Najmlađa ćerka osnivača Majkrosofta nije tako često u žiži javnosti, za razliku od njene najstarije sestre Dženifer koja se nedavno venčala na raskošnoj ceremoniji o kojoj su svi pričali.

Za razliku od nje, o Fibi Gejts se malo i zna. Ona ima 19 godina, živi u eko-vili svog oca, voli da čita i ima ambiciju da postane uspešna balerina.

Rođena 14. septembra 2002. u Bellevueu, predgrađu Sijetla u Vašingtonu, ova 19-godišnjakinja trenutno živi u eko vili svojih roditelja vrednoj neverovatnih 124 miliona dolara.

Odrastanje i vaspitanje dece najbogatijih ljudi

Iako im je različito podeljen tajming u medijima, svo troje dece Melinde i Bil Gejtsa, trenutno dvoje najbogatijih ljudi na svetu, su na isti način vaspitana. Tokom odrastanja su dve sestre i njihov srednji brat Rori morali da prate stroga pravila oca i majke, te im je, primera radi, bilo zabranjeno da koriste telefon do 14 godine.

Deca Bila Gejtsa su vaspitana da budu skromna.
Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Deca porodice Gejts odrastala su u kući koja ima sobu sa trampolinom, veštačkom plažom sa prirodnim karipskim peskom, veštačkim potokom sa pravim ribama, i privatnim zatvorenim bazenom. Ali život u vili ispunjenoj svim ovim pogodnostima ne znači nužno da su ova deca bila razmažena.

Vaspitani su na iznenađujuće skromne načine, baš kao i mnoga deca, te su tako uvek bratski delili kućne poslove, a zajedničko pranje sudova skoro svake noći bila je porodična tradicija Gejtsa.

Fibi Gejts je najmlađa ćerka Bila Gejtsa
Instagram 

San joj je da postane uspešna balerina

Obrazovanje je bilo ono što je glavno u ovoj porodici, te je tako Fibi prvobitno pohađala privatnu srednju školu Lakeside u Sijetlu, a potom se upisala u Profesionalnu dečju školu u Njujorku, koja je namenjena budućim glumcima i plesačima. Takođe je studirala u Školi američkog baleta u čuvenom Linkoln centru za scenske umetnosti i prestižnoj školi Džulijard.

Hobiji

Iako je Fibi odgajala prvenstveno majka, Bil je svakako imao uticajnu ulogu u njenom životu. Pored visokog baletskog obrazovanja, Dženifer ne krije ogromnu ljubav prema čitanju knjiga, baš kao ni njen otac.

U dirljivoj objavi na Instagramu 2018. na kojoj se nalazi slatka fotografija njih dvoje, Bil je napisao: „Moja ćerka Fibi i ja volimo da čitamo sve vrste knjiga i veliki smo obožavatelji Džona Grina. Oboje nismo mogli da se odvojimo od njegovog novog romana koji govori o mladoj ženi koja pronalazi nestalog milijardera.", napisao je osnivač Majkrosofta.

Društveni život

Pored baleta i knjiga, veliku ljubav gaji prema putovanjima. Najčešće putuje sa najboljom prijateljicom, dečkom i sestrom Dženifer sa kojom je izuzetno bliska. Sestre Gejts posetile su niz egzotičnih destinacija među kojima se ističu Meksiko, Kenija i Peru.

Fibi Gejts obožava da putuje, čita knjige i igra balet.
Instagram 

Fibi je na svom Instagram nalogu nedavno podelila fotografiju sa gepardom ispod koje je linkovala organizaciju za zaštitu životinja.

Kao što je i očekivano - naslediće milione

Interesantno je da je Fibi Gejts odigrala presudnu ulogu u razvodu svojih roditelja - ili bolje rečeno, u njegovom odlaganju. Iako je njena majka godinama želela razvod, par se nije razišao sve dok im sva deca nisu odrasla.

"Nakon mnogo promišljanja i rada na našem odnosu, doneli smo odluku da okončamo brak. U proteklih 27 godina odgojili smo troje neverovatne dece i postavili temelj koji omogućava ljudima širom sveta da vode produktivne i zdrave živote. Nastavljamo da delimo veru u tu našu misiju i nastavićemo da zajedno radimo u fondaciji, ali više ne možemo da rastemo zajedno kao par u narednoj životnoj fazi. Molimo za poštovanje naše privatnosti dok pokušavamo da uhvatimo pravac u ovom novom životu", glasila je zajednička poruka Bila i Melinde objavljena na Tviteru.

Kao najmlađa ćerka Bla Gejtsa, Fibi će naslediti milione.
Instagram 

Bil je prvobitno odredio neznatnu sumu od 10 miliona američkih dolara kao nasledstvo za svako od svoje troje dece iz svog ogromnog bogatstva od 130 milijardi dolara.

Međutim, odavno je poznato da su Bil I Melinda "zavetovali" svoje milijarde kako u humanitarne svhe, tako i na različita istraživanja dok će njihova deca naslediti jedva 1 posto ukupnog bogatstva.

U intervjuu on je izjavio: „Nije usluga deci da imaju ogromne sume bogatstva. To iskrivljuje sve što bi mogli da urade u stvaranju sopstvenog puta."

Šta će se desiti sa ogromnim bogastvom i koliko će na kraju ko naslediti, ostaje da vidimo u narednom periodu, a mediji besumučno prenose da Melinda želi da poveća nasledstvo dece.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!