U jeku borbe za starateljstvo, nekadašnja katarska princeza Kasija Galanio pronađena je mrtva u svom stanu u Marbelji. Kako strani mediji pišu, uzrok smrti je najverovatnije predoziranje, iako detalji obdukcije još nisu zvanično objavljeni, što je mnogima koji su poznavali Kasiju više nego čudno, s obzirom da je bila protiv alohola i bilo kakvih narkotika.

Doduše, u njenom stanu nije bilo tragova provale, niti je na telu bilo tragova fizičkog nasilja, a princezu su pronašli nakon što je njena najmlađa ćerka alarmirala špansku policiju iz Pariza, jer danima nije mogla da kontaktira svoju majku, prenosi Daily Mail. Nakon što je vratar dozvolio službenicima da uđu u Kasjin stan, imali su i šta da vide - u krevetu je ležalo njeno beživotno telo.

Inače, ona je bila treća žena milijardera Abdelaziza bin Kalife Al Tanija (73), ujaka sadašnjeg katarskog emira sa kojim se sudila oko starateljstva nad ćerkama. Ova Poljakinja rodom, odrasla je u Los Anđelesu, a bivšeg supruga upoznala je kada je imala 19 godina. Venčali su se 2004. i dobili tri ćerke koje su najpre nakon razoda roditelja živele sa ocem, a potom su dve starije odlučile da se presele kod majke u Marbelju.

Katarska princeza otkrila je da je njen bivši suprug zlostavljao njenu ćerku.
printscreen/instagram 

Kako je nedavno Kasija pričala, njen bivši suprug je odlučio da kazni bliznakinje zbog ovog poteza, pa je prekinuo svaki kontakt sa ćerkama. Međutim, njihova treća ćerka, koja ima 15 godina, još uvek živi sa ocem u luksuznom stanu od 50.000 kvadratnih metara u Parizu, gde je on prognan nakon puča koji je predvodio njegov polubrat Hamad bin Kalifa el Tani 1995. godine.

Kasija je u nedavnom intervjuu za "Women's World" rekla: "Dve bliznakinje su htele da žive sa mnom, pa je njihov otac za kaznu prekinuo kontakt sa njima. Veoma je tužno jer su deci potrebna oba roditelja. Najmlađa ćerka ne sme da razgovara sa mnom, što me jako rastužuje jer od oca dobija mnogo materijalnih stvari, pa je to skoro kao manipulacija i ucena. Kao da mi nedostaje deo tela, tako se osećam".

U razgovoru za "Olive Press" - španske novine na engleskom jeziku, Kasijin blizak prijatelj opisao ju je kao "dobru osobu" koja je bila "protiv droge" i negirao da je alkoholičarka.

"Poznavao sam je veoma dobro i razočaran sam vestima“, rekao je Luis Spanjuolo, pa dodao: "Bila je veoma dobra osoba i voleli su je oni koji su je poznavali. Volela je svoje ćerke neverovatno i nikada ih nije napustila".

Kasija je inače prošlog meseca svedočila na sudu u Parizu, kada je iznela stravične optužnice da je jednu od nejnih naslednica seksualno zlostavljao otac i to u periodu kada je imala između 9 i 15 godina. Ove optužbe katarski šeik je negirao, ali to je dovelo do toga da je tužilaštvo u Parizu otvorilo istragu.

Kasija je sve više govorila protiv kraljevske porodice u nastojanju da dobije puno starateljstvo nad svom decom. A nedavno se požalila i svojim pratiocima na Instagramu, rekavši:

"Sa mukom ovo objavljujem na svoj IG, ali nakon što sam dobila toliko poruka podrške i koliko je roditelja u istoj situaciji, odlučila sam da podelim svoju priču. Prvo čovek nikada ne treba da ne poštuje majku svoje dece i obrnuto. Bez obzira koliko je otac moje dece ljut, uznemiren, ljubomoran ili zloban, činim sve što mogu da obezbedim, zaštitim, volim, odgajam, nahranim i obrazujem devojčice kao niko drugi. Nisam savršena, ali dajem sve od sebe. Decu nikada ne treba koristiti kao žrtve ili pijune kada se roditelji ne slažu. Otac moje dece princ Abdulaziz Kalifa el Tani nije platio ni cent za izdržavanje bliznakinja više od godinu dana kako bi mi pomogao da izdržavam i odgajam našu decu. Po mom mišljenju, ovo je nečuveno, nepravedno, sramotno. Bez obzira na kom ste finansijskom nivou ili statusu. Zaista je nemoralno jer su opet deca žrtve. Međutim, više je ponižavajuće kada ste milijarder, princ Katra!"

Ona je nakon toga podelila i njihovu zajedničku fotografiju uz reči:

"Moje drage. Nikad ne zaboravite da vas toliko volim. Život je ispunjen teškim vremenima i dobrim vremenima. Ako se u određenim trenucima osećate preplavljeno… ne zaboravite ko ste…ispravite svoju krunu i budite hrabre... Učite iz svega što možete i budite neverovatne, inspirativne, moćne i saosećajne žene, znam da možete, voli vas mama", napisala je nekadašnja princeza. 

Kakva će sada sudbina njenih ćerki biti ostaje da vidimo, a još fotografija nekadašnje princeze Katra pogledajte u galeriji ispod:

printscreen/instagram Nekadašnja katarska princeza Kasija pronađena je mrtva

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!