Nije tajna da je slavni pevač svojevremeno imao zanimljiv i nadasve buran život, međutim, mnogi detalji nisu bili poznati javnosti. Novi dokumentarac "George Michael Freedom Uncut" koji će imati premijeru 22. juna 2022. godine, trebalo bi da njegovim obožavateljima otkrije neke tajne o kojima se do sada ćutalo.

U njemu će se pojaviti i Elton džon, Kejt Mos, Riki Džervejs i mnogi drugi, koji će otkriti pojedinosti u nizu intervjua i kućnih snimaka. Ovaj film opisan je kao Džordžov "projekat iz snova" i "dirljiva, emotivna počast", a iznenada je stavljen na čekanje nakon što je muzičar umro na Božić 2016. u 53. godini, prenosi "Daily Mail". Ipak, svi osim najokorelijih fanova priznaće da ovo ostvarenje nudi prilično uzak pogled na pevača koji je prodao 130 miliona ploča, ali je s druge strane živeo izrazito problematičnim životom.

Inače, pored dokumentarca, svetlost dana će ugledati i scrpna biografija koju je napisao Džejms Gavin, a koja navodno baca potpuno drugačije svetlo na muzičku legendu. Naime, ovo je u neku ruku svedočanstvo da je Majkl bio izmučena duša koja je decenijama išla sve dublje i dublje kada je u pitanju njegova zavisnost od narkotika, ali i od seksualnih odnosa, što je na kraju rezultiralo samoubistvom. A čitavo to vreme pokušavao je da sakrije od sveta svoju seksualnost.

Džordž Majkl imao je veoma buran život.
Shutterstock 

Gavin je za potrebe ove biografije razgovarao sa više od 200 prijatelja i poznanika, a većina je Džordža opisala kao emocionalno krhkog čoveka koga je osakatila nesigurnost, i koji se okomio na sve koji su ga voleli, uključujući i njegovog partnera Endrua Ridžlija. Na kraju, zaključuje on, Džordž je umro kao "patetična, usamljena i slomljena figura".

Podsetimo, jedan od najglamuroznijih muškaraca u muzičkom biznisu završio je svoje dane sam, a tugu je lečio brzom hranom i menjao jednu za drugom muške prostitutke. Omiljenu tv sapunicu nije propuštao i jeo gomile sladoleda, a kreativnost i glas su bili oštećeni narkoticima i cigaretama.

Sam film fokusira se na osamdesete i devedesete kada je Majkl bio na vrhuncu slave, sa posebnim akcentom na pesmu "Freedom", dok se knjiga vrti oko mračnih trenutaka iz njegovog života.

Između ostalog, tu je i deo o Džordžom ocu Džeku, konzervativnom imigrantu iz Grčke, koji je još uvek živ i koji navodno nikada nije uspeo da prihvati da mu je sin homoseksualac.

"Taj sukob u Džordžu, to što je znao da je gej, a morao je da laže ne samo svet, već i svog oca, to je bio koren svega što će doći", rekao je jedan njegov blizak prijatelj.

Knjiga podržava tvrdnje da Majkl možda nije umro 25. decembra 2016. od srčane insuficijencije, kao što se to uvek pisalo, već je sasvim moguće da je oduzeo sebi život dan ranije, na godišnjicu smrti svoje voljene majke Lesli.

Džordž Majkl čitavog života je krio da je gej.
Shutterstock 

Njegovi prijatelji smatraju da je zaista došlo do predoziranja, ali ne i porodica, koja je ubeđena da je slavni pevač umro prirodnom smrću. U poslednje dve decenije pre smrti, dok se njegova karijera bespovratno rušila, Džordž je upao u začarani krug drogiranja, pušeći skank marihuanu od zore do sumraka, uzimajući industrijske količine GHB-a, a uživao je i u kristalnom metu i kreku.

Okidač je upravo bila seksualnost koju nije smeo da prizna, a njegov PR tim svih godina se trudio da održi njegovu sliku seks simbola.

Jedan od njegovih prijatelja otkrio je da je Majkl umeo da rezerviše ceo restoran samo za sebe, jer je bio ekstremno paranoičan kada je u pitanju njegova privatnost:

"Toliko se plašio da neko ne sazna bilo šta. Mislim da je ceo njegov život bio zasnovan na tom strahu i nikada se nije pomirio sa time. Bio je gej čovek predstavljen kao savremeni Elvis, ali je u sebi osećao da je to varka".

Za života je poricao priče da je gej, a do smrti ga je proganjalo to što nije bio uz svog ljubavnika i prvu ljubav Anselma Felipea na samrti. Njemu je bila dijagnostifikovana sida, a nakon njegove smrti Džordž je rešio da otkrije roditeljima istinu, te je majci napisao emotivno pismo na 4 stranice.

Lesli, koja je sumnjala na ovakvo stanje stvari, rekla mu je da to najlepše pismo koje je dobila, ali je za njegovog oca ovo bio ekstreman udarac. Džordžova voljena majka preminula je 1997. od raka kože, a prijatelji tvrde da se on nikada nije oporavio od toga.

Džordž Majkl bio je zavisnik od droga i alkohola.
Kip Rano / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Džordž je 1996. upoznao dizajnera Kenija Gosa, a par je bio zajedno 13 godina, premda u otvorenoj vezi. Njegova seksualnost konačno je obelodanjena svetu dve godine kasnije, kada je uhapšen nakon što je imao gej seks u javnom toaletu na Beverli Hilsu, Optužen je za razvratno ponašanje i dosuđen mu je društveno koristan rad, a on je to opisao kao "najponižavajući trenutak u životu". To je bila prekretnica koja je otvortila spor, ali siguran put do dna.

Konzumirao je droge i alkohol dok se ne bi onesvestio, a njegove kuće u Londonu i Los anđelesu bile su poprište razvrata. Više puta je hapšen zbog vožnje pod dejstvom droge i alkohola, a jednom je u Londonu proleteo kroz izlog prodavnice. Patio je od teške paranioje. Čak ni bliski prijatelji poput Geri Halivel, bivše Spajsice, i Eltona Džona nisu mogli da mu pomognu.

Njegov tim zataškavao je incidente, a jedan od najekstremnijih momenata bio je i kada se 2013. godine bacio iz Rendž Rovera u pokretu, a njegov tadašnji dečko Fadi Favaz rekao je: "Tako je želeo da umre. Život mu je odavno stao. Svi su ga hteli zbog onog što je. "Svi me žele živog", odgovarao je".

Jednog jutra otkriveno je da pati od hipotermije nakon što je proveo noć u bazenu. Drugi put se predozirao GHB-om, poznatijom kao drogom za silovanje, pa je pronađen onesvešćen u kadi. Čak ni boravak na švajcarskoj klinici za rehabilitaciju nije mu pomogao, upravo suprotno - Fadi je priznao da je Džordž pokušao da se ubode nožem 25 puta dok je bio tamo.

Na Božić 2016. Fadi je ušao u kuću, otišao je u Džordžovu spavaću sobu. "Dodirnuo sam ga, ali je bio hladan".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!