Ceo svet danima je gledao dramu Novaka Đokovića u Australiji, i i ako se činilo da ppostoji svetlo na kraju tunela, te da će prvi reket sveta iz svega izaći kao pobednik, to se nažalost nije dogodilo.

Deportovan je u Srbiju, a brojne javne ličnosti, kao i članovi porodice javno su mu pružili podršku.

Jedna od onih koja nije mogla da ne prokomentariše celokupnu situaciju bila je i Vedrana Rudan koja je opisala Đokovića kao "divljeg Balkanca" koji zbog toga ispašta, dok "civilizovani kriminalci" i dalje lagodno prolaze kroz život, bez posledica.

Vedrana Rudan u novom blogu žestoko je potkačila kraljevsku porodicu.
ATA Images 

Njen tekst penosimo u celosti:

"Ne znam šta se, dok ovo pišem, dešava Đokoviću u leglu demokratije. Je li u pritvoru, zatvoru, obešen, pušten, oteran, popljuvan ili samo s lisicama na rukama ubačen u avion?

Zašto sam na strani Đokovića iako sam luda vakserka? Ne razumem se u tenis, moja jedina veza s tenisom je Nikola Pilić naš dragi dugogodišnji kućni prijatelj. Ali Nikola, Niki Pilić je uvek bio nešto više od tenisa. Ja odmerenijeg, poštenijeg, plemenitijeg i časnijeg čoveka u životu vidjela nisam. Danas mi je rekao: "Dali su mu vizu, oduzeli su mu vizu. Tretiraju ga kao kriminalca. Sve je to politička farsa."

Vedrana Rudan prokomentarisala je oštro slučaj Novaka Đokovića.
Shutterstock 

Šta meni smeta u ovoj priči? Najpre činjenice. Je li se Đoković vakcinisao dva puta? Nije. Je li Commonwealth of Australia insistirala da niko u to leglo demokratije ne sme kročiti nogom ako nije dva puta vakcinisan "određenom vakcinom"? Jeste. Je li Commonwealth of Australia sama sebi skočila u usta i pustila Đokovića u krilo svoje iako nije poštovao ono u što se Commonwealth zaklinje otkako su nam Kinezi ili dragi bog uvalili koronu? Jeste.

Vedrana Rudan zapitala se zašto je Novaku Đokoviću onemogućeno da igra, a Nadalu jeste.
Steven Paston / PA Images / Profimedia 

Je li isti Commonwealth of Australia progledao kroz prste Nadalu iako ni on nije poštovao zadata pravila? Jeste. Ko o tome govori? Nije to isto? Ista je to priča. Radi se o principu. Kad neka zemlja sebe drži leglom demokratije onda ni Nadal ne bi smeo biti izuzetak ma koliko ne bio "Balkanac".

Vedrana Rudan podržava Novaka Đokovića iako je vakcinašica, kako kaže.
printscreen/youtube 

Zašto naglašavam da se Australija zove Commonwealth of Australia? Važno je. Šefica toga nečega što trenutno urla o demokratiji i poštovanju zakona je Elizabeta Druga. Ta gospođa, neki je nazivaju najmoćnijom ženom na svetu, ima sina Endrua koji je već jako dugo najpoznatiji svetski silovatelj maloletnica.

Vedrana Rudan prozvala je u svom blogu i kraljicu Elizabetu.
Aaron Chown / AFP / Profimedia 

Jesu li se ikad šefovi Australije oglasili na tu temu? Princ Endru, umesto da svoje dane provodi na robiji u tamnici sa sebi sličnima, sedi u dvorcu i čeka Australian Open. Ludi engleski premijer Džonson nedavno je svoj brlog uredio lovom koju mu je poklonio tamnošnji tajkun. Pitanje svih pitanja glasi, je li se Džonson ponaša poput "Balkanca" ili se mi "Balkanci", kad smo najgori, ponašamo poput Džonson?

Vedrana Rudan kaže da princ Endru umesto da svoje dane provodi na robiji u tamnici sa sebi sličnima, sedi u dvorcu i čeka Australian Open.
Richard Gillard / Camerapress / Profimedia 

Mislite da ova dvojica propalica nemaju nikakve veze s Đokovićem? Imaju, imaju. Za zapadnjake je Đoković divljak kome treba pokazati šta demokratija jeste. Lopini i silovatelju ništa ne treba ni pokazati ni dokazati. Oni vrlo dobro znaju da između njihove demokratije i fašizma razlike nema.

Vedrana Rudan tvrdi da bi sve bilo drugačije da je Novak Đoković kriminalac a ne Balkanac.
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Đokoviću, da si princ, silovatelj djevojčica, premijer kriminalac ili premijer koji se preko leša sportista bori za novi mandat svi bi ti putovi bili otvoreni, sve bi ti vize bile valjane. Ovako…Ovako si samo simbol onih, nisu malobrojni, koji kuže da se svet deli na "divlje balkance" i "civilizovane" kriminalce", napisala je Vedrana u blogu koji je naišao na ogroman aplauz domaće javnosti.

Podsetimo, Novak Đoković izgubio je slučaj pred Federalnim sudom i biće deportovan iz Australije, a to znači da najbolji teniser sveta neće moći da brani titulu na Australijan openu.

Takođe, ovakva odluka povlači sa sobom mogućnost da Đokoviću bude zabranjen ulazak u tu zemlju na tri godine, ali bi o tome u narednom periodu moglo da se pregovara.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!