Glumac Nikola Đuričko ne prestaje da dobija komplimente zbog nove uloge u planetarno popularnoj Netfliksovoj seriji "Čudnije stvari" (Stranger Things).

Upravo ova uloga ga je učinila ne samo miljenikom publike već i svojih kolega.

Legendarna glumica Vinona Rajder, koja u seriji glumi Džojs, odgovarajući na pitanje magazina "Kolajder" o atmosferi na snimanju, imala je samo reči hvale za Nikolu Đurička.

Nikola Đuričko igra u popularnoj seriji Stranger things.
Steven Bergman/AFF-USA.COM / PA Images / Profimedia 

- Zaista volim da radim s Nikom. On je apsolutna legenda! Jedva čekam da ga ljudi bolje upoznaju - rekla je Rajderova, dok je njen kolega Bret Gelman dodao da je Đuričko "genije komedije", a Dejvid Harbor je sve vreme klimao glavom, slažući se sa kolegama.

 Nikola igra zanimljivog Rusa Jurija i njegov lik je poprilično bitan za razvoj cele priče.

- Uloga je lepa i upečatljiva, markantna, odgovara meni i mom senzibilitetu, nekoj mojoj paleti izražajnih mogućnosti- rekao je Đuričko ranije o svom angažmanu u seriji.

Inače, ova serija je globalni fenomen i veliki omaž naučnofantastičnim, avanturističkim i horor filmovima iz osamdesetih godina.

Nikola Đuričko sa ženom.
Kristin Callahan / Everett / Profimedia 

Nikola je pre koju godinu otišao u Ameriku da bi pokrenuo interbacionalnu karijeru i povremeno bi na njegovom Instagram profilu videli delove tog "američkog sna".

Čini se da naš poznati glumac polako, ali sigurno pronalazi svoje mesto u Holivudu, gde je dobio ulogu i u odlično ocenjenoj seriji "For All Mankind", čije se emitovanje očekuje tokom ove godine.