Princ Hari uskoro bi mogao dobiti zamenu na čelu Kraljevskih marinaca. Prestižna poziciju držao je skoro dve godine, međutim, nakon venčanja i selidbe u SAD, na tom mestu uskoro bi se mogla naći, po mišljenju mnogih, najopasnija žena kraljevske porodice.

U pitanju je princeza Ana, ćerka kraljice Elizabete i njena desna ruka. Iako će uskoro napuniti 71 godinu, prema predviđanjima, trebalo bi da upravo ona zameni najmlađeg nećaka u njegovoj vojnoj ulozi čime bi mogla da uđe u vojnu istoriju kao prva žena na čelu Kraljevskih marinaca.

Princeza Ana navodno će biti na čelu britanske vojske.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Princeza inače nosi počasnu titulu admirala u Kraljevskoj mornarici, a njena nova uloga trebalo bi da joj bude dodeljena u avgustu, kada službeno bude odobrena od strane kraljice.

Iako su mnogi iznenađeni, činjenica je da princezi Ani vojnički život nije nepoznanica, naprotiv. Ona je bila udata za pomorskog oficira, admirala ser Tim Lorensa. Kraljevska porodica je pretrpela značajne promene poslednjih godina, a princ Čarls je preuzeo vodeću ulogu u javnim nastupima, pošto 96-godišnja kraljica smanjuje svoje obaveze.

Princ Čarls preuzeo je javne nastupe umesto kraljice.
Shutterstock 

S druge strane, princ Hari i princ Endrju ostali su bez svih svojih počasnih vojničkih titula. Prema izveštajima britanskih medija, Bakingemska palata će objaviti niz novih vojnih imenovanja, uključujući imenovanje princeze Ane na čelo marinaca i još najmanje dve nove vojne uloge, s obzirom da su pukovi poput marinaca, grenadirske garde, irskih rendžera i jorkširskog puka ostali bez počasnog načelnika, nakon što su princ Hari i princ Endrju smenjeni sa položaja.

Princeza Ana več ima iskustva sa vojskom.
Ben Birchall / AFP / Profimedia 

Kako je princeza Ana poznata po obavljanju velikog broja javnih angažmana i već je na čelu deset pukova, a nosi i titulu vrhovnog pukovnika kraljevskih husara, kraljevskih Škota, Gurka i veterinarskog korpusa Kraljevske vojske, nije iznenađujuće to što će baš njoj pripasti nova uloga.

Kao majorka u korpusu starom 350 godina, očekuje se da će princeza posetiti mlade marince na obuci, prisustvovati ceremonijalnim događajima i pridružiti se komandosima na terenu.

Iako se smatralo se da će princ Vilijam biti u trci za majora kraljevskih marinaca, njegove obaveze su bile ograničene nakon što je objavljeno da je kraljica predala dužnosti princu Čarlsu. Komanda marinaca je navodno oduševljena što će princeza postati majorka i veruje da je savršena za ulogu koju je princ Hari držao već duže vreme.

Princ Hari dugo je bio na čelu britanske Kraljevske vojske.
John Stillwell / PA Images / Profimedia 

Inače, Ana važi za najopasniju članicu kraljevske porodice jer niko ne može da je kontroliše, pa čak ni kraljica. Ona je ujedno i jedina osoba koja Elizabetu može u svakom trenutku dobiti na tajni broj. Iako nije u centru pažnje, ona i te kako vuče konce u porodici, te ostaje da vidimo da li će se ova predviđanja pokazati kao tačna.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!