Skoro se nije desilo da je neki skandal toliko potresao kraljevsku porodicu kao celokupna priča sa princem Endruom.

On je, podsećamo, optužen za silovanje, a glavna žrtva, Virdžinija Robersts Džufre tvrdi da ju je Endru napastvovao kada je imala samo 17. godina.

U mesecima koji slede, provlačile su se brojne informacije, počev od toga da su mu ukinuta sva zvanja, pa sve do toga da je kraljica izdvojila čak pola miliona dolara da bi ga spasla zatvora.

Sada je konačno postignut neki dogovor i to van suda, a kako piše Daily Mail, glavna žrtva Virdžinija mogla bi da izađe bogatija za neverovatnih 12 miliona dolara. Ona je nakon toga odustala da ga sudski goni, a njeni advokati pisanim putem su obavestili američki sud o odluci. Predali su dokumente u kojima jasno stoji da će vojvoda od Jorka humanitarnom udruženju donirati "značajna sredstva".

Virdžinija Robersts Džufre prihvatila je nagodbu sa kraljicom koja će joj navodno uplatiti 12 miliona dolara.
Barry Williams / Newscom / Profimedia 

Iako ugovor nije sadržao nikakvo formalno priznanje odgovornosti od strane Endrua, niti izvinjenje, u njemu se navodi da sada prihvata da je gospođica Roberts 'žrtva zlostavljanja' i da žali zbog povezanosti sa Epštajnom, bahatim finansijerom koji je trgovao nebrojenim mladim devojkama.

Princ Endru nagodio se van suda sa žrtvama.
Shutterstock 

Kada ona primi dogovoreni novac, obe strane će od suda zatražiti odbacivanje tužbe. Princ se time obavezao da će podržati borbu protiv trgovine ljudima u svrhu seksualne eksploatacije i pružiti podršku žrtvama takvog nasilja. "Poznato je da je Džefri Epštajn tokom godina trgovao velikim brojem mladih devojaka. Princu Endruu je žao što je povezan sa Epštajnom i odaje počast gospođi Džufre i drugim žrtvama koje se bore za sebe i druge", stoji u dokumentima.

Ovo je i neočekivan obrt s obzirom da je problematični princ donedavno govorio da će se svim silama boriti protiv "lažnih optužbi za seksualno zlostavljanje".

Međutim, tu se cela priča ne završava. Kao prenose britanski mediji, ponižena kraljica možda nije okrenula leđa svom problamtičnom sinu, ali će zbog svega on morati da snosi velike posledice. Priče da će mu biti oduzete titule još su aktuelne, a navodno će na jubileju povodom 70 godina njene vladavine Endruu biti zabranjeno da se pojavi. Ona je zapravo i učinila sve da se cela situacija završi pre velike proslave koju će pratiti ceo svet.

Kraljica će navodno razmotriti oduzimanje titula princuz Endruu, a on neće smeti da se pojavi na njenom jubileju.
Richard Gillard / Camerapress / Profimedia 

Takođe, ni gospođa Virdžinija neće proći tek tako sa 12 miliona dolara u džepu. Mnogi su protumačili kraljičin poslednji potez kao ucenu, jer da bi žrtva zlostavljanja dobila taj novac, ona je obavezana da ćuti i nikad više ne spomene javno princa Endrua.

Dakle - hoćeš novac, onda nema da pričaš javno istinu o kraljevskoj porodici.

Kraljica Elizabeta ucenila je žrtvu zlostavljanja.
Ben Stanstall-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Na kraju se ipak došlo do toga da je kraljica pobedila, na ovaj ili onaj način, a sigurni smo da ovo nije jedini skandal kom ćemo prisustvovati kada je u pitanju kraljevska porodica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!