Gimnastičarka Alina Kabajeva, navodna ljubavnica Vladimira Putina i "majka njegova dva sina", viđena je u javnosti prvi put nakon nedavnog pojavljivanja u Moskvi.

Za ritmičku gimnastičarku i osvajačicu olimpijskog zlata u Atini 2004. godine, ženu koja je navodno osvojila Putinovo srce, se priča da ima skrivenu porodicu s čelnikom Kremlja, nije komentarisala sankcije niti svoj privatni život. Viđena je u crnomorskom odmaralištu Soči na trening kampu ritmičke gimnastike s 28 dece.

Novine "Moskovsky Komsomolets" komentarisale su da je dosta smršala od prethodnog pojavljivanja:

"Alina voli skupe elegantne odevne kombinacije, koje kao čelnica Nacionalne medijske grupe, može da priušti… Alina je razgovarala s decom u belim pantalonama, bluzi dugih rukava i kardiganu. "Preplanula zvezda pokrila je oči elegantnim sunčanim naočarama s belim okvirom".

Alina Kabajeva u javnosti posle dugo vremena.
east2west news / WillWest News / Profimedia 

Prvo pojavljivanje u javnosti nakon dugo vremena

Ponovno pojavljivanje Aline Kabajeve ove nedelje usledilo je ubrzo nakon što ju je jedan "Telegram" kanal označio kao "nevidljivu princezu".

Bio je to prvi put da je izašla u javnost od aprila kada je snimila militarističku TV ekstravaganciju u kojoj su učestvovala deca, a pojavila se s mladima na moskovskoj Grobnici Neznanog vojnika u znak sećanja na poginule iz Drugog svetskog rata.

Dok se Putin bori u ratu s Ukrajinom, rekla je 28 mladih gimnastičarki u Sočiju: "Želim da pozovem sve da ne odustaju - dostignite svoje ciljeve, nemojte klonuti duhom."

Iako je ona vodeći sportista i slavna osoba u Rusiji, te na čelu izrazito prokremljskog medijskog carstva, njen navodni status Putinove partnerke nedostupan je medijima.

Putinova ljubavnica u javnosti podlse dužeg vremena.
Not supplied / WillWest News / Profimedia 

Nagađanja sugerišu da ona i Putin imaju zajedničku decu - dva sina, rođena 2015. i 2019. - ali ruska javnost nije obaveštena da li je njen pravi status tajne prve dame.

Prošlog meseca sankcionisala ju je Velika Britanija, a zatim Kanada i EU.

"Ona navodno ima bliske odnose s Putinom",rekla je Velika Britanija prilikom uvođenja sankcija. Kanadska ministarka spoljnih poslova nazvala ju je "osobom vrlo bliskom Putinu". Zatim je dodala: "Ne znam (kako) da je nazovem, ali njegov partner, da, valjda."

EU ju je označio kao "blisku saradnicu" Putina, dok se SAD opirao uvođenju sankcija, uklanjajući je s popisa u aprilu, kako bi izbegao kontraproduktivan udarac čelniku Kremlja.

Alina Kabajeva i Putin.
Kremlin.ru / WillWest News / Profimedia 

Njeno prolazno pojavljivanje tek je drugo ove godine, a novinari nisu uspeli da je pitaju o sankcionisanju i razlogu za to. Ranije u ratu postojale su tvrdnje da se Kabajeva skriva u Švajcarskoji, ili čak u visokotehnološkom sibirskom "podzemnom gradskom bunkeru".

Nedavno su iz otvorenih baza podataka izbrisane sve informacije o "The National Media Group (NMG)" - gde je ona predsednica.

Njena plata u ovoj skupini, koja kontroliše višestruke pro-Putinove TV i novinske kuće, procenjena je na 8 miliona funti godišnje, u poređenju s ruskim prosečnim godišnjim iznosom od 5.600 funti.

Alina Kabajeva se dugo nije pojavljivala u javnosti.
Willi Schneider / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ali, sada su svi detalji nestali iz otvorenih baza podataka, prenosi "Mozhem Obyasnit" Telegram kanal.

"Registar je očišćen odmah nakon što je Velika Britanija uvela sankcije protiv Aline Kabajeve", dodao je kanal koji ju je nazvao "nevidljivom princezom".

"Nevidljiva princeza"

Veruje se da Kabajeva ima sedište u Sočiju gde se gradi ogroman gimnastički centar u njeno ime na rubu gradskog parka Zimskih olimpijskih igara.

Fotografije iz vazduha pokazuju veliki razvoj projekta koji je započeo 2017. Glasine su Kabajevu prvi put romantično povezivale s Putinom još 2008. godine kada je bila prokremljanska zastupnica. Novine koje su tiskale priču brzo su zatvorene.

Putin i njegova navodna ljubavnica.
Kremlin.ru / East2West News / Profimedia 

Putin - koji je 2013. godine najavio razvod od supruge Ljudmile, bivše stjuardese "Aeroflota" - ranije je rekao: "Imam privatni život u koji ne dopuštam da se iko meša. To se mora poštovati."

Sažaljeva se nad onima "koji noseve zavlače u tuđe živote". Kabajeva je u zapisniku rekla da je upoznala muškarca kog mnogo voli: "Ponekad se osećate toliko srećno da se čak i bojite."

Alina Kabajeva već dugo godina poznaje Putina.
Gavriil Grigorov / TASS / Profimedia 

Kabajeva je ranije pozirala skoro gola za magazin "Maxim", a fotograf ju je opisao kao veoma seksipilnu ženu. Bilo je mnogo navoda da je nosila verenički prsten, ali o braku još uvek nema zvaničnih zapisa.

Izveštava se da ima na raspolaganju flotu limuzina "Maybach".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!