da mogu da uspem.Svi su me ogovarali, ponižavali, nazivali pogrdnim imenima. Mislili su da ću propasti, jer imam dugačak jezik.

zlatan ibrahimović odrastao je u švedskoj
Arne Forsell / Zuma Press / Profimedia 

Smatrali su da imam bolesnu viziju, da se neće ostvariti. Ali, ja sam sanjao i dosanjao. I eto me ovde. A ti koji su me blatili? Sada mogu da pojedu svoje reči. To je moj najveći trofej", ispričao je za gorepomenut medij Zlatan.

Kada je imao samo 2 godine njegovi roditelji su razveli. Otac Šefik iz Bijeljine radio je kao domar, dok je njegova majka Jurka sela Prkos radila po 14 sati dnevno kao čistačica kako bi mogla da izdržava Zlatana, njegovu stariju sestru Sanelu, nekoliko polubrata i sestara od kojih je jedan postao zavisnik od droge.

"Bili smo siromašni. Skupio je jedva novca da mi kupi krevet u IKEA prodavnici, ali nismo imali para za dostavu. Nosili smo ga zajedno do kuće. To je bilo fantastično. Vreme sam provodio i sa majkom, ali u suštini živeo sam sa ocem. Jednom je celu platu dao da mi pokrije put u trening kamp. Nije imao za stanarinu, ali meni je dao novac", otkrio je Zlatan.

Porodične okolnosti doprinele su tome da je Ibrahimović "bacao cigle na automobile, krao u lokalnim prodavnicama... ukrao bicikl svog trenera, nakon čega su reagovale socijane službe koje su Zlatana poslale kod oca", pisao je "Blic". Srećom, posvetio se fudbalu i takve incidente ostavio za sobom.

"Videla sam samo njegov veliki nos i zlatni sat na ruci"

Zlatan inače svoj privatni život drži podalje od znatiželjnih očiju javnosti, pa tako i retko otkriva detalje braka s 11 godina starijom bivšom švedskom manekenkom Helenom Seger, s kojom ima i sinove Maksimilijana i Vincenta.

Helena nije klasična žena fudbalera, što je jednom prilikom i sama rekla.

Ona ne troši previše vremena na izgled, priznaje da ima prevelike usne i prekratke noge, bolje se oseća u farmerkama nego u dizajnerskim haljinama, ne voli šoping, nema kućnu pomoćnicu, uživa u brzoj vožnji na motociklu i skoro nikada ne daje intervjue.

zlatan i helena imaju dva sina
MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia 

Jednom prilikom jasno je istakla da sa svojim suprugom nije zbog novca.

"Kada sam upoznala Zlatana, imao je 21 godinu, a ja 32, imala sam karijeru i bogatstvo i nije mi bio potreban fudbaler da me hrani.Bila sam samostalna, a on čak nije bio ni moj tip muškarca. Prvi put kada sam ga videla, zagradio je svojim Ferrarijem moj Mercedes, videla sam samo njegov veliki nos i zlatni sat na ruci. Bila sam loše raspoložena i izvikala se na njega. Mislim da mu se to svidelo", otkrila je tada Helena.

zlatan sa suprugom helenom na letovanju
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Skandal sa Diletom

Pre skoro dve godine mediji su Zlatana povezivali sa slavnom sportskom novinarkom iz Italije Diletom Leotom, s kojom je sarađivao na snimanju reklama.

Naime, strani mediji pisali su njih dvoje zajedno proveli novogodišnju noć. Italijasnki "Today" peneo je izjavu poznanika koji je rekao da je čuveni golgeter 31. decembra uveče došao u kuću najpoznatijeg TV lica Italije.

"Viđeni su zajedno od 21.20 do petnaest minuta do ponoći, kada su svetla ugašena i više se te noći nisu palila", naveo je tada neimenovani izvor.

Youtube Afera koja je drmala svet fudbala

Magazin "Chi" je potom preneo da su slavni fudbaler i sportska novinarka zajedno večerali i to nakon što je Ibrahimović poslao suprugu kući, pa produžio ka Kosti Esmeraldi. A na Sardiniju je prethodno Leota stigla sa drugaricama i bratom.

"Prema drugim glasinama, njih dvoje su, najpre u odvojenim grupama, došli u isti restoran. Šta se unutra tačno dešavalo, nije poznato, jer su bili u delu koji je zatvoren za javnost."

"Chi" je tvrdio da je Zlatan rekao prijateljima da između njega i Dilete ima "iskrica", a prijatelj voditeljke koji je želeo da ostane anoniman, ispričao je italijanskom portalu da se Ibrahimović na Sardiniji predstavljao kao "singl".

Fudbaler i voditeljka upoznali su se na snimanju reklame za fitnees aplikaciju "Buddyfit" koju su snimili tokom karantina. Na njenom Instagram profilu ispod reklamnog spota vodili su, po mišljenju mnogih, otvoreno flertovali.

Ubrzo nakon navoda o aferi sa Zlatanom, lepa Italijanka je uplovila u romansu sa turskim glumcem Džanom Jamanom, a više je i nego očigledno zbog čega mnogi nisu verovali u tu ljubav i smatrali je paravanom kako bi se skrenula pažnja sa priče o Dileti i Zlatanu.

O celoj ovoj situaciji Zlatan se nikada nije oglasio, baš kao ni njegova partnerka Helena.

zlatan nikada nije javno pričao o aferi
Tony Clifton / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!