Iako se činilo da će prvi reket sveta, Novak Đoković izvojevati pobedu protiv australijskih vlasti, nažalost, na samom kraju sreća nije bila na njegovoj strani.

Naš proslavljeni teniser izgubio je slučaj pred Federalnim sudom i biće deportovan iz Australije, što znači ne samo da neće moći da brani titulu na Australijan openu, već i da postoji mogućnost da mu bude zabranjen ulaz u zemljui na tri godine, iako bi o tome u narednom periodu moglo da se pregovara.

Brojne poznate ličnosti pružile su mu podršku, ali jedini koji su bez zadrške bili uz njega sve vreme su članovi njegove porodice. Jedna od najglasnijih tokom pređašnjih dana bila je i devojka njegovog brata Đorđa - Saška Veselinov čiji su stavovi podigli ogromnu prašinu na internetu, a kojoj sada zbog onoga što je napisala svi aplaudiraju.

Stori Saške Veselinov o Novaku Đokoviću.
printscreen/instagram 

"U situacijama kada je teško, rasčiste se sve nedoumice... Ko je tu za tebe jer te voli i jer mu je stalo, ko kako bi uzeo bar parče kolača, ko da bi makar samo bio viđen... Ne znači podrška ako si tu samo kada sve ide dobro", započela je Saška i dodala:

"Takođe se pokazalo da se zlo raširilo ovim svetom, ne bih rekla da vlada istim jer sam optimista i uvek razmišljam da će sve biti dobro. I ko zna zašto jeste... Definitivno nezapamćena sramota i nepravda u istoriji sporta".

Međutim, Saška se nije samo tu zaustavila, već je dodala nešto zbog čega su joj svi aplaudirali:

Saška Veselinov istakla je da nikad nije bilo lako biti Srbin, čak ni kada si uspešan i idol mladima.
pritnscreen/instagram 

"Moniku Seleš izboli nožem da ne postane najbolja u istoriji ženskog tenisa.

Novaka Đokovića hoće da deportuju iz Australije da ne postane najbolji u istoriji muškog tenisa.

Nikada nije bilo lako biti Srbin, čak ni kada si uspešan i idol mladima", završila je Saška sa obraćanjem pratiocima.

Podsetimo, ovo nije prvi put da je Saška javno rekla šta misli o spornoj situaciji.

Saška Veselinov pružala je podršku Novaku Đokoviću sve vreme.
Instagram 

Nedavno je istakla da su uslovi u kojima je bio nehumani, i zapitala sve da li se tako postupa prema jednom čoveku.

"Da li ste svesni koliko je Novakov slučaj vezan za sve nas na ovoj planeti zemlji? Ovo nije pitanje sporta, vere i nacionalnosti, ovo nije pitanje novca, ovo je pitanje naše budućnosti. Našeg prava na slobodu, na izbor. Da li se zapitate ako je ovakva nepravda učinjena najboljem teniseru svih vremena, iskoristiću vaše reči i citirati "on je bogataš", da činjenica pokazuje kako sav novac ovog sveta ne mogu već nekoliko dana da mu pomognu?"

Saška Veselinov javno je prokomentarisala Novakovu situaciju.
Instagram 

"Na aerodromu su mu oduzeli lične stvari, telefon na nekoliko sati, takođe i novčanik koji mu nije vraćen još uvek. Bez imalo napora nam je lako da shvatimo kako postoji nešto veće od materijalnog. A on to pokazuje i dokazuje upravo ovom borbom.

Da li shvatate koliko prethodnih godina pokušavaju raznim teorijama da nas zastraše, da nas zarobe time što nam ne daju više opcija? Koliko na silu pokušavaju da nam oduzmu pravo da odlučujemo o svom životu? Čovek koji je pomogao celom svetu kada im je bila potrebna pomoć... Da li se tako postupa prema jednom čoveku, jednom humanisti, diplomati jedne države, najboljem teniseru na svetu? Ja verujem u Boga i pravdu, ta strana uvek pobeđuje na kraju!" - napisala je Saška tom prilikom na Instagramu.

Novak se danas vraća u Srbiju nakon drame u Australiji
Shutterstock 

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!