Afera ruskog predsednika Vladimira Putina i nekadašnje gimnastičarke i manekenke Aline Kabajeve ne prestaje da intrigira svet. Od samog početka afere razvijale su se brojne teorije, a ni do dana današnjeg ne zna se zasigurno da li mu je ili ne rodila decu i koliko, kao i da li uopšte ima istine u svim tim pričama koje su kružile.

Putin je navodno zbog Aline ostavio i svoju suprugu Ljudmilu Aleksandrovnu Očeretnaju koja doduše nije dugo samovala nakon razvoda, već je i ona uplovila u vezu, a potom i u brak sa 21 godinu mlađim milionerom Aleksandrom Očeretnim.

Putin se zbog Aline razveo od Aline.
MAXIM MARMUR / AFP / Profimedia 

Afera sa Alinom bila je jedna od najmisterioznijih koja je pratila ruskog predsednika, a sada će u novoj biografiji "Putin" koja će biti u prodaji od narednog vikenda, autor Filip Šort otkriti nove detalje koji su bili nepoznati javnosti.

Alina kabajeva je navodna Putinova ljubavnica.
Kremlin.ru / East2West News / Profimedia 

Naime, iako Alinu niko nije shvatao za ozbiljno iako je bila uspešna gimnastičarka, čemu su najverovatnije "kumovale" njene gole fotografije koje je snimila za jedan časopis za odrasle, nepriznata prva dama Rusije zapravo je imala daleko veći uticaj na Putina nego što se mislilo, pogotovo kada je u pitanju spoljna politika.

Filip Šort opisuje ruskog predsednika kao izolovanog koji za razliku od većine svetskih lidera, nije okružen porodicom koja bi mu pomogla da ostane prizeman.

Šort piše da se u Putinovom ponašanju mogla uočiti "suptilna promena" otprilike u isto vreme kada su počeli natpisi o njegovoj vezi sa Kabaevom. Kako je autor istakao, popravilo se Putinovo raspoloženje nakon što je otpočeo romansu sa mlađanom partnerkom. Autor biografije smatra da takva promena raspoloženja nije bila ograničena samo na Putinov privatni život.

"Da li to bio jedan od faktora koji je pomogao u stvaranju, sa ruskog stajališta, samopouzdanijeg i snažnijeg, a sa stajališta Zapada agresivnijeg pristupa spoljnoj politici? Moguće je, ali zbog Putinove odlučnosti da svoj privatni život zadrži za sebe, nemoguće je znati", poručuje Šort.

Podsetimo, svojevremeno je uticajni list "Korrespondent" objavio svojevremeno i vest da se Putin verio s Alinom. Međutim, tu priču je ubrzo pojeo mrak, povučena je, ali naklapanja su se nastavila. Nju su nazivali "najfleksibilnijom Ruskinjom", "prvom ljubavnicom Rusije" i "golom ljubavnicom".

I Putin i Kabaeva viđeni su kako nose venčano prstenje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014., a upravo je ona odabrana da nosi baklju na ceremoniji otvaranja, što je ponovo podstaklo nagađanja da je miljenica ruskog predsednika.

Pretpostavlja se da je ona rodila Putinu decu, a iako nijedno njeno dete nikada nije viđeno u javnosti, pretpostavlja se da ih možda već imaju četvoro. Saznalo se i da ima sina Dmitrija, ali ona je u razgovoru za ruski Vogue insistirala da je to njen nećak, a ne sin. Postoje nagađanja da je Dmitrij takođe Putinov sin.

Kada se oprostila od gimnastike, postala je članica parlamenta u Putinovoj stranci Jedinstvena Rusija. Švajcarski mediji su 2015. objavili da je Putinu rodila ćerku, ali je on to demantovao.

U avgustu 2021. prvi put se pojavila u javnosti nakon više od dve i po godine, a mogla se videti u političkom talk showu na kanalu Rossiya 1 kako raspravlja o Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Nedavno se ponovo pojavila u javnosti kada je iznenadila sve daleko mršavijom figurom, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

Kremlin.ru / WillWest News / Profimedia, east2west news / WillWest News / Profimedia Alina Kabajeva je Putinova ljubavnica zbog koje je navodno i okončao brak sa Ljudmilom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!