Jedan od najbogatijih fudbalera današnjice Zlatan Ibrahimović ne krije da su ga na početku karijere mnogi osporavali, čak i ponižavali, ali da je njegov najveći trofej upravo u tome što je dokazao da je jedan od najboljih.

Slavni Šveđanin sutra slavi 40. rođendan, a sećanja na vreme od pre skoro dve decenije nisu izbledela.

"Nikoga nije bilo da mi kaže: "Hej, kako si danas, mali Zlatane?" Mogao sam samo da se solidarišem sa svojim etničkim autsajderima", ispričao je pre nekoliko godina za "Gardijan" Ibrahimović prisećajući se detinjstva u malom stanu na četvrtom spratu naselja Rozengard u Malmeu u Švedskoj.

Kao dečak bio je u prilici da uvidi sve mane toliko hvaljenog švedskog sistema jednakosti. Uspeo je da se izdigne iz svega toga, da iz geta stigne do svetlosti Pariza.

"Niko nije verovao da mogu da uspem. Svi su me ogovarali, ponižavali, nazivali pogrdnim imenima. Mislili su da ću propasti, jer imam dugačak jezik.

Smatrali su da imam bolesnu viziju, da se neće ostvariti. Ali, ja sam sanjao i dosanjao. I eto me ovde. A ti koji su me blatili? Sada mogu da pojedu svoje reči. To je moj najveći trofej", dodao je.

zlatan ibrahimovic
Arne Forsell / Zuma Press / Profimedia 

Imao je samo dve godine kada su se njegovi roditelji razveli - otac Šefik iz Bijeljine (BiH),, radio je kao domar, dok je njegova majka Jurka sela Prkos (Hrvatska) radila po 14 sati dnevno kao čistačica da bi mogla da izdržava Zlatana, njegovu stariju sestru Sanelu, nekoliko polubrata i sestara od kojih je jedan postao zavisnik od droge.

"Bili smo siromašni. Skupio je jedva novca da mi kupi krevet u IKEA prodavnici, ali nismo imali para za dostavu. Nosili smo ga zajedno do kuće. To je bilo fantastično. Vreme sam provodio i sa majkom, ali u suštini, živeo sam sa ocem. Jednom je celu platu dao da mi pokrije put u trening kamp. Nije imao za stanarinu, ali meni je dao novac", otkrio je Zlatan.

Porodične okolnosti doprinele su tome da je Ibrahimović "bacao cigle na automobile, krao u lokalnim prodavnicama... ukrao bicikl svog trenera, nakon čega su reagovale socijane službe koje su Zlatana poslale kod oca", pisao je "Blic". Srećom, posvetio se fudbalu i takve incidente ostavio za sobom.

zlatan ibrahimovic
@LucaSgro / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Zlatan inače svoj privatni život drži podalje od znatiželjnih očiju javnosti, pa tako i retko otkriva detalje braka s bivšom švedskom manekenkom Helenom Seger, s kojom ima i sinove Maksimilijana i Vincenta.

Ipak, nedavno su ga povezivali sa slavnom sportskom novinarkom iz Italije Diletom Leotom, s kojom je sarađivao na snimanju reklama.

Naime, strani mediji pisali su njih dvoje zajedno proveli novogodišnju noć. Italijasnki "Today" peneo je izjavu poznanika koji je rekao da je čuveni golgeter 31. decembra uveče došao u kuću najpoznatijeg TV lica Italije.

zlatan ibrahimovic
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"Viđeni su zajedno od 21.20 do petnaest minuta do ponoći, kada su svetla ugašena i više se te noći nisu palila", naveo je tada neimenovani izvor.

Magazin "Chi" je potom preneo da su slavni fudbaler i sportska novinarka zajedno večerali i to nakon što je Ibrahimović poslao suprugu kući, pa produžio ka Kosti Esmeraldi. A na Sardiniju je prethodno Leota stigla sa drugaricama i bratom.

"Prema drugim glasinama, njih dvoje su, najpre u odvojenim grupama, došli u isti restoran. Šta se unutra tačno dešavalo, nije poznato, jer su bili u delu koji je zatvoren za javnost.

Ipak, činjenica da su se u isto vreme, na istom mestu, našli došavši sa različitih strana sveta - za švedske medije je dovoljno da istaknu da je 'to samo vidljiva posledica sve hladnijih odnosa koje Zlatan ima u poslednje vreme sa svojom suprugom'.

dileta leota i zlatan ibrahimovic
Youtube 

"Chi" je tvrdio da je Zlatan rekao prijateljima da između njega i Dilete ima "iskrica", a prijatelj voditeljke koji je želeo da ostane anoniman, ispričao je Di Lei italijanskom portalu da se Ibrahimović na Sardiniji predstavljao kao "singl".

Fudbaler i voditeljka upoznali su se na snimanju reklame za fitnees aplikaciju "Buddyfit" koju su snimili tokom karantena. Na njenom Instagram profilu ispod reklamnog spota vodili su, po mišljenju mnogih, otvoreno flertovali.

Ubrzo nakon navoda o aferi sa Zlatanom, lepa Italijanka je uplovila u romansu sa turskim glumcem, a više je i nego očigledno zbog čega mnogi ne veruju u tu ljubav i smatraju da je paravan kako bi se skrenula pažnja sa priče o Dileti i Zlatanu.

O celoj ovoj situaciji Fudbaler se nikada nije oglasio, baš kao ni njegova 11 godina starija partnerka Helena.

dileta leota i zlatan ibrahimovic
Youtube