Mnogi su zaboravili da je prva ljubav slavne glumice Džesike Albe bio srpski zet sa kojim je holivudska zvezda imala veoma burnu vezu.

Kada je imala samo 18 godina, Džesika je bila u vezi sa Majklom Vederlijem koji je od nje bio stariji  12 godina. Razliku u godinama mnogi su kritikovali, a sa njome se nisu mirili ni roditelji popularne glumice koju su odgajali u strogom katoličkom duhu te joj zabranjivali da ima intimne odnose pre braka.

Ljubav prema Majklu započeta na snimanju serije "Dark Angels", a trajala do 2003. godine. Džesika je danas u braku sa Kešom Vorenom sa kojim ima tri ćerke - Hejz, Honor i Hejven.

džesika alba na početku karijre bila je s majklom
Shutterstock 

Majkl Vederli se 2009. oženio srpskom doktorkom Bojanom Janković koja je 15 godina mlađa od njega. Sa Bojanom je dobio ćerku Patrisiju i sina Majkla.

Bojana se 1993. godine, kada joj je bilo 13 godina, odselila u Kanadu, završila je medicinu i pronašla ljubav svog života. Majkla je upoznala 2007. godine u Vankuveru na koncertu Stinga. Bojana je svojevremeno opisala kako je na ovom događaju uživala sa drugaricama, kada im je grupa mladića ponudila piće koje su u prvi mah odbile, ali momci nisu odustajali.

- Tada nam je prišao Majkl pretvarajući se da nas poznaje, govoreći mi: "Draga, žao mi je što kasnim. Morao sam da završim neke poslove. Zatim se okrenuo mladićima, mahnuo im i rekao: „Ja sam Majkl, drago mi je. Želite li da nam se pridružite"

Oni su nas odmah ostavili na miru. Ustao je rekavši da je obavio svoj posao i otišao. Vratio se kasnije, naravno. Imali smo prekrasan razgovor. Budući da nemam naviku da gledam televiziju, nisam imala pojma da je glumac dok mi nije rekao. Međutim, moja praktična priroda mi nije dopuštala da razmišljam o romantičnoj budućnosti, jer što ja, student medicine iz Srbije u Kanadi, imam zajedničko s američkim glumcem u Holivudu? - ispričala je Bojana u razgovoru za "Politiku".

Bojana se 1993. godine, kada joj je bilo 13 godina, odselila u Kanadu, završila je medicinu i pronašla ljubav svog života.
AKM Images / Backgrid USA / Profimedia 

Svetski mediji su spekulisali da je paru bilo problematično da održe vezu s obzirom da nisu boravili u istoj zemlji - Bojana je tada živela i radila u Kanadi, a Majkl u Los Anđelesu.

Par danas živi na Menhetnu, a Bojana dr uprkos karijeri svog supruga i dalje aktivno bavi medicinom.

"Radim kao lekar opšte prakse, generalne interne i integrativne medicine. Osnovala sam svoju praksu u aprilu, posle dugogodišnjeg rada u medicinskim grupama.

Pomažem ljudima da budu i ostanu zdravi, da poprave stanje ili otklone hronične bolesti i simptome, da se pronađe uzrok bolesti, a ne samo da se leče simptomi. Cilj je da omogućim pacijentima put ka najvišem mogućem nivou zdravlja, emotivnom, duhovnoj ravnoteži i zadovoljstvu", ispričala je prošle godine.

majk i bojana su u srećnom braku
Jen Lowery / Splash / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!