Glumac Vili Garson preminuo je u septembru prošle godine, u toku snimanja nastavka serije "Seks i grad", odnosno nove sezone koja nosi naziv "I tek tako...".

U seriji "Seks i grad" Garson je tumačio lik bliskog prijatelja Keri Bredšo, Stenforda Bleča, a njegova iznenadna smrt poremetila je snimanje nastavka kultne serije.

Producenti i scenaristi imali su težak zadatak, moralo je doći da promena u čitavom scenariju i tražili su najbezbolniji način da iz nastavka izuzmu lik Stenforda - najboljeg prijatelja Keri Bredšo, koji je bio jedan od omiljenih karaktera.

Iznenadna smrt Vilija Gardona poremetila je snimanje nastavka kultne serije
pritnscreen/youtube 

Kreator nastavka kultne serije "Seks i grad", Majkl Patrik King, u startu je izuzeo ideju da Stenford zaista umire u seriji, te je smislio da putuje i to u Tokio, a povodom svog odlaska Keri i ostalim prijateljicama ostavlja oproštajno pismo.

- Ne bih mogao da ti kažem - ne bez plača. I dosta vam je plakanja- napisao je Stenford u pismu, aludirajući na smrt Zverke u prvoj epizodi serije.

Da Vili Garson nije umro, njegov lik Stanford Bleč bi tražio razvod od svog partnera Entonija.
Juan Rico / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Emotivna scena odvija se već u četvrtoj epizodi, a Majkl je otkrio koju je zapravo ideju imao za lik Stenforda u ovom nastavku. King je u intervjuu za "Variety" otkrio da je njegov inicijalni plan bio da Stenforda uhvati kriza srednjih godina. Iako je Stenford uspešan menadžer, trebalo je da počne da paniči zbog svoje dalje karijere.

Scenarista je prvobitno zamislio da Stenforda uhvati kriza srednjih godina u nastavku serije.
Profimedia 

Još jedna od zamisli kreatora bila je da Stenford počne da se istražuje i na ljubavnom planu, odnosno da traži razvod od svog partnera Entonija.

- Bilo je u planu niz stvarno zabavnih, koketnih, urnebesnih scena s Keri. Ta vrlo specifična hemija koju imaju Keri i Stenford, koja se u potpunosti temelji na jedinstvenosti – zaključio je King.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!