Iako su mnogi mišljenja da osm kraljevske porodice Monaka i britanske nema većih skandal majstora, istina je potpuno drugačija. U ovom slučaju, “na tapetu” se našla norveška princeza Marta koju i dan-danas mnogi smatraju odgovornom zbog smrti bivšeg supruga.

Naime, pre više od dve godine, Ari Ben, poznati dramaturg i umetnik odlučio je da na Božić oduzme sebi život. Iza sebe je ostavio tri ćerke Mod Anđeliku (18), Leu Isadoru (16) i Emu Talulu (13), a nakon tragedije porodici je trebalo dosta vremena da nastave dalje.

Marta i Ari verili su se 2001. godine, a venčali u čuvenoj katedrali Nidaros u Trondhajmu sledeće godine. Delovali su kao par koji se nenormalno voli, te je sve iznenadila informacija da se razvode.

Princeza Marta venačal se u čuvenoj katedrali.
CORNELIUS POPPE / AFP / Profimedia 

Međutim, samo dve godine nkon razvoda otkriveno je da je princeza u vezi sa čuvenim šamanom Duretkom Veretom kog obožavaju brojne zvezde poput Gvinet Paltrou. Iako nije bilo poznato koliko dugo traje njihova veza, sam princ Ari u jednom intervjuu je dao odgovor na to pitanje.

On je godinu dana pre nego što je digao ruku na sebe otkrio da se u braku osećao “kao klovn”.

- Ja sam stara vest, čak iako to svetu nije rečeno. Ja sam klovn, u najgoru ruku. U najbolju, ja sam autor. Za mnoge, ja sam budala - rekao je on za VG dok je promovisao svoju knjigu "Inferno", koju su kritičari opisali kao "valjanje u očaju" i u kojoj je pisao o svojim duševim problemima i halucinacijama.

Nažalost, princ nije mogao da prevaziđe svoje probleme zbog čega je odlučio da sebi oduzme život, a princeza je tek nedavno prvi put govorila kako je ova tragedija uticala na sve njih.

- Mislim da je vrlo važno da shvatimo da, kroz šta god da prolazimo kao ljudska bića, tuga je nešto što svi moramo da proživimo u jednom momentu. Nažalost, moja deca (Mod Anđelika, Lea Isadora i Ema Talula) su se s njom srela vrlo mlada. Ali, to se u nekom trenutku svima dogodi i vrlo je bitna lekcija koju smo iz toga svi naučili - rekla je princeza Marta.

Ona je dodala i da je upala u depresiju nakon ovog Benovog čina.

- To je kao da ste u tunelu koji prekriva sve. Zaglavite se u jami depresije, u kojoj sam ja bila, ali iz nje možete i da izađete. Važno je pričati o ovim stvarima, o mentalnom zdravlju i o tome koliko je ono važno, da bismo naučili da se izborimo i s tim delovima sebe.

Princeza Marta imala je psihičkih problema zbog samoubistva supruga.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Inače, princeza Marta odrekla se kraljevske titule, a u norveškoj je često zovu i "poludela" i "začarana princeza". Razlog su njene tvrdnje da može da priča sa anđelima, kao i da vidi duhove. Ona je, po sopstvenim rečima, tokom detinjstva često imala utisak kao da se guši u svojoj sobi i imala noćne more.

- Videla sam nešto u svojoj sobi. Bila sam prestravljena noću kada je trebalo da spavam. Gušila sam se i tome slično - ispričala je ona.

Kako je otkrila, misli da je razlog svega užas koji se dogodio u njenoj sobi godinama ranije.

- Tek kad sam odrasla, kralj Harald i kraljica Sonja su mi rekli da se jedan nacista ubio u mojoj sobi. Zato sam imala košmare, sada to uviđam - objasnila je.

Takođe je smatrala da je njen susret sa šamanom bio sudbinski, iako sam početak nije bio slavan. U tom trenutku bila je razvedena i skrivala je svoju dughovnost od zemlje koja je odbila da prihvati činjenicu da njihova princeza razgovara s anđelima. Navikla je da funkcioniše sama i pomirila se s time da će do kraja života biti bez partnera. Međutim, zajednički prijatelj pokušavao je da im dogovori sastanak. Ipak, šaman Durek nije se javljao na telefon. ipak, poziv se desio, a potom je pozvao princezu u svoj stan u Holivudu na ručak.

Princeza Marta danas uživa sa šamanom.
ZapatA/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

- Suđeno nam je da se sretnemo i pre nego što smo rođeni- rekao joj je Durek, a sve ostalo je istorija. Inače, Durek tvrdi da je za ovu vezu prvi put čuo od svoje majke, inače vidovnjakinje indijansko-norveškog porekla. Majka mu je na "izučavanje" išla kod jedne Romkinje, koja je prorekla da će Durek jednog dana oženiti norvešku princezu.

Par danas uživa u svojoj ljubavi, i vode kompaniju koja se bavi ekranizacijom norveških bajki i narodnih priča, kao i školu alternativne terapije.

Princeza Marta i šaman Durek uživaju u svojoj ljubavi.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!