Nakon uvedenih sancija Velike Britanije i EU za Putinovu blisku prijateljicu Alinu Kabajevu, sada su isto učinile i Sjedinjene Američke Države.

Američki Sekretarijat za finansije Kabajevoj je poništio vizu i nametnuo joj druga materijalna i imovinska ograničenja.

Najavljujući ovaj potez Ministarstvo finansija je navelo da Alina Kabajeva ima „blizak odnos sa Putinom“. Ali druge zemlje su otišle dalje, pa je kanadska ministarka spoljnih poslova Melani Džoli nazvala bivšu gimnastičarku Putinovom partnerkom.

Ona je bivša članica Državne dume "i sadašnja je šefica Nacionalne medijske grupe, prokremljanske imperije televizijskih, radio i štampanih organizacija“.

Alina Kabajeva primila sankcije od strane Amerike.
east2west news / WillWest News / Profimedia 

U aprilu je Wall Street Journal objavio da SAD razmatraju sankcionisanje Kabajeve, ali je postojala zabrinutost da bi takav potez podstakao tenzije s obzirom na njenu blizinu Putinu.

Zvanični Kremlj je uvek demantovao da je ruski lider u vezi sa Alinom kao i medijske natpise da ima dvoje dece sa njom. A nova runda sankcija osmišljena je da natera Putina da ponovo razmisli o ratu u Ukrajini, navodi Daily Mail.

Velika Britanija je sankcionisala Kabajevu u maju, ali su je SAD uklonile sa predložene liste sankcija. U to vreme, zvaničnici su smatrali da bi to bio lični napad na Putina zbog čega bi mogle da eskaliraju tenzije između Rusije i SAD.

Alina Kabajeva je navodno bliska saradnica i Putinova ljubavnica.
Kremlin.ru / WillWest News / Profimedia 

Alina Kabajeva primećena je u javnosti u junu u crnomorskom letovalištu Soči u gimnastičarkom kampu gde je bilo 28 dece. "Moskovsky Komsomolets" je pisao da je ona „prilično smršala“.

„Alina voli skupu brendiranu odeću koju, s obzirom na to da je na čelu Nacionalne medijske grupe, može sebi da priušti", pisao je ruski list.

Čuvena ruska sportistkinja godinama je u žiži javnosti pa se svako njeno pojavljivanje u javnosti pomno isprati. Iako se godinama priča da Vladimir Putim ima ljubavni život na kom bi mu pozavideli i najveći holivudski zavodnici, istina je da je zvanično samo jednom bio oženjen i to bivšom stjuardesom Ljudmilom Aleksandrovnom Očeretnajom sa kojom ima dve ćerke, a više fotografija njegove navodne ljubavnice pogledajte u galeriji:

Kremlin.ru / WillWest News / Profimedia, east2west news / WillWest News / Profimedia Alina Kabajeva je Putinova ljubavnica zbog koje je navodno i okončao brak sa Ljudmilom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!