Dani kada se Fibi Gejts, inače Bilovo najmlađe dete, držala dalje od pozornosti javnosti, sada su daleko iza nje. 19-godišnja devojka ne samo što se u poslednje vreme mnogo češće pojavljuje na javnim događajima, već se i ne libi da govori o određenim škakljivim temama i skrene pažnju, pogotovo kada za to ima plemenit cilj.

Tako je bilo i ovog puta kada je objavila seriju fotografiju u kupaćem kostimu, a onda zbunila sve onim što je uz njih napisala.

"Ne stidim se svog tela i/ili vam kažem da ga banujete", napisala je uz prvu fotografiju.

"Svaka osoba zaslužuje pristup seksualnoj i reproduktivnoj zdravstvenoj zaštiti. Upravo sada, Vrhovni sud je spreman da ukine ustavno pravo na abortus. Pridružite se meni i milionima drugih žena u našoj borbi za ovo osnovno ljudsko pravo", dodala je kada us svi pomislili da je u pitanju samo još jedan "šuting" u kupaćem kostimu.

Fibi Gejts okačila je fotografije u kupaćem.
printscreen/instagram 

Međutim, Fibi se nije ovde zaustavila. Debatu je nastavila na storijima. 

"Ovde sam da vam kažem da je telesna autonomija ljudsko pravo, a da li ste znali da je 50 odsto žena ovo pravo uskraćeno širom sveta?", dodala je.

Fibi, koja je najmlađa od troje Gejtsove dece koje je dobio sa bivšom suprugom Melindom Frenč Gejts, označila je "Planirano roditeljstvo" u objavi i dodala hešteg #BansOffOurBodies.

Fibi Gejts progovorila je na temu zabrane abortusa.
pritnscreen/instagram 

Na fotografijama nosi minijaturni bikini dok je naslonjena zna tid, te prodorno gleda u kameru. Reči "moje telo, moj izbor" bile su ispisane donjem delu objave, a lajkovale su je hiljade ljudi, uključujući i njena 26-godišnja sestra Dženifer Gejts.

Fibi Gejts nagim fotkama skrenula je pažnju na veliki problem u Americi.
pritntscreen/instagram 

Podržale su je i brojne slavne ličnosti, a ona je potom pokazala i kartu svih država koje planiraju da obore takozvani slučaj Ro Vejd. Za one koji ne znaju, Norma Mek Korvi, poznatija pod pseudonimom Džejn Rou, izborila se za pravo na abortus u Teksasu, ali je rodila i dala na usvajanje troje dece s obzirom da je predmet trajao godinama.

Tako je u Teksasu je prošle godine na snagu stupila zabrana abortusa posle šeste nedelje trudnoće, što može da bude pre nego što većina žena uopšte sazna da je trudna. Taj postupak eliminiše ono za šta se borio predmet Rou protiv Vejda. Zakon takođe ne dozvoljava izuzetke za trudnoće koje su rezultat incesta ili silovanja, a o svemu su govorile i uticajne žene Amerike.

- Ova odluka nije poslednja reč kada je u pitanju Rou protiv Vejda. Nećemo da stojimo po strani i dozvolimo našoj naciji da se vrati u dane obavljanja abortusa u uličicama. Novi zakon takođe zabranjuje abortus posle šeste nedelje trudnoće, što je period kad mnoge žene i dalje ne znaju da su trudne. Nećemo pokleknuti pred zastrašivanjem pacijenata. Iskoristićemo svaku mogućnost naše administracije da odbranimo pravo na bezbedan i legalan abortus i da učvrstimo to pravo - rekla je premijerka ove zemlje svojevremeno. 

Sada je na ovu temu imala šta da kaže i lepa Fibi koja se pokazala upravo onakvom kakvu su je roditelji opisali.

"Moja deca su jako ponosna na činjenicu da od našeg bogatstva neće naslediti gotovo ništa. Moja deca će steći obrazovanje i moraće sami sebi da izgrade karijere i životni put. Toliko novca bi im uništilo živote", rekao je osnivač Majkrosofta na nedavnoj svečanosti.

Inače, Fibi je pohađala privatnu srednju školu koju je završio i njen otac Bil, da bi potom upisala Profesionalnu dečiju školu u Njujorku, u kojoj se obrazuju perspektivni mladi glumci i plesači. Pohađala je i Školu američkog baleta i upisala prestižni koledž Džulijard.

Bil Gejts ne krije koliko je ponosan na ćerku.
Jennifer Graylock / ddp USA / Profimedia 

Iako je tokom detinjstva najviše vremena provodila sa majkom, otac je imao veoma bitnu ulogu u njenom životu. Zajedno su voleli da čitaju, što je postalo njihova mala tradicija. Inače, Fibi je i srećno zaljubljena, te je od 2019. godine sa Čezom Flinom, kog je upoznala u srednjoj školi i s kojim često putuje. 

Fibi Gejts srećno je zaljubljena.
printscreen/instagram 

Poznato je i da je Fibi igrala ključnu ulogu u razvodu njenih roditelja. Tačnije, u tome kada će do njega doći - izvor blizak paru rekao je za People da su Gejtsovi dugo želeli da se razvedu, ali su rešili da će se to dogoditi tek nakon što njihovo najmlađe dete postane punoletno, a još Fibinih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

printscreen/instagram Fibi Gejts najmlađa je naslednica Bila Gejtsa.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!